Moze mi lekar odmietat dlhodobo dat pn ?

Príspevok v téme: Moze mi lekar odmietat dlhodobo dat pn ?
ziadnemeno

Moze mi niekto poradit prosim? Som zamestnana, no je dost to komplikovane... aj s dochadzanim. V praci a cestovanim tam a s5 zabijem cely den. Naviac som fyzicky aj psych dost vycerpana a doma musim nechavat male dieta ktore je prevazne bez dozoru. Kazdy den sa dopujem liekmi od bolesti, aby som nejak tych 8hod v praci vydrzala. Lenze, lekarka ma odmieta dat na pn, pretoze si mysli ze simulujem, omiela, ze robit sa musi a podobne. Neviem ako z toho von. Na ruke mam aj inu pracu ktora mi vyhovuje, ale mam moznost 2mesacnej vypovedi, cize sa nehnem z miesta + potrebujem trvaly prijem.

ziadnemeno

Ak nenastupim do prace, preco mi teda oni nedaju okamzitu vypoved, ale drzia ma tam? O nic mi nejde, len sa odtial dostat a najst si normalne zamestnanie.

Jaja15

Neviem čo chceš počuť....ak aj budeš na dlhodobej PN, nastúpiť na druhé miesto nemôžeš keďže si na PN....PN ti vypláca sociálka a ku dňu nástupu do nového zamestnania musíš byť rovnako prihlásená do sociálky....takže máš dve riešenia, buď nastúpiš do novej práce až po PN(museli by akceptovať tvoj nástup po PN) alebo jednoducho sa dohodni v novej práci a nastúp hneď.....v starej daj výpoveď a ak ju nebudú akceptovať, nech ti píšu absenciu....Jediné čo ti môžu, je siahnuť na posledný plat, preto by som dala výpoveď po výplate....ak máte výplatu 10.-teho a nebudú akceptovať tvoju výpoveď, prídeš o plat len za 10dní....na dlhodobú PN potrebuješ mať diagnózu, únava nie je diagnóza...dlhodobé PN kontroluje aj revízny lekár, preto ťa napr.s chripkou nemôže nechať doma mesiac(teda pokiaľ nemáš preukázateľné komplikácie- napr.zlý krvný obraz)