Dedičný cholesterol

Príspevok v téme: Dedičný cholesterol
livia_k

Zdravím. Máme v rodine dedičnú chorobu, ktorou je vysoká hladina cholesterolu. Veľa členov našej rodiny zomrelo práve na infarkt alebo mozgovú mŕtvicu v dôsledku tejto choroby. Zdedila som ju, bohužiaľ, tiež. Je možné nejak predísť takýmto fatálnym následkom alebo sa treba zmieriť s užívaním liekov denne a čakať kedy to príde aj na mňa? Ďakujem za každú odpoveď, som z toho psychicky úplne na dne.

Lary

Už to nevidržím tak ti to vysvetlím.Nie som lekàr .Ale viem .......Už dàvno sa zistilo že zvýšený cholesterol nie je hlavný dôvod srdcovo cievne ochorenia atď infarkt .Je to trošku nadlho .

markaras

Lekárka mi tiež zistila "dedičný cholesterol", samozrejme hneď mi nasadila tabletky (upozornila ma, že ich budem musieť brať doživotne). Nepovedala som jej nič, ale tabletky som nebrala. Zapracovala som na sebe - jedla som veľa zeleniny, ovocie, ryby (hlavne losos), orechy, semienka.... Viac som sa hýbala - cvičenie.
Po 3 mesiacoch bol cholesterol úplne v poriadku. Pani doktorka nechcela veriť.
Mimochodom, nedávno som čítala štúdiu o cholesterole, kde sa spomínalo, že hodnoty boli zámerne uvádzane oveľa nižšie, aby sa "nabaľovali" farmaceutické firmy!

ModraObloha

Dedične niečo hra veľmi malú rolu na Vaše zdravie.. osobne sa držím názoru že dedičné čo sa týka zdravia není nič.. všetko je to o tom že cela vaša rodina ma zlu životosprávu preto to všetci mate a mate to "dedičné" pretože je u Vás už zvykom jesť určitý typ jedál takže nakoniec to ma u vás takmer každý.

Skus zaradiť vlašské orechy do stravy (nie veľa) niekoľko krát do týždňa, a vyradiť z tvojho jedálnička najhoršie veci, sam by si mal vedieť čo to približne je a zariadiť sa tak,

celebrita FB

Mne viackrát doktorka zistila vysoký cholesterol. A pomohlo, keď som začala piť zelený čaj. Každý deň jednu šálku, najlepšie ráno, lebo večer by som nemohla zaspať, nakoľko má povzbudzujúce účinky.