Ahojte, chcela by som počuť názor nestranného človeka. Mám kamarátku, sme spolužiačky na VŠ takže sa poznáme už 5 rokov. Chodili sme na pivko, na kávu, cvičiť, do kina- nikdy sme nemali žiaden problém, vždy som jej pomohla keď mala problémy či už finančné alebo vo vzťahu, vypočula som ju, žehlila som jej a prala veci keďže bývam na byte a mala som tú možnosť, povedala jej na veci svoj názor, avšak ja som jej svoje problémy nikdy nehovorila, keďže som ju nechcela zaťažovať a mala som pocit, že ma vypočuje ale nezaujíma ju to. Nedávno sa rozišla s priateľom ( už asi po 100krát) opäť sa dali dokopy atď- detinský vzťah, v ktorom si ľudia nadávajú, ponižujú sa a neskôr si vyznávajú lásku. Povedala som jej na to svoj názor, rovnako aj na jej partnera, ktorý ju nazve kedykoľvek p*** a podobnými príjemnými slovami a keďže sa dali dokopy, už bol oheň na streche. Mám rodinné problémy, ktoré sú závažné a mala som horšie obdobie, kedy som niekedy zareagovala podráždenejšie a ospravedlnila som sa s vysvetlením, že mám momentálne horšie obdobie tak ma moja prudšia reakcia mrzí. Chodí ku mne aj prespávať keď je priateľ preč, hockedy ju pozveme ku nám na obed, chodí s nami posedieť, na kávu, máme tie " babské " večery kedy preklebetíme celú noc. Nedávno mi napísala sms, že ju ťahám dole ako negatívny človek, odsudzujem jej priateľa, aká som iná a ona mi prestáva rozumieť, že kto ma má znášať- ostala som zaskočená a ani som na to nereagovala keďže ja nie som typ, ktorý by sa hádal s ľudmi narozdiel od nej, ktorá vyvoláva konflikty a reaguje skoro stále prudko a opýtala som sa na názor ostatných ľudí okolo seba, či majú ten pocit tiež- nemali. Blízki priatelia chápali danú situáciu a snažili sa mi byť oporou a keďže ju mnoho z nich pozná a vyhýbajú sa jej, problém bude asi inde. Máte niekto podobného človeka vo svojej blízkosti? Ako sa s takými ľudmi zhovárate? Ona sa momentálne tvári , že je všetko v poriadku aj po tom čo som jej s odstupom času povedala, že to bolo celé postavené na hlavu tá jej " reakcia" z ničoho nič. Má význam držať si takýchto ľudí pri sebe ?
Nestranný názor
adr1a ja s tebou v podstate suhlasim az na to ze by som ju oddrbal slusnejsie a ne stylom ze co by si este nechcela..
Ovecka. Ja poznam tiez vela takychto ludi, celu kopu znamych, ale je to medzi nami len o "ahoj cau, ako sa mas? a dovi/dopo"..
To, co popisovala autorka prispevku, toto uz je viac ako len cista znama, ci len daka kamka. Mne to prislo ako priatelstvo. Ja toto iste tiez robim, no pre priatelov, a viem, ze oni by pre mna urobili a aj robia, to iste. A viem, ze sa aj mozeme pohadat, mozeme si navzajom "skocit do vlasov", povedat si tvrdo do oci pravdu, a mozno nas to aj v tej chvili neraz zaboli ci zrani, ale nepoznaci to nas vztah. Vydrzi, obstoji to. V dobrom i v zlom, v stasti ci nestasti, v zdravi i v chorobe. Ze sa mozeme navzajom na seba kedykolvek obratit, spolahnut. Je ich menej ako tych znamych. Ovela. Ale viem, ze su, ze sa mame, vazim si ich strazim a budujem rozvijam nase vztahy, aby dalej rozkvitali a rastli.
