priateľka sa chce zoznámiť s mojou obmedzenou matkou

Príspevok v téme: priateľka sa chce zoznámiť s mojou obmedzenou matkou
martin1337

Ahojte, obraciam sa na Vás s problémom, ktorý sa týka hlavne mojich rodičov resp. matky. Na začiatok vás uvediem trošku do obrazu aby ste sa vedeli trochu vžiť do mojej situácie.. Medzi mnou a mojimi rodičmi nie je ten priateľský, úprimný vzťah, neviem si predstaviť len tak si sadnúť a pokecať s nimi o problémoch, čo mám nové ako sa mám pretože vás začnú hneď zhadzovať a spochybnia všetky vaše názory a psychicky vás zničia a dostanú na úplne dno vášho sebavedomia hlavne matka, ktorá je až moc upnutá a obmedzená len na svoje záujmy a na seba inými slovami a veľmi v skratke môj vkus/názor musí byť aj váš vkus/názor a ak sa niekomu páči niečo iné alebo má niekto iný pohľad na vec než ona je to pre ňu najväčší odpad spoločnosti a odsúdi vás a pri tom vás ani nepozná a môžete byť akokoľvek dobrý človek a každého sa snaží pretvoriť na svoj obraz obkľukami a klamstvami sa snaží vás presvedčiť že len jej názory sú tie správne aj keď častokrát nie su. Napríklad ako decko som mal rád hokej a strašne som túžil ho hrať a raz na vianoce (mal som asi 7-8 rokov) som od strýka dostal hokejku a korčule z čoho som sa strašne tešil, lenže problém matka nenávidí šport tak mi hokejku aj korčule potajomky vyhodila a tvárila sa a klamala že o ničom nevie a takto poza chrbát mi takéto veci robila celý život... nedovolí nikomu mať vlastný vkus ani názor a snaží sa preniesť na vás to jej obmedzené ja, možno si poviete že som na matku len moc náročný a prísny ale nevydržali by ste s ňou ani deň... Ďalšia vec je, jej negativistické, depresívne, pochybovačné zmýšľanie a nevie sformulovať normálnu pozitívnu vetu bez toho povýšeneckého, pochybovačného podtónu z ktorého je mi na zvracanie.

Žijem v prenájme a pracujem/študujem na VŠ pretože sa to jej psychické vydieranie už nedalo vydržať ale aj tak sem tam zájdem domov ale poviem vám že stačí pol hodina doma a mám zničený celý deň a nervy v ***.. No a mám momentálne priateľku, ktorá sa s rodičmi chce zoznámiť aj keď som jej o matke vravel... no a ja si to viem živo predstaviť čo bude zase moja matka stvárať a z tých jej pochybovačských rečí mi je už teraz zle, priateľka má super rodičov s ktorými si veľmi rozumiem a stále mi vraví, že tí moji nemôžu byť až tak zlí a myslí si, že len prehánam.. rád by som ju predstavil rodičom ale neviem či to je dobrý nápad, úprimne uvažujem nad možnosťou sa od svojej rodiny úplne odstrihnúť a prerušiť s nimi kontakt aj keď ich mám svojim spôsobom rád ale nechcem aby mala moja partnerka svokru ktorá ju bude psychicky ničiť tak ako to robila celý život mne a vidím v tom do budúcna len problémy... čo by ste na mojom mieste robili vy?

srandista

Predstav ju a rovno ti utecie. Kazdy predsa vie, ze ked s niekym chodim (alebo si ho aj vezmes neskor), beries si aj jeho rodinu. Jedine ze by bol od tej rodiny uplne odstrihnuty a to ty nie si.
Ak je ona z normalnych pomerov a u vas je to taketo "divne", urcite ju to bude stvat, lebo jej bude vadit ta negativna energia tvojej podarenej mamky, ktora ma evidentne nejake komplexy a tie si prenasa na deti (dost smutne)...

martin1337

som rád že aspoň niekto mi tu rozumie, že mať takú rodinu nie je vôbec nič v pohode...., je to asi ozaj tak ak si to nezažijete na vlastnej koži ťažko si to budete vedieť predstaviť aké to je.. klik otec je povaha, že chce mať pokoj takže sa matke stále prispôsobuje... ale asi to ešte raz preberiem s priateľkou a nechám to rozhodnutie na nej aby nemala pocit že sa za ňu hanbím a ak tam bude chcieť ísť tak to asi zvediem na veľmi krátku návštevu

danka25

ahoj chcem ti povedat ze ta uplne uplne chapem. Som sice zena ale situaciu v rodine mame rovnaku... Je to katastrofa a bohuzial to mozno vyznie sprosto ale tiez sa za svojich rodicov hambim. To ze by si ju mal predstavit a neriesit to ti moze napisat len ten kto ma v rodine normalne vztahy.... Ja som sa uz koli nasim raz rozisla s mojim ex co mi je neskutocne luto pretoze otec mu narozpraval take veci co mu v zivote nemal hovorit a co nikto nemal vediet a mali ostat v rodine medzi nami !! Odvtedy som sa nastvala vzala som si uver a byvam sama. Proste nie kazdy to mame doma ruzove a tak viem zo svojho pohladu pochopit tvoju situaciu. Nedokazem si predstavit ze este zijem u rodiny a niekoho tam dovediem-ano az tak zle to doma je. A navyse otec je neskutocne neprijemna a presadzovacna povaha a vie aj cudziemu cloveku sprosto povedat ze clovek nevie kam sa ma pozerat.... ja by som to stretnutie oddalovala najviac ako sa len da....

