Mam problem divat sa muzom priamo do oci pri rozhovore.. co s tym?

Príspevok v téme: Mam problem divat sa muzom priamo do oci pri rozhovore.. co s tym?
velkahanblivka

Prosim poradte mi ako sa zbavit hanbenia. Mam velky problem ked sa mam rozpravat s nejakym muzom najma v mojom veku alebo trosku starsich a divat sa im do tvare, lepsie povedane do oci. Viete ked s niekym sa rozpravate tak sa divate casto do oci najma ked sedite alebo stojite oproti sebe. No a ja mam ten problem ze som strasna hanblivka a nedokazem sa divat do oci opacnemu pohlaviu. Neviem to proste, hanbim sa ani neviem preco. Ked ma nejaky muz oslovi tak beham zrakom horedolu ale maloco do tvare toho cloveka. Kolegyna s tym problem nema, ona stoji zocivoci muzovi a diva sa do tvare akoby nic. Ako je to mozne ze jej to problem nerobi? Normalne ju nenapadne sledujem a vidim ze sa dokaze s muzom nejakym rozpravat a divat do oci bez problemov. A ja? Preco mne to robi problem? Tak rada by som bola ako moja kolegyna. Ale co len ona, ved aj ine baby z okolia s tym nemaju problem.
Ja proste zacnem pocitovat nervozitu, nalieva sa do mna horucava, zacnem koktat, a musim rychlo uhnut zrakom a takto to je pocas celeho rozhovoru. Budem sa divat vsade mozne len nie muzovi do tvare. Mam 29 a taky problem mam. Napriklad so starymi muzmi nad cca 50 rokov mi to nerobi problem ani s mladymi studentmi zo strednej ale ked sa uz objavi muz okolo 25 a viac tak nastava velky problem.
A to si neviem predstavit popis niekde v casopise ze zvadzala ho pohladom.. toto mne urcite nehrozi aby som niekoho pohladom zvadzala. Ja budem do zeme kukat, dotycnemu nad hlavu, do stran ale do tvare nie. Co robit s tym? Mate nejake liecebne postupy na tuto hanblivost? A preco som vlastne taka?

michael067

Buď ti niekto znížil sebavedomie tým že ťa podceňoval alebo hovoril že is škaredá, v takom prípade sa im môžeš ísť "poďakovať.Alebo si sama o sebe myslíš že si buď škaredá, alebo že si ho nezaslúžiš, alebo že na neho nemáš.
Rada je stále rovnako vyhľadávať partiu ľudí kde ťa príjmu taká aká si, a aj ťa za niečo pochvália.

tieztotakmam

kacatko, no moze to byt tazke, ako vidis. Mne sa napriklad hlavou honia rozne myslienky a keby som sa nanho pozerala, tak mam pocit, ze by ich vedel citat. A to su same blbosti. Cize ja vlastne nedokazem na 100% pocuvat, ale popritom mi idu myslienky. Moznoze sa nedokazem tak naplno sustredit na rozhovor a preto neudrzim ten pohlad, neviem sama.

Skarede kacatko

Ja som napr dost skareda preto sa nedivam NIKOMU do oci. Lebo mi hned napadaju veci typu co si o mne myslis ze s akou skratou sa to musi rozpravat atd. Napriklad v skole alebo tak. Bezne ma nikto nepozdravi takze som samotarka. Este rok a odidem zo skoly konecne :)

Lenze ty urcite skareda nie si kd sa ti aj dobrovolne prihovoria. Tak nechapem preco sa bat. Proste nemas coho. Jednoducho sa mu divaj do oci co je na tom tazke ^)

1gargamel11

Skôr tvoj problém bude súvisiet s menším sebavedomím. Pre mňa je to nepredsraviteľné ako môžu mať s týmto ľudia problém. V duchu si povedz, že serie rovnaké hovná ako ty a snaž sa dívať na čelo keď ti oči robia problém. Z metrovej vzdialenosti nik nerozozná či sa mu dívaš do očí alebo čelo.

jenson

ja som si prdel robil :D...ale poznam baby co gule a rozkroky radi sleduju...take male skryte radodajky :))...s tvarou vazenych zien...

velkahanblivka

Ja sa nedokazem divat muzom do oci ani 5 sekund. Ked sa da niektori so mnou do reci uhynam po celu dobu rozhovoru. On sa na mna moze divat ale ja nie. Uhynam pohladom ako sa da. Najhorsie je to ked sedim oproti nejakemu muzovi. Je to pre mna nocna mora. Ako to ze to niektore zeny dokazu bez problemov?
Liii je jedno ci je leto, zima, jar ci jesen. Ja to mam cely rok. Preco takato otazka?
Jenson, na spodnu partiu sa im divat nebudem. To by som ocervenela cela. Pozeram bud do zeme alebo vsade navokol len nie do tvare.
Pri rozhovore so zenami nemam ten problem nech je akehokolvek veku ale muzi su des. Nikdy mi ziaden neublizil tak neviem preco som taka.

prizma

liii
a co s tym ma rocne obdobie?
ked sa boji muzom divat do oci tak sa boji pocas celeho roka...
Hanblivka a preco sa bojis? Ved oni ta pohladom nezbiju ani nezabiju.

Iiiii

A máš sa problém pozrieť opačnému pohlaviu do očí len v lete alebo len v chladnejších mesiacoch? Bez očného kontaktu sa asi do nikoho nezaľúbiš a nikto do teba, lebo nebude môcť preskočiť tá povestná iskra. Jedine, že by si sa zaľúbila napr. do jeho postavy, dá sa aj tak. A to ostatné by ste si už vysvetlili cez chat:-)