Poradte prosím...

Príspevok v téme: Poradte prosím...
BloodyNightmare

Dobrý deň, som normálny 15-ročný chalan, ktorý má problém...
Môj "problém" je to, že trpím strašnou únavou, v noci som do takej 2-3 hore a vstávam o 6tej. Celý čas v škole, aj po nej je normálny - nepociťujem žiadnu únavu, ale asi takej 16tej pozerám nejaké video, a z ničoho-nič zrazu zaspím.... ani neviem ako, vstanem okolo 21tej. To trošku chápem, ale keď som v škole, tak neviem čo sa skutočne stalo- sny mám pospájané s realitou (alebo neviem ako by som to povedal). Asi posledné 2-3 roky si pamätám akoby to bol sen, neviem rozoznať čo sa vtedy stalo a čo bol len sen, dosť mi to prekáža osobne aj iným- ktorí si myslia, že si z nich uťahujem. Od septembra chodím spať od príchodu zo školy do takej 18tej.
Za každú odpoveď / radu budem veľmi vďačný.

BloodyNightmare

Ja mám problém zostať hore, čokoľvek robím a hneď musím ísť spať. Niekde som videl, že cvičenie pomáha proti únava, radikálne som zmenil jedálniček. Prijímam viac energie z jedla, ktorú cvičením spotrebujem ale nejam mi to nepomáha... aj tak spím nekvalitným spánkom po popoludní po ktorom som zase unavený, okolo tej pol desiatej zaspím a zobúdzam sa asi každé 2-4 hodiny.

Anonym132

Sedatíva si len tak nekúpiš pretože sú len na predpis. A aj tak by ti boli nanič pretože sedatíva ti nedajú reálny spánok ,potrebuješ mať REM fázu a zbytočne by si nanich ostal závislý. To ,že nevieš zaspať tak skoro je preto lebo nemáš nato nastavený biorytmus čiže sa cez deň unav aby si bol večer unavený a chod spať až o desiatej a nechod spať ani poobede.

BloodyNightmare

Aha, a to si mám kúpiť nejaké sedatíva, alebo čo ? Od tvojej odpovede som išiel spávať o 22:00, ale nemohol som zaspať, v konečnom dôsledku som do polnoci aj tak nezaspal- až krátko po nej

Anonym132

A ty sa čuduješ? Veď ty potrebuješ aspoň 7 hodín spánku ... máš spánkovú depriváciu ,ktorá spôsobila derealizáciu resp. deperzonizáciu. Spi dlhšie ,večer choď spať aspon o desiatej

Najčítanejšie články