Ahojte,
už asi 2 roky trpím úzkosťami, ktoré prídu nečakane a náhle, pri cestovaní, medzi ľuďmi - suchosť v ústach, neschopnosť dýchať, strach, že budem vracať, triaška, návaly tepla, pocit na odpadnutie, prípadne naozaj odpadávam + neskutočný strach z vracania vo všeobecnosti ako taký odmalička.
Rozhodla som sa tento problém riešiť, išla som k psychiatrovi, o návšteve radšej pomlčím, mám z toho otrasný pocit za ktorý som si dokonca pekne priplatila...Pointou je, že mi ihneď nasadil Neurol a Sertralin... Od vtedy ako som mala začať brať prešli asi 4 dni a ja sa stále neviem odhodlať. Mám neskutočný strach že padnem do kolotoča, z ktorého sa už nikdy nevyhrabem, že nikdy už nebude nič iné ako lieky, z toho že mi bude z nich zle, čím je známy Sertraline v prvých týždňoch liečby, resp. pri jeho vysadení. Mám neskutočný strach a neviem si pomôcť, ako ďalej. Zároveň viem, že kedykoľvek môj záchvat príde, je to neakceptovateľné a nedokážem s tým žiť - mám neuveriteľné predsudky a strach byť každý deň na liekoch, nehovoriac o návštevách u psychiatra, z ktorého mám pocit, že je väčší blázon ako ja :-)
Ako by ste podobný pocit riešili vy? Som bezradná...
Strach začať brať lieky
Dobrý deň, antidepresíva sa nemusíte báť. Neurol je horší vzniká na ňom závislosť. Ak budete opatrná pomôže Vám to a keď budete sebavedomšia asi po roku, tak to vysadíte. Ak Vám po braní antidepresíva bude horšie znížte si dávku. Ale dobrý psychológ by Vám tiež mohol pomôcť. Teraz sú na trhu aj dobré knižky, odporúčam so zameraním na všímavosť...
prečo hned k psychiatrovi... prečo si nesla ku psychologovi..pokial je dobry pomoze ti... ale ty sama musis chciet.... lieky to za teba neurobia...