Stalo sa Vám že volal nejaký človek že ponúka zabezpečenie účtu aby sa mi nikto doň nedostal? Neviem ako by to mohol urobiť v reáli. Mne taký človek volal. No a vedel moje priezvisko a pýtal sa na krsné meno. Keďže som si nebola istá že či to nie je podvodník tak som sa ho pýtala že čo je to za firmu. Pekne mi odpovedal. A keď som sa ho opýtala či sa dá ísť na miesto kde sa tekéto veci vybavujú, povedal že to sa vybavuje len telefonátom: Mali ste takúto skúsenosť niekedy? Bude mi ešte volať ale to sa naňho už asi vykašlem. Hoci mi záleží na tom aby sa mi doň nikto nedostal no ale akože doteraz som ho nemala zablokovaní a preto sa mi ozval alebo čo?! Prečo až teraz?!
Ide o podvod?
mne nikto nezavolá na slovenské číslo, jak je rok dlhý. Ale akonáhle prekročím hranice, hneď mi začne kopa čísel vyvolávať a kotkodákať o takých a onakých finančných produktoch, o dňoch zdravia a podobných sprostostiach. AKo keby vedeli, že som pár hodín preč. Ako keby ešte aj to mali zmapované. Už ani nedvíham neznáme čísla kvoli tomu.
Najlepšie je odmietať akékoľvek ponuky ohľadom poistenia (s výnimkou povinného na motorové vozidlo), sporenia či sporiacich fondov, lebo v konečnom dôsledku na tom len stratíš. A čo najmenej ľuďom poskytovať svoje osobné údaje. Meno, priezvisko, dátum narodenia. Aj keď je pravda, že každý somár si to hrdo uvedie na sociálnych sieťach a potom sa čuduje, odkiaľ je možné, že bolo zneužité to a ono.
chcem povedať, vo veľkej väčšine prípadov akékoľvek zmluvné zaviazanie sa, že budeme pravidelne mesačne po dobu xy rokov platiť to a ono vedie len k finančnej strate. Lebo pravidelný príjem kto ti zaručí? a pravidelné výdavky aby si vynakladala, to by každý chce.
Poznám prípad, kedy zastrelili mladého chalana. Nemal ani 30. Roky si platil životné poistenie. Zabili ho a nedostal ten milión.
Keď vtáčka lapajú, pekne mu spievajú. A potom môže splácať dlhy. Donekonečna.
Takéto veci sa určite nerobia "iba telefonicky". Ak by bolo všetko OK, určite by nemali problém sa s Tebou stretnúť aj osobne. A ak nevedia ani to, ako sa voláš, určite to nebude s kostolným poriadkom.
to je pekná volovina. Je predsa prácou banky zabezpečiť tvoj účet.
Aká je to firma? To ma celkom zaujíma. Aby to neboli oni, čo bielia účty.
Ja mam vo svojej banke svojho osobneho asistenta ktory mi bol pridelený. Ked nieco potrebujem,volam jemu alebo ma kontaktuje on ak maju nejaku ponuku.Vie ale moje meno,moje detaily ...nikdy sa ma nepyta na nic osobne.
Kazda banka ti povie ze svoje osobne informácie nesmies nikomu cez telefon ani mail ponuknut.
Takze mu pekne povedz...dakujem,nemám zaujem a poloz.