Lekarska prehliadka

Príspevok v téme: Lekarska prehliadka
Lilianu

Dobry den, mam 14 rokov a menila som obvodnu lekarku a chcem sa spytat ci je standardne, ked mi pri vstupnej lekarskej prehliadke okrem inych vysetreni vysetrila aj prsniky a kazala mi vyzliect si nohaviicky a pohladom ma tam vysetrila a pytala sa ma otazky ohladne mojej prvej menstruacie (menstruovat som zacala pred 3 mesiacim). Opravte sa ak sa mylim, ale nerobi tieto veci gynekolog (tam som este nebola) ? Dakujem za odpovede

KataF

Určite to nie je štandardný spôsob, aby si ležala holá v ordinácii. Však, aj na gynekológii sa najprv vyzlečieš zdola a potom zhora, keď si sa obliekla dole.
Ja mám 15 ročnú dcéru, menili sme detskú lekárku, ale takéto vyšetrenia nerobila. Inak sa niečo podobné rozoberalo v téme "Zbytočné vyzliekanie u lekára".

Susanna

To si tam ležala na stole úplne holá? Dosť ponižujúce, takéto "dôkladné" vyšetrenie. Ešte že sa to nerobilo za čias mojej mladosti.. Tí lekári si dovoľujú čoraz viac, ako vidím.

Lilianu

Rozumiem, urcite je to plus, ale zatial ma na tychto miestach nikdy nevysetrovali, tak to bolo pre mna dost nezvycajnre a k tomu som dost hanbliva. U mna to prebiehalo ako som pisala pohmatom psnikov a potom,ked som si dala dole nohavicky, tak som si musela lahnut a mierne rozkrocit nohy a vysetrila mi vonkajsie genitalie.
Bola som z toho dost prekavapena.

Maxxx11

Ja mám 15 a menila som lekára v septembri. Prsníky mi nevyšetril, ale kázal mi vyzliecť sa do nohavičiek a nakoniec mi odtiahol nohavičky, ale iba toľko.

Barboreenka

ved to by si len mohla byt rada ze ta takto poriadne vysetrila.ak to bolo vstupna prehliadka tak je to uplne normalne

tasty

je to normálne, nič nezvyčajné, pri preventívkach u obvodnej v dospievajúcom veku, štandartne pozerajú ochlpenie, a vyšetrujú prsníky

Biela Kobra

Áno. Pozerala, či si v poriadku, a či už máš pubické ochlpenie. Aj dievčatá v mladom veku môžu trpieť ochoreniami súvisiacimi s pohlavným ústrojenstvom a jeho okolím či hormonálnou aktivitou. Aj obvodný lekár dokáže zachytiť príznaky napr. genitálneho herpesu alebo hrčku na prsníku. Gynekológ už vyšetruje podrobnejšie. Buď rada, že máš lekárku s takýmto prístupom.