klik

No to mas fakt blbe, podla mna je tvoja mama bud psychopat /bez urazky, pozri si o tom../ alebo ma nejaku inu poruchu, ktoru by vedel definovat odbornik. Ja by som sa vyhybala navsteve a stretu pokial by to len slo, keby to uz neslo, tak naozaj len vypitie kavy a rychlo prec. Ale zas, rodicov si nikto nevybera, ja by som ta urcite neposudzovala podla mami, takze ber to tak, ako to je a ludia sa nemenia a ty to nijako nezmenis ani mamu. A otec je v pohode a on dobre vychadza s mamou?

martin1337

ono celebrita ani tak nešlo o nejakú hokejku ani o finančnú situáciu s tou sme problém nikdy nemali.. ide len o ten princíp, že je až moc obmedzená na to svoje a nikdy sa nedokázala obetovať a odosobniť sa od toho svojho v tomto prípade, že nemá rada šport ani keď išlo o 7 ročné decko ktoré podporu rodičov potrebuje, nikdy ma v ničom nepodporila práve naopak a pritom stačilo ísť len na to posraté jazero ako píšeš... moja matka je z tých ktoré si myslia že ak je matkou môže si k tebe dovoliť všetko a o všetkom za teba rozodovať, psychicky ťa zdeptať, všetko čo máš rada ti spochybniť a prská tú zlú depresívnu energiu všade okolo seba a ja tým, že som sa tomu jej nátlaku odmietal podvoliť a keď mi dajme tomu prestávala dávať v 15 rokoch vreckové aby som si nemohol financovať veci ktoré mám rád a ktoré ma bavia (znova nešlo o to, že by sme na to nemali peniaze ale o to, že som chodil do posilovne, čo sa mame nepáčilo pretože si myslí že ľudia čo chodia cvičiť sú vygumovaní a myslela si že ak mi prestane dávať peniaze a vyvinie na mňa nátlak tak ma zlomí a prestanem tam chodiť) tak som si našiel brigádu a bol som za to vždy čierna ovca rodiny..

No a presne to je tá vec, nechcem aby si priateľka myslela že sa za ňu hanbím ale nad tou veeeeľmi krátkou návštevou pouvažujem a nad zahraničím sme už uvažovali obaja tiež.

Veľa krát som sa snažil sa s matkou porozprávať a vysvetliť jej že tým ako sa chová ľuďom ubližuje a odháňa ich od seba... ale ona si to ani neuvedomuje, nevie si priznať chybu preniesť sa cez to svoje JA a aj keď sa jej snažíš to v kľude vysvetliť hneď to berie ako urážku...

XXI

Priateľku vezmi a zoznám ju. Tvoja matka sa pravdepodobne nebude chovať k tebe tak ako keby si bol u nej sám. Ak áno, tak má právo tvoja priateľka poznať tvoju matku. Veď nebývate v spoločnej domácnosti nebude to na furt.

Bubliii

Určite predstaviť. Priateľka si potom už môže sama urobiť názor, či chce ku vám chodiť alebo nie. Ale rozhodnutie nechaj na ňu.

celebrita FB

Ja by som na tvojom mieste priateľku s matkou zoznámila, ale snažila by som to uhrať na čo najkratšiu návštevu.
...apropo hokej: na SLovensku ho má každý rád, veď je to náš národný šport :) Bol by si si rád zahral aj na jazere s darovanou hokejkou a korčuľami, aby si si urobil radosť. Chodiť na skutočný hokej, do skutočného hokejového klubu, to stojí neskutočné peniaze. Neustále kupovať chrániče, dresy, iné hokejky, iné korčule, dávať decku robiť nové zuby... Jeden malý hokejista stojí viac peňazí mesačne ako jeden plat, ale ja tiež nechápem takých rodičov, čo nič nevedia povedať narovinu. Nemala ti vziať veci, z ktorých si mal najväčšiu radosť, ale ti mala radšej vysvetliť, že nemáte peniažky, aby si mohol pestovať tak drahé hobby, ale na jazierko s tými korčulami a hokejkou si môžeš vyjsť. A mohol byť aj vlk sýty, aj ovca celá. Nechápem rodičov, ktorí nejednajú s deťmi úprimne a o zlej finančnej situácii nepovedia svojim deťom, radšej im zhadzujú sebavedomie na bod mrazu. Radšej povedia: nebudeš hrať hokej, lebo si zlý a neposlušný a nemáš na to svaly a silu a obratnosť a šikovnosť (klamstvo), ako by mali povedať pravdu: "Je mi ľúto, že hoci máš na to svaly a silu a šikovnosť a obratnosť a určite by bol z teba výborný hokejista, bohužiaľ na také drahé hobby ja ako tvoja matka nemám peniaze, tak si choď aspoň na jazero s kamarátmi zahrať." ...a nie vyhodiť hokejku a korčule, ale nepriznať chudobu v rodine
Do budúcnosti bude tvoja matka rada, keď ťa nebude musieť chovať a živit. Ale s priateľkou by si ju zoznámiť mal. Totiž priateľka by si mohla myslieť, že sa za ňu pred mamou hanbíš. Takže jedna krátka návšteva áno, ale nie aby si priateľku vodil domov každý deň. Mohla by ti mama zničiť vzťah. Lebo by jej vadilo, že sa u vás ďalší človek peleší (keby tam pravidelne jedávala, prespávala...).
Najlepšie urobíte, keď po skončení školy vypadnete do zahraničia aspoň na pár rokov, našetriť si na byt, potom kúpiť byt v Bratislave, kde je robota a nemáte s nikým nič. Ste sami dvaja a je vám dobre a hotovo.

Najčítanejšie články