Ahojte maminy, je tu nejaká z vás ktorá má (alebo niekto v jej okolí má) prolaps mitrálnej chlopne srdca a rodil prirodzene? Sú s tým spojené nejaké riziká? Mne dlho pred otehotnením všetci lekári vraveli o istom cisárskom reze, pretože vraj tam hrozí mozgová príhoda alebo infarkt a teraz 5 týždňov pred pôrodom to stále vyzerá na prirodzený pôrod, čo by som aj ja uvítala. Len sa bojím o malú, že nebudem vládať tlačiť alebo sa splnia tie hororové reči lekárov. Ďakujem za každú skúsenosť.
choré srdce - porod
Ja na tvojom mieste by som to neriskovala a išla radšej na sekciu.
MVP je oveľa pravdepodobnejšie, že sa budú vyvíjať v ženskej polovice populácie. To je - jeden z najčastejších abnormalít srdca, odhalil povinného skríningu tehotných žien (echokardiografia a ultrazvuk srdca), pretože mnoho žien s BMD 1,2 stupňa, a nemohli byť vedomí svojich existujúcich anomálií. Mitrálnej prolaps ventil v tehotenstve môže byť znížená, čo je spojené so zvýšením srdcového výdaja a zníženie periférnej cievnej rezistencie. V tehotenstve, vo väčšine prípadov, výhrez dôjde priaznivo, avšak často sa vyskytujú u tehotných srdcových arytmií (paroxyzmálna tachykardia, komorové extrasystoly). PMK počas tehotenstva často sprevádzaný preeklampsia, hrozí hypoxia plodu oneskorený rast. Niekedy tehotenstvo končí predčasný pôrod alebo možno slabosť práce. Tento prípad ukazuje cisársky rez.
ahoj a trufas si rodit prirodzene? predsa len problemy so srdcom niesu ziadna sranda ja by som na tvojom mieste asi radsej volila cisarsky rez neriskuj zbytocne ide aj o tvoju dcerku