Úzkostné stavy a roztrasený žalúdok

Príspevok v téme: Úzkostné stavy a roztrasený žalúdok
SAP

Už som tu raz písala a ozvali sa mi celkom fajn ľudia. No naďalej je mi veľmi ťažko. Skoro som sa zrútila v práci po tom, čo na mňa naložili toľko, že som to už nezvládla. Skoro mesiac som už doma na PN no začali sa moje psychické problémy. Vždy som všetko chcela urobiť hneď a čo najlepšie, bola som až prehnane zodpovedná. Prvé problémy začali keď som to už v práci nestíhala tým, že mi zistili vysoký tlak, ten sa však upravil, no začali sa psychické problémy, najprv problémy s dýchaním, mala som strach že sa neviem nadýchnuť a neskôr problémy so strachom. Bojím sa toho čo prežívam teraz, toho čo bude, ako ďalej. Navštívila som aj psychiatričku, ktorá mi doporučila liečbu. Nepomáhalo to, tak mi zmenila lieky, no mám pocit, že ani teraz to nepomáha. Mám dobré a zlé dni. Keď som sama doma je to OK. No keď mám niekde ísť, mám z toho strach, strašne ma to rozruší a to už aj návšteva vlastných rodičov či svokrovcov. Nerozumiem vôbec tomu, čo sa so mnou momentálne deje. Snažím sa s tým bojovať, no zatiaľ prehrávam. Manžel to ako tak chápe, snaží sa mi pomôcť, no stále je mi zle. Neviem čo robiť, aby sa mi vrátila radosť zo života, ktorej som vždy mala až až. Ďakujem za pochopenie.

andy228

Ahoj, rozumiem tomu, co prezivas, sama som si tym presla. Mala som podobne obdobie ako ty, tiez to zacinalo podobnym sposobom, tazke dychanie, triaska, az to neskor vyustilo do takeho strachu, ze som dva mesiace pomaly nevychadzala z domu, lebo som sa bala. Necitila som sa vobec dobre a tiez som nerozumela co sa to so mnou deje. Ak si s tym uz sama nedokazes poradit, je zbytocne dalej trpiet. Ja som navstivila psychiatra a zacala som brat antidepresiva Paretin, ktore mi pomohli. Zo zaciatku liecby to nebolo lahke, ale cca po mesiaci som sa konecne zas zacala citit ako normalny clovek. Ziadne ine lieky neberiem, iba tie antidepresiva. Mne to pomohlo. Ak ti este mozem poradit, skus spomalit zivotne tempo a zamerat sa na seba a vlastnu pohodu. Uvidis, ze sa pomalicky zas das do kopy, len sa nikde neponahlaj. Drzim ti palce, verim ze to zvladnes. Keby nieco, kludne sa este pytaj, rada pomozem ak budem vediet.
P.S. ako tu uz niekto spomenul, Omega 3 rybi olej taktiez velmi pomaha pri takychto stavoch. Da sa zakupit v bio obchodoch. Musim povedat, ze aj po uzivani tohto oleja pozorujem mierne zlepsenia.

XXI

To čo si ty myslíš že je soc. fobia je to že máš v podvedomí že si prácu nezvládla, že ťa ľudia za to odssúdia, alebo si budú myslieť že si slabá a ezvládaš čo iní zvládajú. Skúsnemať pocit že všetko musíš zvlánuť lebo.... Svet sa nezlrúti.

XXI

Ja myslím že tvoj problém je ten že sa musíš v práci naučiť povedať nie. Lebo ked sa to nenaučíš a budú ti nakladať stále veľa prácce, tak sa z toho nedostaneš. Musíš sa mať naučiť nechať niektorým veciam voľný priechod. Ved sú v práci aj iní tak nech makajú aj oni.

Olinaa

Neviem ako si riesila svoje problemy v prvej teme a co ti radili. Mozno ti radili ze mas socialnu fobiu, vyzera to tak. Psychiatricka trocha vypocuje, ale riesenie na tvoj problem nepozna, moze ti predpisat len lieky. Antidepresiva by mohli zabrat, zlepsi sa ti nalada, dobre je brat aj dlhsie Omega 3, aspon 3 mesiace a vitaminy skupiny B. Ale problem si musis vyriesit sama. Je jasne ze neovplyvnis svoje neprijemne symptomy, vychadzaju z tvojho podvedomia, neovladas ich vedome. Jedine co mozes je, zapracovat sama na sebe, naucit sa ovladat strach. Ten je hlavnym spustacom. Strach z ocakavania ti sposobuje tie neprijemne stavy. Stitnu zlazu mas v poriadku? Ak ano tak jedina cesta je brat prechodne lieky na upokojenie a zacat napr. s autogennym treningom alebo inou relaxačnou technikou. Musis si posilnit svoje sebavedomie a vnimat ten svoj stav s nadhladom aj trochou lahostajnosti. Nepripisovat mu velku dolezitost, lebo naberie na sile.

Najčítanejšie články