strasne riesim buducnost - depresie

Príspevok v téme: strasne riesim buducnost - depresie
darinka311995

ahojte, mam 21 rokov a som studentka, prvacka. so skolou som sa doteraz nestotoznila, proste mi nevyhovuje, je to fakt narocne, a nebavi ma to ani, a zvavujem prestup na inu. ale premyslam velmi nad tym co bdue ak pojdem na inu. ze strarim rok, ze mozno nebudem mat taku dobru pracu ako by som mala s tou prvou skolou. ze kedy budem mat dieta. ci nam s priatelom daju hypoteku. kolko budeme zarabat aby sme sa uzivili a vsetko stihali splacat. a tak.. mam silne depresie potvrdene psychiatrickou, mam aj lieky ktore ale brat nechcem, bojim sa ze budem ospala, ze mi bude zle, ze budem mat nizky tlak...povedala ze to je na mojom zvazeni. ale uz by som sa rada dobre vyspala a na chvilu vypla, lebo od kedy zacala skola tak som nonstop doma zavreta :( aj stredry den si predstavujem tak, ze sa budem stale ucit a len si odbehnem na veceru... veli ma to trapi, skola, aj to aka som, a neviem kde to vzniklo, ze som zacaa byt taka...

lele656

Akoby som čítala o sebe, na pár rozdielov...mám 21 rokov a veľmi riešim budúcnosť...niekedy je to dosť na škodu, lebo sa človek zbytočne veľa trápi, ale čo už, som taká...tiež som mávala depresie...a som po strednej už 2. rok, budúci rok by som ešte chcela skúsiť školu, ale stále váham...Je pravda, že vš je predceňovaná, ale záleží čo študuješ...Tebe by som odporúčala zmeniť školu, zbytočne sa tam budeš trápiť, keďže si tam pár mesiacov a máš tam byť 5 rokov...peniaze nie sú všetko, skúsila som si to v prvej práci, kde som bola len kvôli nim, mala som hrozný kolektív atď. a vtedy som si uvedomila, že z peňazí nemáš nič, keď len odpočítavaš kedy už konečne prejde ďalší hrozný deň v tvojom živote...ja sa ešte hľadám, rozmýšľam čo by ma bavilo a tak ale ak máš nejaké vysnené povolanie, inú školu, tak jednoznačne prestúp...a keď nie, tak skús začať pracovať a po čase zistíš, čo by ti šlo, bavilo...

sissiny

Vzdy lepsie rok stratit ako ked to nebudes zvladat a budes mat z toho zdravotne problemy, ak ta to nebavi tak prestup, kolko ludi to tak uz riesilo

michael067

Vitaj v modernom svete, buď sa prispôsobíš, alebo zľavíš zo svojich nárok na život, teda čo všetko si kúpiš atď atď.

denisaf

a co si tak namiesto toho vysedavania na vs radsej nenajst uz teraz pracu a nevziat si hypo uz teraz? ja som si brala hypoteku neskor a lutujem ze som si ju nezobrala aj skor. Strasne vela mladych ludi namiesto toho aby makalo sedia na vs ktora im absolutne nezaruci lepsi zivot .... neplac nad tym co nemas ale chovaj sa tak aby si to ziskala....

Bubliii

Darinka. To, čím prechádzaš, tým prechádza aj veeeľmi veľa ďalších ľudí. VŠ je zmena v živote, proste ďalší krok, človek sa začína osamostatňovať, premýšľa, čo ďalej, so sebou, so životom...
Niekedy sa však stane, že tieto zmeny proste nie sú v súlade s tým, čo cítiš vo svojom vnútri. Tvoje štúdium je toho jasným dôkazom. Vieš, VŠ sa dnes hrozne preceňuje a veľa ľudí si ju robí v podstate ani nie kvôli sebe, ale kvôli okoliu rsp v nádeji lepšej práce. Ale prešlo pol roka a ty sa iba trápiš. Ja byť tebou, nepokračujem ďalej v štúdiu, pokiaľ teda nemáš vysnívanú takú prácu, kde sa bez VŠ nepohneš (lekár a pod.). Zamysli sa nad tým, či teda tú školu ozaj potrebuješ, a či to robíš kvôli sebe, alebo iným. Ale byť tebou, netrápim sa zbytočne. Potom by som začala riešiť tie depresie, poznám ľudí, čo už po mesiaci-dvoch braní AD na tom boli ozaj lepšie. Čím ťa nechcem nahovárať, no ale proste vidím ich zdravotný stav. No a potom tie ďalšie veci.. hypo, deti.. to by som vôbec teraz neriešila. Pozeráš sa na 10 rokov dopredu. Hlavne si ujasni to s tou VŠ (aj zmeniť odbor sa dá, ako píše Sejla), daj sa zdravotne dokopy, teš sa, že si s priateľom a ostatné príde samé. Musíš sa hlavne ty cítiť spokojná sama so sebou a získaš na veci nový pohľad. Veľa šťastia :)

Sejla

Tak za prve, tvoja situacia nie je koniec sveta, naopak, vacsina tu pritomnych ti ju zrejme zavidi.
No a za druhe, pravdepodobne si spravila zle rozhodnutie pri vybere skoly a asi uz aj chapem preco. Lebo pri rozhodovani zohladnujes vsetko mozne, len nie veci relevantne k danemu problemu.
Ja by som asi rozmyslala, ci ma bude bavit praca v obore, ak ma nebavi ani skola, ci zvladnem dalsie rocniky, ak nezvladam uz prvy, poucila by som sa z minulosti a zohladnila prestup na (tentokrat) vhodne vybraty subjekt. Jeden rok studia ta neukrati o moznost mat dieta, ani hypoteku.
Antidepresiva len ako poslednu moznost, namiesto toho si skus obcas dat 5-HTP

ANGEL-DEMON

moja ja som si v tvojom veku brala hypoteku sama.... tak neviem prečo by ti s priatelom nemali dať hypoteku... a pokial psychicky nezvladaš "toto" tak ako chceš vychovavať dieťa,...???!!!!