Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Napatie a nervozita. Pomoc.

Príspevok v téme: Napatie a nervozita. Pomoc.
Tantal

Ahojte, vedel by mi niekto poradit ako sa zbavit napatia a nervozity? Trapim sa s tym uz pat rokov. Prezil som velmi stresujuce obdobie, podozrenie z vaznej choroby, umrtie v rodine a odvtedy sa neviem z toho vymotat. Napatie pocitujem v podstate stale. Su chvile kedy sa viem uvolnit - sport, plavanie, pred spanim ked uz je ticho a klud ( mame male babo ), ae pocas dna som permanentne napaty. Zacne to hned rano po zobudeni- napatie v zaludku a pocas dna sa to nezmiernuje. Z toho prameni druhy problem a to je nervozita. Dakedy som bezne denne problemy zvladal uplne s prehladom, ale teraz ma vedia drobne veci uplne rozladit. Bol som u psychologicky, ale to nikam neviedlo. Dychanie na 4 doby a behanie som vedel aj bez nej. Ale to mi nepomaha. Psychiatricka mi dala po 10min rozhovoru cipralex a lexaurin. Alebo moznost skusit pripravky guajacuran a magne b6. Fakt neviem co spravit. Do cipralexu sa mi moc nechce, ale to napatie ma fakt uz zlosti. Nic sa nedeje, vylety, prijemne posedenia s kamosmi a stale stale som napaty. Ako keby telo, mozog stale ostalo v tom strese 5 rokov dozadu a nevedelo sa vratit do pohody. Co s tym? Inak muz, 35, zenaty, jedno dieta. Ziadne problemy ine nemam. Psychiatricka to oznacila ako postraumaticky stres, ale ako z toho von (okrem uzivania cipralexu ) mi nepovedala. Nemate niekto skusenost, ako sa uvolnit a dat do kludu? Mam pocit, ze to je vo mne uz riadne zazrate. Aj ked beham, sa uvolnim, ale hodinu, dve po behani sa ten pocit napatia opat vrati. Dakujem za kazdu radu.

Jogy

Este doplnim ze staci pol flasky piva a nic mi nie je. Pocitim uvolnenie a napatie je fuc. Preto nechapem kde sa to berie...

Jogy

Ja mam asi fakt to iste. Napatie. Ako keby stale niekde v oblasti zaludka. Skusal som s psychologickou jacobsonovu metodu, ale to zabera len na par minut a napatie sa vrati. Uz ma to niekedy privadza do zufalstva. Nemoznost sa uvolnit a oddychnut si.

xx1

Medovka tá ukľudňuje. Skús ľubovník bodkovaný ale nie dlhodobo. Neviem aky sy typ. Čo rád robíš. Skús hociakú aktivitu ktorú robíš rád, najradšej, hudbu, čítanie alebo cojaviem čo iné. Ide o to aby si zažíval príjemné pocity a tie aby rozpúštali tie úzkosti. Sprav si radosť. Skratka rob niečo čo ťa uvoľní a čo najčastejšie. Nejako sa odovzdaj životu. Napr. že nech príde hocičo že to príjmeš.

jjoe

Antidepresívum by malo pomôcť trocha zkľudniť organizmus. Na čas by som ho bral. Potom šport, nie extrémny. A potom meditácia, autogénny tréning. Meditácia všímavosti. Sú o tom knihy...

xx1

Pravdepodobne sa nevie š s niečim vyrovnať. Nevieš sa jednoducho uvoľniť. Je to pre teba veľmi nepríjemné. lahko sa radí tažko koná, ked to nevieš ovládať. Neviem aký si typ, ale na uvoľnenie je najlepší pravidelný šport, alebo ťažká telesná práca. Robiť robiť a nemyslieť. Hlavne nie na minulosť, ani na budúcnosť. Z tej máš asi strach a tá spôsobuje tú nervozitu. Tu pomáha len žiť v prítomnosti nemyslieť na minulosť tá sa už stala a budúcnosť tiež nemyslieť, lebo tá ešte nie je a budeš ju riešiť až ked príde. Šťastní sú len tí ktorí žijú v prítomnosti. Deti a zvieratá. Dospelí to nedokážu, pretože chcú mať život pod kontrolou. S lexaurinom opatrne je návykový, uvoľnuje ale tak ako alkohol, ťažko sa od neho odvyká. Si v strese zo života. Ak dokážeš byť aspoň trochu salámistom, mať na háku tak by to malo ustať. Nejde to zo dna na den. Iba tak sa oddať životu. Držím ti palce.

Najčítanejšie články