Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Vysoký pulz v chorobe

Príspevok v téme: Vysoký pulz v chorobe
Berto

Zdravím , mám 16rokov a momentálne som chorý , je to nejaká chrípka (kašlem , boli má hrdlo , mám natchu a celé telo vyslabnute) , ale vec ktorá má trápi je zvýšení puls , cez deň okolo 95 v noci až 110 , antibiotiká neberiem , iba horčík 2x denne (asi pollitra denne) keď sa mi zvýši teplota dám si paralen a užívam aj C vitamín ,tlak mám stále okolo 100/50 a dnes som sa cez noc vôbec nevyspali lebo som počul búšenie srdca v ľavom uchu čo mi je veľmi nepríjemne , u doktorki som nebol , poraďte ak sa dá ....

Matyo

Pokojový pulz nad 90 sa považuje za tachykardiu, teda za hranicu kedy by už to mal človek riešiť ambulantne, ale ako vravím u teba vyšší pulz spôsobuje momentálna choroba. Nepíšeš či si mal takéto zvýšené hodnoty pulzu aj pred chorobou. Ak sa fakt cítiš nepríjemne, tak choď za svojím obvodným lekárom, predpíše ti betablokátor alebo pošle na kardio ;-)

Berto

Začal som pociťovať aj nepríjemne pocity na hrudníku a počujem bitie srdca v ľavom uchu čo má znepokojuje , pri akom pulse by som mal vyhľadať lekára, mám 16 rokov ....

Matyo

Vyšší pulz počas choroby je normálny, telo bojuje s vírusom, čo si vyžaduje aj vyšší výkon srdca, nie je to nič výnimočné, nestresuj sa lebo tým pulz ešte viac zvyšuješ.