Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Cena našej lásky?

Príspevok v téme: Cena našej lásky?
D_anielka

Ahojte,
po celých 5 rokoch sa konečne odvážil môj priateľ, aby ma požiadal o ruku. Čakala som to už dávnejšie, lebo máme spolu plány, ale on sa k tomu nemal. Dokonca k nám prišiel až po 4 rokoch a keďže si s otcom nesadli, tak viac ani nie je ochotný. Teraz som dostala od neho prsteň za necelých 30 eur strieborný, takže mám o ňom vážne pochybnosti. Finančné problémy nemá, ale ja už pochybujem o tom, že ma má vôbec rád. Čo myslíte, reagovať nato, alebo nie? Ja k nim chodím, on k nám už nechce a ani jeho rodičia nie. Môj budúci svokor sa s ním totiž stihol pohádať aj cez telefón.

0vecka

Sejla nebyt danovych vyhod tak svoju staru nepoziadam o ruku dodnes... takto sa to fakt neda pausalizovat... a to ze si nesadol s otcom imho nic neznamena naviac ked nevieme co bolo dovodom hadky...

Sejla

takze tu podla mna riesime dilemu, ci ju priatel miluje, ci nemiluje.
Pochybnost vznikla na zaklade toho, ze priatel sa nechcel zoznamit s jej rodinou a ked to uz spravil po 4 rokoch, nesadol si s nimi a tak uz nikdy viac neprisiel. Nie je zname, kvoli comu si nesadli, ale je mozne, ze kvoli tomu, ze priatel ju nemiluje.
Dalsie zrnko pochybnosti priatel zasial ziadostou o ruku az po dlhych piatich rokoch a aj to s 30 eurovym prstenom, pricom by mal aj na drahsi.
Ta informacia, ze dotycnej svokor sa s nim pohadal, je pre mna nezrozumitelna, lebo neviem s kym sa pohadal a kvoli comu. Ak sa pohadal s jej priatelom, tak neviem ako to suvisi s danou dilemou.

Takze z toho sa da domnievat, ze priatel je asi vcelku konfliktny clovek, mozno setrny, alebo len lakomy voci priatelke? A negativne naladeny voci jej rodine, alebo oni voci nemu?

0vecka

ja som kupil za 130 dockal som sa pozitivnej reakcie a este sme sa nerozviedli.. 3 platy?? akoze sorac ale ten co sa tymto riadi je blbecek to uz radsej kupim auto

Biela Kobra

Zhodou okolností dnes identický problém aj u druhej dievčiny, len tu jej bolo málo 190 eur. www.cas.sk

Ja by som pri vážnom vzťahu brala do úvahy skôr lásku, vzájomnú úctu, toleranciu a ochotu pomáhať jeden druhému v dobrom aj zlom, a nie cenu prsteňa. Takže "aký išiel, takú našiel".

dalmatinec

Ja som dostala zasnubny prsten tak za 20 eur a bola som najstastnejsia na svete. Kupeny na poslednu chvilu a fakt to nebol dizajnersky kusok :D Dnes som velmi stastne vydata a obrucku mam zdedenu, obyc kruzok a nosim ho s najvacsou hrdostou. Moj manzel sa o mna stara s laskou, ja o neho, ten prsten je naozaj iba symbolom toho, ze sme svoji a v zivote som nerozmyslala nad jeho hodnotou. Nenapadlo by mi posudzovat lasku cez peniaze. Peniaze su len tym najjednoduchsim meritkom, ktorym sa da vyjadrit, kolko do toho druheho investujeme, ale ovela dolezitejsia je starostlivost, cas, pozornost, tolerancia, porozumenie a sloboda, ktoru si navzajom davame, akurat ta sa tazko "meria" a potom ludia meraju cez peniaze. Ale s tym otcom by to mal prehodnotit. Jedna vec je vychadzat s niekym dobre, druha vec pohadat sa, ale proste nejaka akceptacia tam musi byt, ved sa nejde zenit s tvojim otcom, tak mier v rodine je predsa dolezitejsi.

