Už ma ženy štvú, čo vlastne chcú?

Príspevok v téme: Už ma ženy štvú, čo vlastne chcú?
Sevrin

V poslednej dobe sa stretávam s jedným fenoménom, že spoznávam ženy, ktoré si hľadajú vzťah, nechcú byť samé a možno v nie príliš vzdialenej budúcnosti by už mali aj rady deti, ale keď dostanú možnosť ísť do vzťahu, tak začnú neuveriteľne vymýšľať. Zrazu majú kopu povinností, majú málo času, keď dostanú pozvanie na stretnutie alebo rande, tak si nájdu milión dôvodov, prečo nemôžu ísť atď. Mám niekoľko kamarátov, čo sa s týmto stretli, neriešil som to, ale za posledné tri mesiace sa to dva-tri krát stalo aj mne (možno aj viac, nepočítam to), tak som spozornel, že asi niečo nebude v poriadku.

Nechcem a ani nebudem sa moc rozpisovať, ale predsa len bude nutné spomenúť aspoň pár faktov.

Najprv stručne o sebe, mám pár rokov po 35, normálny vzhľad, normálna postava, vš, pracujúci bez finančných problémov, bez úchyliek, bežný single, akých je v spoločnosti veľa. Predtým som chodil zo vzťahu do vzťahu, nebol problém si začať vzťah hneď po prvom rande, naposledy som mal vážny vzťah trvajúci pár rokov, po rozchode som si dal pauzu a vzťahy som neriešil.
Ale keďže už by sa žiadalo niečo zmeniť, začal som hľadať. V dnešnej dobe spoznať ženu po 30tke, slobodnú a bezdetnú je dosť zložité, ale nájdu sa aj také, tak sa zameriavam na také. Uvediem príklad: spoznal som sa s jednou ženou, teda skôr ona si našla mňa cez jednu sociálnu sieť. Komunikácia super na vysokej úrovni, po týždni sme dali rande, rande tiež super, žiadny problém, ešte plánujeme čo budeme robiť nabudúce, kam pôjdeme atď. Lenže pár dní (ani nie dva) na to sa ona zrazu zmení, nič sa jej nechce, zrazu nemá na nič čas, bla bla. Keď položím jasné otázky, či chce so mnou niečo plánovať, tak dostávam odpovede typu, "áno, ale nie teraz". To je divná odpoveď, tak žena ktorá hľadá vzťah, chce niečo plánovať, ale nie teraz? Nech sa snažím ako chcem, ja tam nevidím žiadnu logiku. No tak boha potom kde je problém? Ja chápem, že ženy sú náročné, na chlapovi nájdu aj milión chýb, ale prečo tak strašne musia vymýšľať a zabalia možnosť vzťahu už po prvom stretnutí? Kedysi sa mi toto nestávalo, teraz sa mi toto stalo už viac krát. To tie ženy sú fakt tak náročné? Prečo fňukajú, že ich nikto nechce, ale odmietajú vzťahy? Takým rozprávkam, že nemajú čas neverím, ak chce žena chlapa, tak si nájde aj 5 minút, ale bežná prax je taká, že keď sa ja neozvem, tak ona sa neozve jak je týždeň dlhý. Či je pre ne fakt taký problém povedať že "sorry si fajn, ale fakt nemám záujem o vzťah"? Či hľadajú len chlapov typy Brad Pitt, Alain Delon, či čo? Tak hľadajte.

Messje

Tak som to ja zle pochopila.Ja som myslela ze by si to skusila len sa potrebujes najprv spoznavat a potom sa uvidi. ..
Tak potom ok
Ked si sa opisala...neviem preco sa mi vynorila Růžičková :-)))

ANGEL-DEMON

messje... a to mam každemu čo o mna ma zaujem povedat "zatial"
aj ked ja viem že ja zaujem o neho nemám...?
je to namotavanie, davanie falošnej nadeje a to ja teda nemusím...
a predstav si že aj napriek tomu mojmu "len kamaratit sa" sa našlo X- chlpov, chlapcov ktorí si aj napriek tomu robili nádeje....
je to pre mňa otravné...
ako hovorí jeden moj kolega: "čím viac chlapov od seba odhaňaš tym viac ťa chcu..." lebo som sebestačna, nie som nejaka ubožiačka, ktora nahana chlapov, tak ich ta moja odmeranost a odmietanie pritahuje či čo....
......a bal sa lebo ja mam športovu postavu, no a chlapi v robote rozprávaju ze vraj boxujem :-D :-D vdaka genetike a fyzickej práci mam väčšie svaly ako niektorí chlapi,... :-D tak sa bal aby som mu vraj nepri*ebala... :-D ale inak mi všetci hovoria že som milá, zlatá..som v práci oblubena-ako inak medzi chlapmi....

Messje

Angel
Viem ze si tu radu nepytas ty ale dala si otazku a ja ti odppvoem ako to vidim ja
Tomu chalanovi sa pacis ale doteraz sa ti nepozdravil,neprihovoril.Uznala si,ze je asi hanblivy...no pri tebe sa nedivim ze sa ti trosku menej ostychavi chlapi boja prihovorit.Ked nabral odvahu teda cez fb...napisal ti to pekne,nie vtieravo,bez ziadnych narazok zeby ta chcel spoznat.Ty si ale zase hned pouzila to tvoje obrnenie...Ok kamosit.Zle.Uz na zaciatku si mu dala najavo ze cez ten mur ho nepustis.On nemyslel kamosenie.Aj ked ty si to mozno nemyslela zle,mozte sa spoznavat ako kamarati a potom sa uvidi,ak by sa ti nezdal,ved si ho dopredu upozornila.
Mozno keby si pouzila slovicko "zatial",pochopil by ze sa to mozno oplati.On ta nechce ako kamaratku.To je presne problem slovicok ako v teme s "asi nie".

