Ahojte.Chcem sa vam zdoverit so svojim problemom..Vcera som neohlasene priniesol domov stena, bola to fenka stafforda strasne krasna :) hned som si ju zamiloval.Vedel som ze nasi budu nadavat ked ju prinesiem ale mama zacala hrozne vysilovat ze ona nebude doma byvat dokym ten pes bude doma a uz bola zbalena ze odide. Tak na neustale hadky ktore nikam neviedli som ju dal mame nech ju odveze spat, je mi to strasne luto tu fenku som si strasne zamiloval za ten jeden den a chyba mi, a na mamu som strasne nahnevany spravala sa ako male decko.Nechcela mi ju dovolit ani na dvori.Celkovo sa mi mama stara do zivota,ide mi to strasne na nervy mam 19r a mama si stale mysli ze som stale ten maly chlapec, dost casto byvam kvoli tomu bez nalady a nastvany na vsetkych, doma ma to vobec uz nebavi..ma to na mna velky dopad kedze som dost citlivy, uz vazne neviem ako dalej som stale bez nalady, bez zivota a psychologovi je mi blbe ist..
Problem s mamou
ja som dala mojho vykastrovat hned ako to bolo mozne... pes mojich rodicov nebol.. mozno zato mu jebkalo... ze skakal este aj na mojho psika...
Chapem...to iste by som povedala aj ja po prvych dvoch psoch. Pes poslucha na slovo vsetky povely.Je cviceny,venujeme sa mu maximálne. V momente ked je chvilinku sam uz vymysla.Naozaj som v zivote nevidela tak hyperaktívne zviera.
Uvidime ci pomoze kastracia.
Pisala som ze som mala pred nim tiez uz dvoch psov.
Sme s nim 2 hodiny von,nechame ho maximálne vylietat,prideme domov a pes je mrtvy.Za 5 minut ozije akoby nikde nebol.
Plne súhlasím s neviem111111.
Keď som začala čítať Tvoj príspevok, myslela som si, že máš tak 10, ale Ty si dospelý chlap a robíš také hlúposti! A navyše, keď si už mal dvoch psov /čo je s ohľadom na tvoj vek dosť čudné - dlhoveké tie psíky teda neboli/ mama asi dobre vie, čo by ju čakalo, tak sa nečuduj!
ked pes ničí veci je to chyba majitela lebo ho nezvláda...
moj pes nikdy ziadnu skodu neurobil, nedotrhal topánky...
ale ten debilný pes mojich rodicov dospelý - vlčí špic stále robil škodu, prisla som domov z práce, vonku som sa vyzula, vošla som dnu vyzliekla kabat áá reku idem si po čisto nové botasky ktore som mala 2x obute a botasky už vláčil po dvore a boli na franforce,.. ani 5 minut...! ked som s nim sla na luku sa prejst a pustila ho z voditka, ušiel mi, prisla som domov bez neho, vratil sa sám..
moj psík westík, aj ked bol štena , nemal potrebu ničiť veci, dostatočne som sa mu venovala, s láskou... chodila s nim na prechádzky ktoré ľúbi, zabavala sa s ním, mal hračky, vybláznil sa...
*
kamoška ma kundolizačku - kratkosrstu čivavu, primitivne plemeno že až... bola rada ze s nou moze ku mne na navštevu do bytu, že druhe jej kamosky, známe nechcu, ze tam nemozes nou...
zatrhla som jej to aj ja..
lebo ked sme sa rozprávali ten debilny pes mi behal po celom byte a ňuchril, čo by nevadilo ale ona ako debilna ju len okrikovala... a aby sa jej nič nestalo,.. no lebo po byte mam jed na potkany rozsypany... truba! keby sedela na gauči vedla nej nepoviem nič... ale išla mi ničiť moj majetok, ked bola na pohovke tak do nej škriabala... a kamoške z jej hlavy ani nenapadlo aby ejj niečo povedala... som mala sto chuti otvoriť okno a vyjebnuť ju von... len neviem koho skor či majitelku alebo psa...
*
ide do podniku psa položi na stol... plzne nenormálne ten pes, to moj westik tak neplzne a nie su vsade chlpy ako po tejto...
To ze vam pes znicil veci nie je len chyba v psovi.Ja som mal uz dvoch psov a neznicili mi nikdy nic.Je to dost aj o vychove a o postoji cloveka k psikovi:))
dospely byt sice mozes, ale rozhodne sa tak nespravas. byvas v dome svojich rodicov, nie v tvojom vlastnom, a priniest si tam NEOHLASENE psa je maximalne nezodpovedne. nehovoriac o tom, aku si psik vyzaduje starostlivost (casovo aj financne narocnu). dokial zijes pod ich strechou, platia tam ich pravidla, takze sa ti "do zivota staraju" uplne opravnene. ked budes zit a zivit sa sam, potom si svoje pravidla vytvaraj sam.
Tadeas
Napisem ti moju skusenost.Som dospelá...mala som uz troch psov...vlastne tento je treti.
Nikdy viac!!!
Nevies si predstavit kolko je so psom roboty a kolko to stoji penazi.Kazdy pes stoji veterinára, xradlo,hracky,maskrty,obojky a voditka.Tento posledny nam dotrhal 3 topánok, oblecenie,znicil gauc,utiekol vez susedov vo rozhrabal popod plot a dotrhal plot a vzdy nam ho doniesli policajti.Posledny taz nas to stalo 250 euro.Vraj oni tu nie su nato aby nam odchytavali psa kazdu chvíľu. Vsetko musime schovavat.Sam si otvori dvere v dome a co najde znici.Odporucili nam ho dat vykastrovat vtaj sa ukludni...takze dalsich 250 eur.Sme sice v cudzine ,preto take sumy ale ...mas ty nato aby si to vsetko platil?Sampony,kefy,vanicku pre psa kde bude mat svoje miesto. Chciet psa je pekne ale naozaj je to o case,financiach a nervoch.
je to ICH dom ! nie tvoj... tak ked chces zabezpeč si vlastne byvanie a tam si dones aj cely utulok.....
lebo o svojom majetku rozhoduje majitel a nie nejake rozmaznane decko...
chovat psa bude kto? granule mu kupovat, ty? hovna za nim zbierat ty? aj ked doma nebudes a niekam sa vyserie, kto to poriadi?
To nie je len tak dotrepat si "domov" psa..
Ahoj, problém bude asi v mame nie v tebe. Asi si nerozumiete. Možno mama nemá rada zvieratá a možno sa bojí že sa oňho bude musieť starať ona.