Prosba dotazník - Možnosť pomoci ľuďom s onkologickým ochorením

Príspevok v téme: Prosba dotazník - Možnosť pomoci ľuďom s onkologickým ochorením
katkager

Ahojte, ja mám rodičov, ktorí sú v strednom veku a už sú obaja onkologickí pacienti. Ani pri diagnostike ochorenia, ani počas priebehu liečby nebol nikto kto by im pomohol ani poradil ani ohľadom dostupných príspevkov, dávok ani sociálnych služieb v zákonnej rovine, rozhodla som sa písať o tejto téme diplomovú prácu s názvom: Možnosti sociálnej práce pri pomoci so zabezpečovaním sociálnych potrieb ľudí s onkologickým ochorením.

V rámci práce budem robiť výskum zameraný na pomoc ľuďom s onkologickým ochorením v rámci skvalitnenia ich života. Preto chcem poprosiť všetkých, ktorí trpíte onkologickým ochorením (alebo ste 3 roky po liečbe), či by ste mi pomohli a vyplnili dotazník k výskumu : docs.google.com
Mojich rodičov to síce nevylieči, ale pevne dúfam, že to prinesie viac možností pomoci pri zvládaní tohto ochorenia. Ďakujem všetkým, ktorí budú takí láskaví a zapoja sa. Dotazník je anonymný.

katkager

meriM ďakujem za podporu, je to presne tak ako si napísala. Moja skúsenosť s rodičmi ma presvedčila o tom, že žiaľ v SR celý systém viac nefunguje ako by mal fungovať a chýba styčný dostojník, ktorý by jednak pacientov aj ich blízkych odnavigoval a ukľudnil. Veď asi sami viete, že najhoršie čo pri tejto diagnóze môžeš urobiť je googliť (získaš tým rôzne informácie, často aj úplne irelevantné a hlavne nepravdivé). Preto som začala študovať a plánujem sa aj v budúcnosti venovať tejto problematike, veď nič sa nezmení len tak zo dňa na deň a začínať treba od malých vecí (hlavne v SR)

meriM

Pri posudzovaní nárokov na príspevky ide práveže o celkom relevantné informácie, aj keď s chorobou nesúvisia. (Na rozdiel od otázok na vzdelanie, stav, počet členov a príjem domácnosti vo väčšine telefonických a internetových (spotrebiteľských) prieskumov, aj keď chápem, že musia mať nejako rozdistribuované vzorky, lebo by inak nemali čo spracovávať.)

Maaax_1

Tiež nie som ochotný vypisovať údaje, ktoré s témou nemajú nič spoločné - vek, pohlavie, vzdelanie, takže ľutujem.

Messje

Ahoj katka
Chcela som pomoct s vyplnenim dotazniku aj ked sa ochorenie netyka mna osobne ale cloveka mne velmi blizkeho.
Kedze tam mas otazky typu rodinny stav a skola co ja povazujem za otazky ktore nemaju s chorobou nic spolocne,nikdy ich nevyplnam.
Uz len zo zasady.Kedze mas formular tak nastavený, ze ma to dalej nepustilo,nepomohla som ti.