a_dr1a

Ahoj Danielka.
Ste spolu 5r. Ako sa doteraz spraval?? Tak normalne v beznych kazdedennych zivotnych situaciach ku tebe, a ako sa sprava k inym ludom (svojej rodine kamosom priatelom kolegom detom starym ludoch a uplne cudzim ludom? Myslim tym k casnikom barmanom pumparom, inym soferom chodcom predavackam ai). Keby bol lakomec skrob, to by sa uz prejavilo ovela skor, nie az po 5r. Vsak ste spolu chodili von (restika kaviaren kino obchody dovolenky kultura umenie sport ai), ci robili ste spolocne nakupy. Byvali sviatky a rozne darceky. Vsak si s nim 5r. Ze ti kupil lacny zasnubak za 30e by som skor videla v tom (ak doterajsie odpovede na moje otazky budu v pohode), ze je len v tomto smere "neokrochany" :D ci ako to nazvat, sedlak))
Muzi nie az tak na toto pozeraju ako zeny. V usa ci kde sa berie zasnubak v hodnote muzovych 3platov ci ako??)
Ja som zasnubne prstene dostala hodnotne a cenne, ale na tomto vztah nestoji. Skor hodnot, ako sa spraval sprava k tebe za cely ten cas co ste spolu.
A skor by mi vadila jeho povaha. Ze sa pohadal s tvojim otcom, potom aj s jeho nevlastnym?, ci ako si to pisala. U vas ked aj mate konflikty ci vymeny nazorov ai, ako navzajom vychadzate, riesite to? Kto musi mat posledne slovo? Kto sa zvykne udobrovat ustupovat? Je on ten dominantnejsi, chce mat vzdy pravdu, prisposobujes sa mu a podvolujes?? Ak ti to newa tak ok. Ale zas ztahy v rodine je dobre mat OK. Nikdy nebudu vynikajuce, ale akceptovanie respektovanie, vzajomna ucta slusnost by tam mali byt. Vsak co bude ked budu deti? Budes sama chodit na navstevy s detmi ci na sviatky bez muza? Potom aj vychova bude aka bude. Milovat sa nemusite vsetci navzajom s rodinami partnera. Ale ak milujem partnera, tak by mal/a akceptovat aj moju/jeho rodinu. Manzelstvo uz nie je on a ja. Ale MY. My ako rodina, jeden celok tym. Nikam sa neponahlaj, vsimaj si ho sleduj lepsie, co citis a co tvoje instinkty intuicia 6zmysel?

dianna25

prečo si dnes muži berú za ženy sprosté baby ktoré pozerajú len na peniaze? A normálna čo by brala aj ten strieborný prstienok má problém si niekoho nájsť..

sitrapna

musite byt teda podarena rodinka ked ta chalan poziadal o ruku, kupil prsten a aj siel ku vam a znechutili ste ho
hlavne ty co riesis 30e si trapna a pochybuj sama o sebe ci sa mu zavesis na krk a budes mu nicit zivot s kravinami aj tvojou divnou rodinou...divim sa mu ze si ta chce vziat
to co v pises dost o tebe vypoveda ...

denisaf

Milá Danielka manželský život nieje o tom že ti muž dá ten najdrahší prsten aký vidí. Je to o tom že ťa podrží ked ti je najhoršie o to že vieš že je tu pre teba že ťa nenechá v problémoch. Poznám veľa takých párov čo sú spolu len aby reprezentovali peniazmi ich vzťah ale doma to majú totálne na hovno. Ja osobne by som brala muža ktorý by mi dal strieborný prsteň radšej ako toho čo by mi daroval briliantový a za rok ma opustí pre krajšiu mladšiu a ja ostanem sama s deťmi.... Takže si v tej tvojej hlavičke uváž čo vlastne rozprávaš niektoré ženy by boli radi keby majú radšej tvojho priateľa ako to čo majú doma. Vidím že ty sa máš o živote ešte veľa toho učiť