Dobrý večer, vôbec nerozumiem výsledkom z CT vyšetrenia ktoré som absolvovala, hladala som aj na googli ale vôbec nikam som sa nedopracovala. Mohol by mi prosím niekto vysvetliť tento výsledok?
Citujem celý výsledok:
"Tenké črevo v celom rozsahu primeranej morfológie. Difúzne vyšší meteorizmus. Apendix kratší, uložený retrocaecálne, lumen skolabovaný, bez plynu, bez koprolitov. Bez zreteľnej patológie v priebehu hrubého čreva. Bez reaktívnych zmien v okolitom tuku. Výraznejšia hepatomegália, na hranici steatózy. Slezina, pankreas, obličky, nadobličky bpn. Cholecysta bez kontrastnej lithiázy, žlčovody nedilatované. Močový mechúr bez patologickej náplne, stena cirkulárne ventrálne a laterálne mierne zhrubnutá. Uterus nediferencujem, st. P. HY? Menšie množstvo voľnej tekutiny v panve. Viacpočetné retroperitoneálne a mezenteriálne LU, nezväčšené.
Skelet - st. p. fixácii v segmente L5 - S1 kovovými skrutkami transpedikulárnym prístupom, v primeranej pozícii: Výrazná IV arthróza L5-S1, osteochondróza IV disku. Deformita v oblasti kostrče s výraznejším uhlovitým zalomením - poúrazové zmeny v minulosti?
Záver: Tenké, hrubé črevo a apendix bez zreteľnej patológie. Hepatomegália, mierna steatóza heparu. Susp. chronická cystitída . St. p. HY.Malé množstvo voľnej tekutiny v panve. St. p. operačnom zákroku LS chrbtice v segmente L5- S1, s foraminostenózou vpravo, výraznou IV arthrózou. S poúrazové zmeny kostrče? "
Ďakujem.