prírodné riešenie hormonálnej nerovnováhy u ženy

Moireal

Hormonalna nerovnovaha je siris pojem. Mozes mat vela androgenov, alebo zvysenu citlivost receptorov na ne, mozes mat androgen z nadobliciek alebo vajecnikov alebo mozes mat estrogenovu dominanciu. Daj si urobit kompletny hormonalny profil, lebo na tie problemy co som spominala, je vela dobrych bylin, ktore mozu pomoct ale kazda funguje trosku inak. Preto je dobre vediet, co konkretne mas v nerovnovahe.
Stravu ti tu napisali dobre. Celkovo sa odporuca znizit prijem uhlohydratov, zdrave tuky a bio maso. So sojou by som sa velmi nezahravala, vacsina je gmo a gmo je pre nas velmi skodlive.
Tiez mam problemy s hormonami, len to u mna chce este dalsie vysetrenia.
A k tomu vsetkemu znizit stres, bylinky na podporu relaxacie a ocisty pecene, lebo pecen ma tiez klucovu ulohu pri hormonoch.
A ako ti uz spomenuli, daj si aj tu stitnu skontrolovat.
Pre nadmerne ochlpenie skus matovy caj, niekomu pomaha aj saw palmetto ale to moze mat vedlajsie ucinky vo forme krcov. Ja som to tak mala, preto to nemozem brat. Ale mata by nemala byt problem, samozrejme to neprehanat. Ja som si zohnala vo forme tabletiek, lebo nie vzdy je cas na caj. A na trhu su aj spomalovace ochlpenia.
A nepi z plastovych flias, obsahuju latky, ktore sa spravaju v tele ako zle estrogeny, snaz sa eliminovat co najviac toxinov zo svojho domu.
Drz sa.

ANGEL-DEMON

no tak pokial máš nadváhu tak treba riešiť ako prvú tú.... ak aj plánujes deti v buducnosti precitaj si o nadvahe, obezite aky ma negativny vplyv na zdravie dietata...
no a tiez riesit endokrinologiu, ci nemas niečo so stitnou zlazou...
ked si tusim spomenula aj nadmerne ochlpenie...
jedna známa je obezna, rastu jej fuzy na tvári.. laser jej nepomohol..
je v liečbe u gynekologa a endokrinologa... od oboch má lieky... bez nich by to neslo...

Sonnenschein

tak môže aj nadváha, a tá často súvisí s inzulínom. Aj štítna žľaza s tým môže súvisieť. Pohľadaj si články k inzulínu a hormonálnej sústave, určite nájdeš aj v slovenčine. Ja by som s "estrogénmi" zo sóje bola opatrná. Netvrdím, že nemôžu pomôcť, ale dosť sú na to protichodné názory.

pomoc7

ta fytosoja vyzera zaujimavo urcite ju vyskusam dakujem vam za rady a moze sposobovat hormonalnu nerovnovahu aj nadvaha?

Sonnenschein

Ahoj, tak čo sa týka nejakých doplnkov stravy, to samo o sebe asi nebude mať dostatočný efekt, ale zmena životosprávy už áno. Na internete nájdeš veľa blogov žien (anglicky), ktoré sa vysporiadali s takými problémami. Strava ovplyvňuje priamo hormón inzulín a ten má zas vplyv na všetky ostatné hormóny.
Zmena stravy najčastejšie súvisí s minimalizovaním obilnín, samozrejme cukru, mliečnych výrobkov a olejov ako repkový, slnečnicový, stužené tuky...
Pokiaľ obilniny tak fermentované (kváskový chlieb bez droždia), alebo pseudoobilniny ako pohánka, quinoia, pšeno, amaranth.
Pokiaľ mliečne tak kvasené (kefír) a najlepšie ovčie či kozie.
Rafinovaný cukor úplne vyradiť.
Miesto spomenutých olejov používať kokosový, olivový (ten ale v studenej kuchyni alebo pri nízkych teplotách), maslo, a klasickú masť.
Mäso sa snažiť zohnať v lepšej kvalite, z lokálnych produkcií. Ale ak sa nedá, tak aspoň uprednostniť menšiu mäsiareň pred supermarketom. Ale nevylučovala by som osobne mäso.
Zaradiť dostatok zeleniny a ovocia, oriešky...
A silové cvičenia na vybudovanie svalovej hmoty. Nepreháňať to, aby si nezostresovala organizmus, nejde o žiadne vyzeranie ako nejaká fitneska, ale svalová hmota je veľmi nápomocná pre správne fungovanie organizmu. Denne čerstvý vzduch a snažiť sa spať v tmavom prostredí a vo večernom čase nepreháňať s umelým bielym osvetlením (lepšie sú žiarovky so žltým svetlom a pre mobily a počítače sú aplikácie na večerné sčervenanie obrazovky).
Hormonálne zmeny asi ale netreba čakať do mesiaca. Treba vydržať minimálne 3 mesiace, najlepšie aspoň pol roka.
Ak máš k niečomu otázky, kľudne sa pýtaj :)

ANGEL-DEMON

tusim sa to volá fytosoya čo pomohlo mojej známej.... až tak ze po 10 rokoch sa im "náhodou" podarilo spravit dieta... mala problemy s hormonmi a boli v tom, ze uz deti nebude moct mat... a aha...
no a na vlasy si kúp revalit.. najlacnejsie sa oplati cez pilulka.sk