Miriama. Ty zrejme nemas vela takychto skutocnych priatelov. Inak by si sa tejto tak uzkostne nedrzala. Mas ju rada. Ale ona nie je priatelka do necasu, do stradania. Skor mi to pride, ze ta len vyuziva, ma z vasho priatelstva prospech vyhody. Co ona vsak tebe dava?? Vsak si pisala, ze si ta ani len poriadne vypocut nevie, akoby tvoje veci trapenia ai mala na salame. Ak nemas niekoho ineho okrem nej, tak si ju nechaj vo svojom zivote. Ale maj sa pred nou na pozore. Toto je typ cloveka, co ti raz moze v nestrazenej chvili usredrit ranu do hrbta. A nedaj sa vyuzivat. Nebud hlupa. Sviniam zbytocne budes hadzat perly. Tie si to aj tak nikdy vazit nebudu. A ked prestanes hadzat davat, pojdu zas inde....ak chapes
Nemám dôvod to prikrášliť, ja chcem počuť názor ľudí s podobnými situáciami, nemám potrebu na ňu nadávať alebo ju očierňovať. Nikoho nesúdim a nemám na to ani právo avšak tiež som iba človek, a rada by som našla riešenie- ak nejaké je, keďže už som z toho unavená a zamestnávam si hlavu iba tým, keďže ma to trápi prečo to celé prišlo keď som jej nikdy nič neurobila práve naopak. K tým vzťahom áno, máš pravdu, nie raz som si povedala že to bude téma, ku ktorej sa už nikdy nevyjadrím, ale potom prišli telefonáty a otázky a tak mi to prišlo ľúto. Ja tu nejdem teraz tvrdiť, že som bez chýb avšak s rukou na srdci poviem, že nemala na to najmenší dôvod, keďže som nikdy vo vzťahu k nej nezlyhala, ak nerátam občasne reakcie ktoré boli možno podráždenejšie, ale kto nemáva zlý deň? Ja si neviem predstaviť takto sa zachovať ku blízkemu človeku, ktorého mám rada, ku všetkým nezrovnalostiam sa postavím a poviem ich človeku do oči a vydiskutujeme si to. Tu to bohužiaľ nejde, keďže tu panuje pocit že sa nič nestalo.
Ja mám od istého času jednu zásadu: nikdy sa nikomu nemiešam do vzťahu. Lebo miešanie sa do vzťahu z tvojej strany (kamarátke, sestre, komukoľvek...), nech už by bolo akokoľvek dobre mienené, dokonca práve to najlepšie mienené, sa vždy otočí proti tebe a ty budeš pre tú, ktorej sa miešaš do vzťahu, tá zlá, hoci v skutočnosti si dobrá.
...moja naj kamoška mala frajera a vkuse naňho nadávala. Bol to taký ten vzťah: neprechovávali k sebe úctu, nevážili si jeden druhého, stále sa schádzali a rozchádzali... Tak som jej viackrát odvrkla, nech sa s ním rozíde, keď ho nechce. Aj som jej také smsky napísala, v ktorých stáli návrhy, ako by sa s ním mohla rozísť. Myslela som to v dobrom. A čo urobila ona? Ukázala mu tie smsky a v mojej prítomnosti si tí dvaja spolu robili srandu, citovali tie správy a rehotali sa. On bol taký ten výbušný typ, čo ju aj pourážal, myslel len na seba a neprechovával k nej úctu. Ona ho poznala len vtedy, keď potrebovala jeho internet a jeho benzín (tiež mala auto, ale načo tankovať, keď chlap natankuje do svojho, nie? radšej oklame, že má to svoje pokazené...). Nakoniec som im zmizla zo života. Keď ju ešte niekedy stretnem, tak sa jej ospravedlním, že nič na svete ma neoprávňuje miešať sa jej do vzťahu. A nebudem nijako komentovať jej falošné sťažnosti... má, čo si zaslúži, aj tak sa raz zaňho vydá. V podstate som to tak zhodnotila, že ona si nezaslúži lepšieho a ani on si nezaslúži lepšiu.
Ty nie si negatívna a ani zlá, to iba ona si z teba doslova robí blázna. Nevnucuj sa jej, nezaslúži si ťa :)
ja by som ju nevyrazil zo svojho Zivota ako adria... ale tiez by som jej nepral atd... mam plno takychto znamych ono nema zmysel si ju pohnevat, co z toho budes mat?
ak si to moc neprifarbila tak je to typicky priklad cloveka bez sebareflexie... ja by som sa nenechal zneuzivat a proste ked zacne so svojimi problemmai tak zmenil temu a nehovoril jej o mojich problemoch
Nie - nema zmysel drzat si pri sebe takychto ludi a zbav sa jej.
Ona je naucena iba brat a nic nedavat, iba ta vyuziva. No nic ti nedava, nevracia spat. Nemas u nej oporu podporu zdielanie spolupatricnost priatelstvo city sucit sudrznost ai.
Prerus s nou kontakt a uz jej nicim nepomahaj, neper nezehli jej, nepoziciavaj peniaze, nerob jej hotel ze uteba prespava, nevolaj k sebe a k vam na obedy kavy ai. Ak sa ta na to opyta - zopakuj jej iba jej vlastne slova, co ti ona sama vtedy povedala napisala a povedz jej. Ano, mala si pravdu, si presne takato. Preto mi je lepsie bez teba ako s tebou. Nech sa ti dari a bud stastna.
Ver. Ona nie je tvoja priatelka. Iba mala z teba vyhody a vyuzivala ta. Skonci to s nou. U nej nic nebolo nezistne ako u teba