Podvrtnutý členok

Príspevok v téme: Podvrtnutý členok
10Kiki10

Dňa 3.3.2015 som si podvrtla členok pri futbale. Niekoľko týždňov som ho mala v sadre. Keď mi lekár dal sadru dole, členok stále bolel, no povedal, že to je prirodzené a treba to iba rozchodiť. Neposlal ma ani na žiadnu rehabilitáciu. O 3 mesiace neskôr som išla za ortopédom, ktorý mi predpísal sprej na poranený členok a dal mi ponožkovú ortézu. O 4 mesiace neskôr som išla znova k ortopédovi s tým, že členok je nestabilný a počujem silné a bolestivé pukanie v ňom. Poslal ma na magnetickú rezonanciu. Celkovo ubehlo 8 mesiacov odo dňa kedy sa mi stal úraz až po deň kedy som absolvovala mag. rezonanciu. V správe je napísané parciálna ruptúra ATFL - lézia gr. II. a Distenzia CFL - lézia gr. I. S výsledkom som išla k ortopédovi, ktorý napísal distorsionem ATCV 1. sin. nariadil znova ortézu a šetrenie. Dnes už je to viac ako jeden rok po poslednej kontrole. Členok je naďalej nestabilný a rovnako pretrváva aj pukanie v členku. Umožňuje mi iba chôdzu, ale žiadnu zvýšenú fyzickú aktivitu. Mám 22 rokov.