Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

hnačky

meriM

Ahoj, hnačky zo stresu (prípadne ako súčasť syndrómu dráždivého čreva) sú relatívne bežné.
Hlavne v obdobiach, keď nestíham (kedysi cez skúškové, štátnice, teraz občas na projektoch), mi trávenie reaguje citlivo; cez víkendy a sviatky môžem jesť aj klince a som ok. Niektoré kamošky a kolegyne sú na tom podobne. Najideálnejšie by asi bolo nestresovať sa a prácu a oddych si rozumne plánovať (čo ja neviem). Zachraňujem to aspoň tým, že ráno a na obed jem len veci, o ktorých viem, že ma nerozhodia, a radšej si dávam medzi jedlami dlhšie pauzy. Ráno si robím kávu s kurkumou, škoricou a korením. Na trávenie sú dobré aj čaje - na akútne problémy horké (repík, palina, ľubovník), na tie stresové možno skôr jemnejšie (harmančekový, anízový, popradský detský je fakt chutný a úplný balzam na trávenie). Tiež sa odporúčajú prebiotiká a probiotiká, ale ja som veľkú zmenu nepocítila. A keď je to fakt zlé, tak živočíšne uhlie a smecta. A kokakola.

vierocka514

Osobne by som ti poradila, keby si si dal urobiť vyšetrenia. Problém môže byť oveľa vážnejší ako sa môže zdať. Ale zrejme niečo s tvojím trávením nie je v poriadku. Čo sa týka nejakých bolestí alebo kŕčov, na tom si ako?

naconick

Ďakujem za radu, no toto by asi pomohlo skôr krátkodobo :(. Nemôžem jesť niekoľko týždňov chrumky a čipsy :D

ANGEL-DEMON

.. dať si dietu.... nejesť mliečne výrobky... kup si sucháre..
ak ti lekár dal zobrať výter a mas vsetko OK,...
a toto je prípad kedy pomáha slané... kedze zadržiava vodu v tele..
odporucaju to aj infektologovia rodicom aby detom slane kupili napr chrumky ci tycinky...
no ked se veľká :-) dosplelá môžeš kludne aj čipsy...
tie su dobre aj pri zvracaní (aj vlastna skusenost) bolo to jediné čo som udržala v sebe..