Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Tí, ktorí dokážete psychologicky rozmýšlať/ analyzovať

Príspevok v téme: Tí, ktorí dokážete psychologicky rozmýšlať/ analyzovať
Vianoce

Ahojte,čo si o tomto myslíte ...ja som veľmi empatický človek, myslím, že je to super vlastnosť, ktorú sa dá využiť pre dobro druhých. Na druhej strane ale aj dosť zaťažujúca, lebo občas , ked som s nejakou kamarátkou, ktorá sa má ťažko a nepovie mi o tom, tak tie jej pocity akoby prechádzajú na mňa a ja ani neviem prečo a cítim sa zle. Potom mi napr. na druhý deň povie, že jej bolo včera zle, a ja zrazu viem, prečo som sa včera cítila zle.
A občas ked niekomu poviem, ako vnímam veci, že som šťastná , ked sú šťastní ludia okolo mňa a dosť ma ovplyvňuje, ked sa niekto z mojich najbližších trápi...že napríklad neznášam nejaké jedlo, ale zjem ho aby som potešila niekoho, koho viem ,že to v tej chvíli velmi poteší a pod...
Veľmi ale veľmi dokážem čítať, to ako sa iní cítia..a pri ludoch, ktorých milujem, tak ich pocity sa takmer stávajú mojimi, že preberám to ich vnútorné cítenie, ako psy :D
Čo si o tom myslíte ? máte to niekto podobné?

celebrita FB

Takže dokážeš nasať do seba napríklad bolesť od iného človeka vtedy, keď ju cíti aj on? Napríklad má bolesť hlavy, vracanie, zle mu je na žalúdok a v jeho prítomnosti sa to isté deje aj tebe? To je zaujímavé. Nabudúce sa priamo v tej chvíli, keď ti je pri niekom zle, opýtaj aj jeho, či mu je zle :)

Iiiii

Tiež som bol empatický a niekedy to aj využívam, ale tak vo všeobecnosti som si povedal, že mám každého v paži. Niekedy pomôžem, ale pravidelne nie.

Kycera

Mňa by veľmi zaujímalo, dievča, ako si prišla na to, že si "empatická"?! Vážne! Kto Ti to povedal?
Lebo to, čo si popísala s empatiou nemá nič spoločné! Absolútne nič!!! Po prvé, nevieš povedať nie na jedlo, kt. neznášaš! Po druhé u Teba sa jedná o to, že máš slabý energetický obal tela a nedokážeš eliminovať negativní energie druhých ľudí. Im sa uľaví a Tebe je zrazu zle, chápeme sa?
Čakala som, že sa ozveš Ty alebo niekto iní, kto postrehne, že sa jedná o stratu "energie". Ukázal sa tu Michael, kt. Ti to vysvetlil. Má to len jedinú chybu - nejedná sa o schopnosť, ale o NEschopnosť vedome narábať so svojou energiou.

michael067

No ja ti len napíšem toľko, že sa psychicky priprav na to keď stretneš za sebou niekoľko ľudí ktorý tuto tvoju schopnosť pekne využíju a vysaju z teba aj posledný zvyšok energie, lebo je tu dosť ľudí ktorý sa veľmi radi sťažuju a usta sa im nezavru a stále Ťa budu vyhladávať a hovorit len o svojich problémoch, keď budeš chcieť zmeniť tému tak ťa nenechaju.
"že napríklad neznášam nejaké jedlo, ale zjem ho aby som potešila niekoho, koho viem ,že to v tej chvíli velmi poteší"
Toto nie je dobrá vlastnosť, možeš teda byť ľahko ovplyvniteľná, niekto ti može zahrať na city atď, su taký ľudia čo radi využívajú druhých ovplyvňujú a vyžívajú sa v tom. Keď zasebou stretneš niekoľkých takých ľudí, neviem či ešte budeš chcieť mať takýto charakter.

0vecka

to sa vola empatia ma to kazdy clovek, niekto je citlivejsi niekto menej. naladu vie odhadnut kazdy psycholog ktory sa ym zaobera napr z videa atd..

br

Ja to mam podobne a este jeden moj kamarat to ma podobne. A takisto specialne ked niekoho milujem, zaoberam sa jeho myslienkami a vcitujem sa do jeho pozicie akoby som az bola on, premyslam o jeho veciach ovela viac ako o svojich, az mi z toho hrabe.

Kycera

@ Dievča,
nech robím, čo robím, nedokážem pochopiť Tvoj výraz "psychologicky myslieť". Tak som celý text rozanalyzovala a došla som k tomuto poznaniu : mala by si si poriadne naštudovať pojmy "analýza", "empatia", "senzitivita", "energie".
Tvoj situáciu správne vyhodnotil Cliattsi!!! : ) Tak sa na tú knihu mrkni!

@ Digestor, nie, Ty nie si empatický! Ty takýto dar nemáš!
Ak by som sa náhodou mýlila, čo sa mi nestáva!, tak u Teba sa jedná o danajský dar! ; )

Cliattsi

Povedal by som+ že patríš medzi "vysoko citlive osoby"+ tak ako ja. Pozri si o tom na nete. Odporucim ti kup si knihu Hypersenzitinvi ludia medzi nami- Rolf Sellin. Stoji 7 eur. Dozvies sa o sebe viac.

digestor

Ešte si pravdepodobne mladá osôbka a časom sa s týmto darom naučíš správne zaobchádzať. Posuň to na vyšší level (prejdeš od toho jedla úplne inde, ty to pochopíš kde)a neskutočne Ti to dokáže otvoriť dvere do života.
A hlavne po čase selektuj komu tú empatiu takpovediac venuješ, lebo 90% ľudí si náš dar zdielať nezaslúži. Zanalyzuj si kde všade môžeš tento dar využiť. Napíš mi prosím odpoveď.

Iiiii

My môžeme bohatým ľuďom len a len závidieť. Zaplatiť si cestu na Mesiac a späť je vážne chvályhodné. Ja by som tej svojej zaplatil aj cestu na Pluto:-)
Čo sa týka tej empatie, tak v dnešnej dobe má každý problémov viac než dosť a veľa ľudí sa ich snažiť prenášať na tých druhých, ktorí sa im zdajú, že sú na tom lepšie.
Ďalej, ani radšej nepokračujem. Radšej sa vždy z toho nejako vykrúť, aby si tie ich hovadiny nemusela počúvať, lebo to potom položí aj teba.