Dobrý den vespolek.
Tak už na to došlo. Mohla jsem se tomu vyhýbat jak se mi jen zachtělo, ale nedá se svítit. Jsem zamilovaná. Do svého kamaráda. Na začátku jsem ho poznala přes svého přítele. Působil na mě v písemném projevu jako namyšlený kktek. Osobně potom jako menší debil a nafoukaný modýlek. Postupem času jsem si na něj zvykla a pochopila, že si na zhýčkanou primadonu jenom hraje. Patří mezi osoby, co nepokazí žádnou legraci, i když se okolí baví na jejich účet.
Jednoho dne však kolem mně prošel a došlo k definitivní změně. Říkejte tomu chemie, říkejte tomu hormony, nebo obyčejná nadrženost, ale začala jsem ho vnímat jinak. No co, vztah jsem měla a přiřazovala jsem to opravdu jen chvilkovému pobláznění a případné nadrženosti. Jenže ani po půl roce to není lepší. Nezapoměla jsem na něj, ba co hůř, myslím na něj pořád víc.
Můj vztah je v kelu, přítel mě podvedl, plánuje to vesele udělat znovu a já mu nedokážu odpustit. Má platonická láska o všem ví, nejednou jsme se na toto téma bavili. Teprve s odstupem času si vzpomínám, že mě jednou představil svým kamarádům se slovy: Tohle je Jitka, zadaná, bohužel ne se mnou. Nevím jak to chápat, bojím se to vyložit si tu větu oním způsobem, protože věřím tomu, že v tom vidím to co chci. Ne to, co tím doopravdy zamýšlel.Neškodný vtip?
Nedávno jsme spolu vyrazili za pohybem (nemyslete hned na čuňárny) a byl to příjemně strávený večer. K ničemu nedošlo, takže to spíš byla schůzka dvou přátel. Nevím jak dál. Příliš často ho nevídám, míváme psací období, a pak je schopný se zase na dlouho odmlčet. Nechi být ta, co udělá první krok. Jsem srab, spálila jsem se už mnohokrát. Nechci se nikomu vnucovat, vím jak je to trapné. Po Novém roce ukončím stávající vztah, potřebuju jen pár věcí urovnat. Jestli ten můj Platón s tímhle průšvihem nepohne sám, tak přísahám bohu, že se v tichosti utrápím. Nemám komu jinému se svěřit a navíc se bojím, že pokud o tom budu mluvit, mí kamarádi a slepičí prdelky se okamžitě domáknou o koho jde. Děkuji za váš čas, za vyslechnutí a případný nezúčastněný náhled.