Zdravim, dnes rano som zacala pocitovat prudke pichnutie na pravej strane podbruska pri pohybe. Citim to najma ked dvihnem pravu nohu (chodza po schodoch) a tiez ked sa postavim zo stolicky. Je to celkom dost ostra bolest, ktora vsak trva iba par sekund po prudsom pohybe a potom zmizne. Najprv som sa zlakla, ci to nie je vajecnik alebo slepak, ale zda sa mi, ze tu bolest pocitujem viac pri tej panvovej kosti, akoby to bol nejaky nerv. Je nieco take mozne? Nikdy som takuto bolest nepocitovala a obmedzuje ma, cez den sa dost nachodim a navyse som v poslednych tyzdnoch zacala intenzivnejsie cvicit. Ma niekto s niecim podobnym skusenosti prosim?
Pichanie v pravej casti podbruska
U lekára to vyzerá nadlho. Ak sa to zopakuje, tak budeš behať po vyšetreniach od gynči cez sono po kolonoskopiu a pravdepodobne aj tak nič nezistia. IMHO to vyzerá na podráždené úpony šliach po väčšej námahe a po nejakom oddychu by to malo prejsť samo od seba. Je však celkom možné, že vekom sa to bude zhoršovať, hlavne v zime a za zlého počasia, a preto treba tomu venovať pozornosť. Prvá zastávka by mala podľa mňa viesť k ortopédovi a treba jesť jedlá bohaté na kolagén, príp. kúpiť si v lekárni kapsule s vysokým obsahom kolagénu a urobiť si 3-mesačnú kúru a nabudúce sa pred cvičením najprv dobre zahriať. Piť veľa tekutín a vyhýbať sa alkoholu.
lekár?