Prosim nemate niekto skusenost??? .... uz 3 roky mam zvysene teploty do 37,2 v poobednych hodinach a pri nejakej praci... ibaze ked si poobede pospim, tak teplota mi vzdy klesne.prosim nemate niekto skusenost?
Unavovy syndrom ci?
37.2° je normal ja zvyknem mať 37.5 - 37.8 ° a nič si z toho nerobím. Nechaj si vyšetriť štítnu zľazu
naco-meno ...
problem je ze mi to preslo na nos, uši, a mám 10% stratu sluchu, podla audiometie, skoro som nepresla vstupnou do práce, kde je tolerancia do 10% ... takze ci sa mi to pači či nie po sviatkoch mozem behat po doktoroch a riešiť to...
Drahý môj Káblik,
tak po prvé : názov choroby je chronický únavový syndróm, ; )
po druhé : napísala som, kto túto chorobu diagnostikuje a vymenovala niektoré kritéria,
po tretie : Ty ani len netušíš o čom všetkom mám ja šajnu
a po štvrté : nie som "tvoja" a ani "drahá". Ja partnera mám, som "jeho", "drahá", najdrahšia a jediná!!! Už viac ako 40 rokov! : )
ANGEL-DEMON... robim v lekarni, takze teplomer mam :D a tiez si nemeriam teplotu zakazdym, ja to vacsinou citim... a z tych mojich chorob viem prstom ukazat na konkretneho pacosa, od koho som co chytila :D inak som ako Ty, napcham sa liekmi a podho robit... ale mala by si to poriadne vylezat, preliecit, plus ak budes na svk, daj si nejake imunosupresiva predpisat, aby si si dala do poriadku imunitu... ak to nepreliecis, moze Ti to prejst aj na srdiecko, to je ptm iny oriesok...
Drahá moja Kýčera, viem, čo je syndróm chronickej únavy a tvrdím a stojím si za tým, že na jeho stanovenie treba viac, ako len mať teplotu 37,2. Čo sa týka invalidného dôchodku, také jednoduché to nie je, o tom by ti vedeli porozprávať pacienti, ktorí ho na uvedenú diagnózu nedostali. Jedno hovorí teória, druhé prax, o ktorej nemáš ani šajnu.
no ja mam 4 mesiace chrípku či už "iba" chripkovy infekt po 4tyzdnovej chorobe v septembri.. a tu som :-D nemám kedy isť k Dr... a nemám ani šajnu či mám teplotu či nie... ale pravdepodobne som mala,....
totiž niečo také ako je "teplomer" :-D doma nemám..
a furt zabudnem kupit ked som v lekárni...
tyžden som zdravá a potom zas:
bolesti kolien, svalov, mam problem vstat rano z postele, vsetko ma bolí, nevládzem... zapchaty nos, hrdlo, uzliny na krku zväčšene :-D
liečba: paralen, ibuprofen... a hajde do roboty :-D
Ak máš alergiu na lepok alebo celiakiu, tak môžeš únavu cítiť a zvýšené teploty môžeš mať kľudne z toho! Nezabudni však, že musíš lepok až do vyšetrenia konzumovať, inak by Ti mohli vyjsť negatívne výsledky. : )
Dakujem pekne za rady,,, absolvovala som kopec vysetreni typu krv, moc, vytery, gastrofibroskopiu a stale nikto nic :( este by som mohla mat celiakiu pretoze ju ma moja mama a jednovajecne dvojca a sem tam mam aj krce v bruchu a bledsiu stolicu.., tak mozno aj z toho... cakaju ma testy v januari :)
@ Kábel, zasa budem "trápna"!!! : ) Máme tu ďalšiu chorobu, kt. má v názve "syndróm" a je takisto zaradená v Medzinárodnej klasifikácii chorôb! : ) Ak má človek diagnostikovaný únavový syndróm a je chronický, potom odchádza do plného invalidného dôchodku!!! Dokážeš to pochopiť, chlape? : D
@ Hehe Ti to zhodnotil správne! : )
Ja vás, dievčence, opravím. To, čo popisujete je len ÚNAVA, a ta sa vyskytuje ako jeden zo symptómov pri viacerých ochoreniach - štítnej žľazy, obličkách, pečene, srdci, Epstein - Barrovej víruse,...
Únavový syndróm diagnostikuje imunológ na základe poruchy regulácie imunity, únavy trvajúcej viac ako pol roka, "zvýšených teplôt", zväčšených a bolestivých lymfatických uzlín,...
Súhlasím s tým, že zvýšené teploty treba RIEŠIŤ!!! : ) Za nimi sa skrýva jednak to, čo napísal Hehe a jednak aj niečo iné...
ANGEL-DEMON, to nie je o tom, ze sa prilis sleduje zakladatel... ja som si tiez dlho myslela, ze unavovy syndrom je len vymyslena sranda... a ked som byvala este u byvaleho, tak casto sa mi stavalo, ze som po 14tich hodinach spanku nebola vyspata.. on tvrdil, ze som leniva... beznu teplotu mavam medzi 36,6-36,8... dolhodobo som mala hned zrana 37,2.. ine problemy ale ziadne.. on tvrdil, ze to je normalne...po rozchode, ked som sa odstahovala, som v priebehu dvoch mesiacov mala anginu, pasovy opar, ptm mumps, a k tomu vsetkemu silnu anemiu... ked som prisla k lekarke na kontrolny odber krvi po liecbe mumpsu, tak sa ma spytala par veci, a rovno som dostala papier na vysetrenie na endokrinologiu... s diagnozou unavoveho syndromu... len je pravda, ze ja som tam mala viac prejavov, najsilnejsie asi tu unavu (vtedy som spala aj 19-20hodin) a tras ruk... takze vzdy je lepsie, ak zakladatel temy riesi, z coho je teplota, akoby sa mu to malo nakopit...