Ahojte. Pred 8 mesiacmi som bola hospitalizovaná na psychiatrii s tým, že moje prepúšťacie diagnózy zneli F23.0 – Akútna polymorfná psychotická porucha bez príznakov schizofrénie, a F32.2 – Epizóda ťažkej (hlbokej) depresie bez psychotických príznakov. Moji rodičia sa vtedy rozprávali s mojou ošetrujúcou lekárkou a tá im povedala, že ak sa mi stav zhorší, bude z toho schizofrénia. Nerozumiem tomu, preto sa chcem spýtať, či mi to tu niekto nevie vysvetliť. Prečo mi diagnostikovali tú poruchu BEZ príznakov schizofrénie, ak mám na ňu nábeh? Zase sa mi zhoršil stav a budem v blízkom čase hospitalizovaná znova. Aká je šanca, že mi tentokrát diagnostikujú už schizofréniu? Je to normálne, že si vôbec neuvedomujem že by som vôbec niekedy trpela nejakou psychózou? Uvedomuje si to človek vtedy? Ďalšia moja otázka znie, prečo mi diagnostikovali depresiu bez psychotických príznakov, keď moja ďalšia diagnóza je psychotická? Môžem mať nepsychotickú depresiu a pritom psychózu? Ďakujem vopred za akékoľvek odpovede, ktoré by mi toto všetko pomohli objasniť.
Vyvinie sa z toho schizofrénia?
ahoj ,a mozem sa opytat na zaklade coho ,ta takto zdiagnostikovali ? nechapem , pises ako zdravy clovek ,ktory si uvedomuje sameho seba , tak preco ?