Ahojte.Ja som sem uz pisala,asi pred mesiacom.Mam uz stvrty mesiac problemi,zo suchym drazdivym kaslom.Dusi ma vo dne v noci,cez den, aj v noci neustale kaslem.Chodila som aj do prace,no nakolko mam pracu,kde treba komunikovat s ludmi,musela som ist na pn-ku,ktora mi uz trva stvrty tyztden.Mam zistenu bronchyalnu astmu.Chodievam pravidelne k plucnej lekarke na kontroly,je velmi mila,a snazi sa cloveku vzdy pomoct.V septembry som prisla k nej,s tym,ze mam zachvaty kasla znova,a konzultovala som s nou,z coho to moze byt,ked mi celu jar,a cele leto nic nebolo,nemala som ziadny kasel,a odrazu sa kasla neviem zbavit a mam znova zachvaty.Pluciarka mi zobrala krv,na chlamidie,urobila mi vysetrenie,ci to nemam este viacej zhorsenu astmu.Krv,aj vysledky boli ciste,a potvrdilo sa,ze to nemam ani z astmi,a uzavrela to tym,ze mam vsetko v poriadku a ze uz nevie,ako mi ma s tym kaslom pomoct,ze uz urobila z jej strany vsetko,co mohla.Tak som hladala pomoc u mojej obvodnej lekarky,ktora mi urobila vytery z nosa,aj z hrdla ci to nemam z nijakej bakterie,no opat boli vysledky negativne,takze ani unej som pomoc nedostala,povedala mi,ze nakolko to nemam ani z choroby,ani z virusu,ze ona mi s tym tiez nevie pomoct,nakolko mi uz ani bezne lieky ci sirupy nezaberaju,a povedala mi,ze to ma riesit alergolog.Alergologa mam nového,chodila som pred tym alergologicke,no odisla som od nej nakolko bola velmi neprijemna,neochotna.a ked mal clovek problem,nebola vôbec ochotna pomoct.Chodila som k nej uz od skoly a za cely ten cas mi neurobila testy,od dvery mi dala diagnozu,ze mam alergiu na pele,travy,a obilie.Priatel mi vybavil tohto alergologa,nakolko aj on ma astmu,a v minulosti mal take iste problemi s kaslom ako ja.Priatel si ho velmi chvali,ze jemu pomohol.No a tu nastava u mna problem.Tento lekar mi porobil vysetrenia,ako kompletny krvny obraz,a bral mi krv aj na alergeny.Lenze,prisli vysledky,a zase je vsetko v poriadku.Poslal ma aj na rontgen pluc a priedusiek,ci tam nahodou nieco nieje,no aj to dopadlo dobre.Lenze kasel mi vôbec neustupuje,stale ma dusi.Uz som z toho nestastna,trapi ma to uz stvrty mesiac,a co je najhorsie idu Vianoce,a mame ist aj s priatelom na Silvestra mimo Bratislavy,a mna kasel dusi vo dne v noci.Beriem kazdy den aj inhalatory,a napriek tomu mam neustale problemi,inhalatory mam uz teraz dost silne,no nic z toho.Som uz nestastna,lebo nemozem ist ani do prace,nemozem chodit ani von,musim len sediet doma a trapit sa.Mam pocit,ze ani tento lekar mi s tym nevie dako pomoct,chodim k nemu neustale na konzultácie,a zatial nic z toho.Doteraz neviem,z coho to moze byt,a nemam z jeho strany zatial ani ziadnu liecbu.Som uz z toho nestastna,aj kvoly priatelovi,ktory sa uz trapi somnou.Mam uz pocit,ze mi ten kasel je asi navzdy sudeny,ziadny lekar mi s tym nevie pomoct.Uz som zufala,nestastna,a neviem, na koho sa mam uz obratit,aby mi pomohol.Budem mat velmi smutne,a pokazene Vianoce.Nemal niekto z vas podobny problem,kto by mi vedel poradit,na koho sa obratit pre pomoc,alebo podobne.Uz som skutocne na dne.Dakujem.
Som uz zufala-neviem,co mam robit.
Ahoj :) ja sa trapim z kašľom už pol roka všetky vyšetrenia boli v poriadku rtg pľúc, odbery, alergolog, bola som aj kardiologií, už som bola z toho zufalá až nakoniec som šla na gastro kde mi zistili reflux poprito som nič necitila ani palenie zahy berem tabletky a dufam že sa to zlepší
Jacki, dráždivý kašeľ býva pomerne často spôsobený refluxom žalúdočnej kyseliny do pažeráka, čo ty vôbec nemusíš cítiť, len kašleš. Typické je to napríklad pri rozprávaní a smiechu, ale samozrejme nielen vtedy.
ďalšou možnou komplikáciou, keďže máš astmu a inhaluješ kortikoidy, je bronchiálna mykóza, ktorú sa často nedarí zachytiť krvnými vyšetreniami a pod. Bronchoskopické vyšetrenie by ju malo odhaliť.