Dobry den,pred 3 mesiacmi ma zacalo slabo pobolievat pod pravym rebrom, bola to len slaba bolest a objavila sa na par hodin, raz za 2-3 dni...Potom to na tyzden prestalo a znovu sa to objavilo, tak som sla k vseobecnemu doktorovi. Nasledne mi spravili kompletny odber krvi, CRP, sono zlcnika a miesta, kde ma to pobolievalo, neskor este RTG pluc. Vsetko negativne, az na skoliozu chrbtice. Prestalo ma to boliet a tak som to dalej neriesila. Minuly mesiac pocas 2.dna menstruacie ma zacalo boliet cele brucho, nielen zenske organy. Ta bolest prisla navecer, bola dost silna, bolela ma cela brusna dutina. Na druhy den to preslo. Sla som ku gynekologovi a ten spravil sono, vraj vsetko ok, nech pridem po ovulacii.tak som prisla zase a ze pravy vajecnik sa nezmenil, je stale rovnako velky a asi nefunguje spravne. Tak mi zobral krv spodozrenim na endometriozu, dnes prisli vysledky a ze mam dost zvyseny onkomarker CA 19–9. Hodnota je 469. Hormony su v poriadku, ine onkomarkery tiez - ca 125 a este dva ine. Laboratorny zaver je vraj malignita negativna, ale lekar hovoril, ze sa mu to nezda a mam prist o mesiac na novy odber v krvi. Okrem toho jedneho dna pocas menstruacie som nemala ziadne bolesti, ani traviace problemy. Z tych vysledkov som ale nervozna, bojim sa co sa tam deje.mam 33 rokov...nemam ist na gastro alebo k vseobecnemu? dakujem za odpoved, Jana
Zvyseny onkomarker ca19-9
Dakujem za odpovede, snazim sa to brat kludne, ale je to tazke...bola som u vseobnecnej a poslala ma sono brucha a gastro...len nechapem, preco na tom sone gynekolog neviem povedat, ze ci tam je nieco zle alebo nie...takto sa clovek trapi...
vrelo odporúčam ... www.pluska.sk ... možno budeš kľudnejšia, aj mne raz oznámili zvýšené onkomarkery, po kontrolnom odbere - po 1 týždni bolo všetko ok :-)
V tvojom pripade nepojde tiez o rakovina, ta neboli pokial teda nie je v poslednom stadiu a teba kedze dokladne vysetrili, nador by si vsimli. Je mozne, ze u teba pojde o endometriozu, ta moze sposobovat bolesti a tiez moze zvysit onkomarkery. Potvrdit sa to da ale len operaciou, na sone to nie je vidno (pokial to uz nesposobilo zrasty)
Ja som tieto onkomarkery mala tiez zvysene, nemala som bolesti, ale gyn mi pri preventivke objavil na vajecniku malu cystu tak mi vzal krv. Potom ma pol roka sledovali, kazdy mesiac mi brali krv a onkomarkery boli stale cca. rovnake. Ja som si o tom medzitym nieco pogooglila, ze pri rakovine sa tie markery zvysuju ale ak sa ta hodnota nemeni, tak pojde o iny problem. Nakoniec ma poslali pre istotu na operaciu a vyoperovali mi dermoidnu cystu. Ta sposobovala tie zvysene markery, ked mi ich merali zase o rok tak uz boli normalne.