ANGEL-DEMON

asi na to ideš zle.... ak ideš na to tak, ako tento chlapec vid. nižšie...
kolega mi povedal že sa pačim jednemu chlapcovi a ze ma o mna vazny zaujem....
:-D :-D
no OK... tak chlapec vyzerá byt sympatický,. sice ani raz sa mi neprihovoril, nepozdravil... Ok..je hanblivý reku...
tak nasiel ma na fb dnes,

napisal mi,... prehodili mse par slov, no a napisl mi ze by ma chcel spoznať, ...
na čo som mu ja napisala že možme sa kamošiť...
no a jeho odpoved? že som milá ale už ma nebude otravovať a kontaktovať...
akože nechápem..
toto má byť ten "vážny záujem" ?
na základe čoho si takýto chlapec hlada ženu do života???
bez toho aby ju spoznal...
bez toho aby si s nou aspon raz siel sadnut von, ze by poznal jej nazory na zivot, ktore su mozno rozdielne...
lebo mne to pride tak ze
"podme spolu chodiť užaj a hned!"
..lebo chcem užaj a hned frajerku a je mi jedno čo je to za človeka...

TabbynKa

Ja si myslim, ze si mnohokrat namyslas- aby som to neotacala priamo na Teba tak - ze si mnohokrat namyslaME a vidime to, co vidiet chceme na zaklade toho, na co myslime. Tzn. napisal si, ze hladas vztah, z coho vyplyva, ze ak najdes (nie stretnes, ale najdes, pretoze cielene hladas) zenu, u ktorej je co i len malicky naznak toho, ze ma k Tebe blizsie, tak automaticky si namyslas, ze vztah chce aj ona. A to je v sucasnosti problemom, pretoze mnoho zien (ofc aj muzov) nie je tak priamych (zvlast k novo"spoznanym" ludom), ze by priamo a uprimne, otvorene, povedalo druhej strane pravdu o tom, ako to berie, a to uz z roznych dovodov - napr. fajn sa jej s Tebou pise, obcas spontanne chce niekam s Tebou ist, ale do hlbsej roviny to dotiahnut nechce, vyhovuje jej to takto a nechce o toto prist, co sposobuje, ze Ti to narovinu nepovie, lebo vidi, ze Ty to beries inak, boji sa, ze by o to prisla a teda to "riesi" tym, ze ak na tu spontannost zrovna nema chut / mozno aj naozaj cas/ tak sa tomu vyhyba.
Z vlastnej skusenosti viem, ze pri budovani sukromneho zivota je najlepsie nerobit nic cielene, prave naopak - spontanne, prirodzene, netlacit na pilu, nemat prilisne ocakavanie, atd. To je, podla mna, najlepsia cesta ak si chces najst a neskor aj vybudovat zdravy, emocionalne vyzrely a najma silny partnersky vztah.

tweetie

A sucasne suhlasim s Betkou, podstatne su aj myslienky, kt. chlap pusta. Ak da najavo, ze jeho cielom je sex resp. hoci sa riadne nepozname ale takmer hned na zaciatku sonduje moj nazor na tuto temu, aby vedel, kedy asi tak moze ratat, ze si splni svoje "potreby"..., tak u mna to automaticky vzbudi nedoveru a moze byt rad, ak ho vobec budem brat ako kamarata. Proste chlapa chcem v prvom rade spoznat a potom sa uvidi, ci s nim ratam alebo nie, ci si ho pustim k sebe alebo nie.
Alebo ked zistuje moje nazory a napr. taka zaujimava tema ako nevera, a teda ked chlap da dokopy vety typu, ze hoci od zeny vyzaduje vernost, ale ked sa jedna o neho, tak ved predsa nikdy nevies, co sa stane, napr. pridu tazke chvile, ako postihnute dieta atd, v podstate mi rovno naznacuje, ze sa nanho nemozem spolahnut, lebo ked pridu problemy, tak ich neplanuje riesit spolocne, ale bude mysliet len na seba, cize tiez automaticky ide do kategorie kamarat...
Viem, ze zeny a chlapi uvazuju inak a casto maju ine predstavy o vztahu, ale skus si pripadne fakt i "prehrat", ako sa prezentujes.

Messje

Ty si ten typ zeny čo si rozumie viac s chlapmi ako so zenami.Preto ich nepotrebujes do svojho zivota.Vyhovuju ti ako kamarati.
Preto nenavidis ufnukane zeny lebo si vies poradit sama...vies sa pobit so vsetkym co ti pride do cesty,vies ze plac ti nepomoze.
Angel,teba niekto v zivote velmi sklamal,preto si obrnena voci všetkému.Ale ja viem ze vo vnutri si niekto uplne iny.Len si to nechces pripustit.Nedovolis nikomu aby zistil ze si mozno viac citliva ako sa zda.

ANGEL-DEMON

Messje... zabudla som dopísať že ten chalan má frajerku....
u nas vo firme ludia bezne chodia si sadnut, len tak, idu na pivo spolu..
chlap so zenou normálne.. ale su tu aj taketo typy...
a ja kedze nie som nejaká špata, tak na mna skusaju...
čislo nerozdavam len tak, to je pravda ma ho asi 10 ludí.. tomuto som ho dala po mesiaci ci dvoch uz neviem.. ale vyzeral byt v pohode, milý.. a zrazu si namysla... mozno to len mesiac ci dva hral,..
no kedze o mne uz vsetci vedia vo firme ze ja tam chodim pracovat a nie na zoznamku... chlapcovi sa to asi nedostalo...