Výsledok CT vyšetrenia

Príspevok v téme: Výsledok CT vyšetrenia
Erika78

Dobrý večer, vôbec nerozumiem výsledkom z CT vyšetrenia ktoré som absolvovala, hladala som aj na googli ale vôbec nikam som sa nedopracovala. Mohol by mi prosím niekto vysvetliť tento výsledok?

Citujem celý výsledok:

"Tenké črevo v celom rozsahu primeranej morfológie. Difúzne vyšší meteorizmus. Apendix kratší, uložený retrocaecálne, lumen skolabovaný, bez plynu, bez koprolitov. Bez zreteľnej patológie v priebehu hrubého čreva. Bez reaktívnych zmien v okolitom tuku. Výraznejšia hepatomegália, na hranici steatózy. Slezina, pankreas, obličky, nadobličky bpn. Cholecysta bez kontrastnej lithiázy, žlčovody nedilatované. Močový mechúr bez patologickej náplne, stena cirkulárne ventrálne a laterálne mierne zhrubnutá. Uterus nediferencujem, st. P. HY? Menšie množstvo voľnej tekutiny v panve. Viacpočetné retroperitoneálne a mezenteriálne LU, nezväčšené.
Skelet - st. p. fixácii v segmente L5 - S1 kovovými skrutkami transpedikulárnym prístupom, v primeranej pozícii: Výrazná IV arthróza L5-S1, osteochondróza IV disku. Deformita v oblasti kostrče s výraznejším uhlovitým zalomením - poúrazové zmeny v minulosti?

Záver: Tenké, hrubé črevo a apendix bez zreteľnej patológie. Hepatomegália, mierna steatóza heparu. Susp. chronická cystitída . St. p. HY.Malé množstvo voľnej tekutiny v panve. St. p. operačnom zákroku LS chrbtice v segmente L5- S1, s foraminostenózou vpravo, výraznou IV arthrózou. S poúrazové zmeny kostrče? "

Ďakujem.

netreba

Zväčšenie pečene, mierne stukovatená pečeň, chron. zápal moč. mechúra, stav po odstránení maternice, foraminostenóza: zúženie otvoru, ktorým prechádzajú miešne korene z chrbtice do tela...zvyšku už rozumieš, že?

Erika78

Dakujem ti za odpoved...

Len som chcela vediet ci v tych vysledkoch nie je nic vazne...Lekar mi to nevysvetlil...Len mi povedal ze este pojdem na sono...

Preto som sa opytala tu na tomto fore, iba som chcela vediet ci tam fakt nie je nieco vazne...