syn ma nelubi

Príspevok v téme: syn ma nelubi
misulka161898

Chcem sa vás opýtať ci nemáte skúsenosť alebo viete poradiť.Moj 19 mesačný synček sa vôbec nechce túliť maznať stiskat keď ho hladkam tak mi dáva ruku preč keď ho chcem postiskat tak nervaci pusu mi dá aj sám od seba ale je mi to ľúto že sa nechce mojkat...bojím sa či nemôže ísť o nejakú poruchu napríklad autizmus

Lollka

Nebud uzkostliva, ked sa nechce maznat neznamena to hned ze ta nelubi ani ze ma nejaku poruchu. Ber ho ako jedinecnu osobnost a respektuj jeho potreby, nie kazde dieta je taky maznavy typ.

menoo

ahojte misulka161898

ak mozte, skuste dietatu nechat viac priestoru. napríklad nechat ho ist si trochu pobehat. rovnako mu mozte nechat trochu viac priestoru pozorovat (ako ked nas nieco zaujme a nadche :) ako ked sa dieta tesi a potom bezi naspat za vami a chce aby ste aj vy boli stastna :)
predsalen je to chlapec a "kluci jsou kluci ^^" :)
on sa chce hrat, ukazat aky je silny :) pochvalte ho a dajte mu pocitit ze ho respektujete ze je uz velky ^^ :) deti miluju ked sa hrate ich hry :)

Emily opat

Pyta sa k tebe na ruky? Ja mam 18 mesacneho, tiez len teraz zacina rozpravat, ale zatial malicko (bilingualna rodina), sam sa hrat nevydrzi max 5-10 min, ale pozerame knizky, to sa mu paci. Pritulit sa prituli ale casto ked si vypytam pusu tak mi jednu plesne.
Spi tiez velmi nepokojne, s detmi je rad, jasle miluje.
Ja ti odporucam konzultovat vec s pediatrom on bude vediet jednoduchymi otazkami porozumiet ci je treba specializovane vysetrenie. Mas pravdu, ze neochota dotykov, pritulenia je casto prejavom autizmu a preto rozumiem tvojim obavam. Nie je bezne aby male dieta takto odmietalo matku, preto ti odporucam konzultovat jeho spravanie s odbornikmi.

Barbora662002

Zdravím
V tomto by som si vôbec nerobila starosti...ja mám 14 a moja babka by sa tiež v jednom kuse len túlila a hladkala ma...vždy keď prídem tam ma pusinkuje tolko že mám pocit že mi chce zhltnúť hlavu... vždy keď som jej povedala že mi vadí keď sa ma niekto v jednom kuse chytá tak sa na mňa urazila a myslela si že proti nej niečo mám alebo že ju nemám rada a pritom ja ju veľmi ľúbim len to nedávam najavo túlením
Čo sa týka toho vášho problému tak nejde o túlenie ale skôr o komunikáciu...keď sa s vami rozpráva tak že to znie akoby mu ten rozhovor strašne vadil tak to bude buď tým že mu leziete na nervy vy alebo téma o ktorej sa rozprávate...skúste sa ho menej chytať a viac sa s ním rozprávať o nejakých vtipných alebo veselých príhodách ktoré sa vám alebo niekomu prihodili... :)

misulka161898

Práve že od nikoho nechce pomaličky začína rozprávať ale len tak mama baba ale rozumie všetko je neposedný nedokáže sa hrať dlhšie ako 5minut nevie v kľude zaspať len sa stále mika vrtí nervózny nebýva druhé deti ho zaujímajú ale hladkať sa nechce

Emily opat

Ahoj, uplne rozumiem, ze mas obavy. Sprava sa tak vzdy, myslim, uplne nikdy sa nechce dat pritulit, pohladkat? Od inych osob sa necha ci je to rovnake?
Inak badas este nejake spravanie ktore sa podla teba vymika z normalu? Hra sa normalne, zacina rozpravat atd?

abcdefghijklmno

preco hned autizmus, dieta nie je hracka a ma svoje pocity a nalady a povahu a osobnost, mozno skratka len nie je taky kontaktny ako ty, tak ho nenut.

Amarilka

Nie si náhodou naňho zlá?! A inak mimochodom ak chceš mať už takého malého chlapca ktorý sa bozkáva, tak čakaj že keď bude v puberte, budeš mať s ním problémy. Veď on nevie čo sú to city a podobne