Potrebujem pomoc. Som v 9. triede a mala by som si začať vyberať školu :/ Jediné čo viem je to že chcem isť na bilingvalné gymnázium. Myslím si že jazyk je teraz veľmi dôležitý a na výšku by som chcela ísť do zahraničia. Strašne som chcela isť do Sučian ale myslím že tam ma nezoberú.. robia sa tam aj talentovky atd.. ale strašne tam chcem ísť. Tisovec by bol tiež fajn :) a myslím že tam by som mala šancu sa dostať :) v BB vraj nie sú dobré B. Gym. Tak či by ste nevedeli poradiť nieaké dobré :)
Bilingvalné gymnázium
Tie Sučany Ti tiež odporúčam. Majú skvelú povesť.
Ahoj, Rika!
Určite vieš, že na strednú školu si môžeš dať až 4 prihlášky. Z toho dve na školu s talentovkami. To sú aj BG. Takže pokojne môžeš risknúť Sučany a potom ešte jedno BG. Ostávajú Ti ešte dve prihlášky na školy bez talentoviek, čo môžeš mať ako takú poistku. Na všetky BG sú totiž prijímačky náročné a vyberať si tam veru majú z čoho, Ale nezabúdaj: "Na začiatok, netreba mať veľa. Stačí, keď sme majiteľmi cieľa". Ty už cieľ máš, teraz urob všetko pre to, aby si ho dosiahla. Do prijímačiek je ešte pol roka. To sa dá ešte poriadne zamakať. Ak by boli rodičia ochotní Ti pomôcť, najrýchlejšie budeš postupovať, ak sa budeš individuálne pripravovať s nejakou /ale fakt dobrou/ angličtinárkou. S pevnou vôľou a dobrým učiteľom určite všetko zvládneš! Prajem Ti veľa sily, trpezlivosti a šťastia. Niekedy sa ozvi, ako si dopadla, Budem sa tešiť!