Zdravím, mám 20 rokov a už dlhšie mám problémy s chrbticou. Mám Rovnú hrudnú chrbticu, vraj nejaká vrodená anomália, tiež mam veľké problémy s krčnou chrbticou- veľmi často ma bolieva, a pri nádychu mi dokonca niekedy v nej puká (to isté aj v hrudnej ) deje sa to zvyčajne určité dni.. niektoré dni môžem dýchať hlboko do hrudníku a nič, inokedy stačí že sa mierne nadýchnem a praská mi tam. Taktiež mam nejak ohnutú kostrč a často ma bolieva aj pod lopatkami a myslím že na ľavej strane mam skrátený sval pod lopatkou alebo niečo na ten štýl, keď ju natiahnem, tak ma to tak bolí. Chodil som k ortopédovi dali mi cviky chodil som na rehabilitácie atď... proste cvičím hocijaké cviky občas jogu, občas na precvičenie, občas na svaly, cez leto som chodieval plávať atď... nedávno som skúsil aj SMS systém ale ten mi žiaľ moc nepomohol pretože ma z neho začala ešte viac bolievať krčná chrbtica z ktorej ma väčšinou bolieva aj hlava.,.. (mam aj iné zdrav. problémy ktoré som tu aj niekoľko krát písal ale to neriešim teraz možno to ma všetko súvis z chrbticou preto chcem mať vedomie že robím pre chrbticu to najlepšie a pomôže mi to a nie len udržiavanie svojho stavu).
Preto sa pýtam, čo pomohlo vám s vašimi problémami s chrbticou ? Operáciu a tieto veci nevidím ako riešenie, verím v silu správnych cvičení ktoré majú silu pri dlhodobom cvičení schopnosť veľmi zlepšiť stav, čo sa mne bohužiaľ nedarí aj keď cvičím celku vytrvalo a pravidelne až na pár výnimiek, dúfam že tu není podobná téma inak sa ospravedlňujem, v opačnom prípade sem môže prispievať každý a môžeme si pomôcť navzájom. Ďakujem.