Keby sa niekomu nieco vazne stalo, napr infarkt alebo nieco take tak by sa mohlo namiesto volania sanitky ist s nim do nemocnice autom + pustit 4 smerovky, pridat na rychlosti a trubit? Lebo neviem si predstavit dokym by prisla sanitka a potom dokym by dosla do nemocnice. Samlzrejme myslim vazne pripady.
Lebo tato mi hovoril ze ked mama zacala rodit tak toto spravil a policajti to videli a sprevadzali ho ale dost si to preverovali.
Môže sa toto robiť? (otázka pre vodičov)
Začiatočník, v oboch prípadoch sa jednalo o záchranu ľudských životov a policajti to správne posúdili ako konanie v krajnej núdzi. A tak sa aj zachovali.
Este ked mala babka mozgovu mrtvicu tak otec tak siel. Aj tak uz bolo neskoro a v nemocnici zomrela.
0vecka, jj, normálne to trvá dlho a vlastne sa neni kde ponáhľať. Len keď tam vždy ide práve o tie výnimočné prípady - ak je deculo pridusené pupočnou šnúrou, je otočené panvovým koncom alebo sa sere niečo iné a treba pomoc lekára.
Ja som pri prvej čakala doma 8 hodín na chlapa, kým príde z práce (nemohol prísť skôr), v nemocnici mi praskla voda a o 2h bolo deculo na svete. Malina.
Pri druhej, he-he, to bolo ešte lepšie. Zavolala som si taxíka, zaviezla najprv staršie deculo k starkým, odviezla sa do nemocnice a ešte cestou po schodoch som sa modlila, aby som bola dosť otvorená, nech ma nepošlú z nemocnice domov.
Netreba stresovať.
btw
Áno!!! Takáto možnosť je prípustná v prípade, že sa jedná o krajnú núdzu.
kafe tak to by musel byt fakt nejaky rychly porod :) este som nepocul ze by to dal niekto pod 2 hodky
nemoze, to ze policajti to zobrai ako to zobrali bolo len preto ze neboli chuji..
nie, toto sa nemôže robiť. Okrem pôrodu to nejak nemá význam. Nehovoriac o tom, že ohrozuješ seba a iných účastníkov cestnej premávky - chodcov, ktorí NEpočítajú s tým že pôjdeš po meste ako šialenec, nemáš sirénu, cyklistov, ktorí počítajú s tým, že TY im dáš prednosť keď letíš z vedľajšej cesty... úplne zbytočne sa vystavuješ väčšiemu riziku a neušetríš žiadne drahocenné minúty. V tom rozrušení a adrenalíne (preboha, zachrániť otca!) sa môžete prizabiť obaja.
Vodiči nedávajú prednosť ani sanitke so sirénou, blikajúcemu a trúbiacemu autu už vôbec nie. Kým by si sa dotrepal do nemocnice (v tej premávke ti to jednoducho bude trvať, či chceš či nechceš), zistil kde máš s infarktujúcim otcom ísť (na lehátku ho tam sám dotrepeš asi ťažko a neviem si predstaviť, že blúdiš po nemocnici s človekom v infarktovom stave.. to ho budeš niesť na chrbte, na rukách alebo ako??), kým by si sa dobúchal k lekárovi do ambulancie... to stále trvá oveľa dlhšie ako jednoducho zavolať sanitku a počkať tých 20 minút na ňu. Pričom sanitka je už vybavená život zachtraňujucími prístrojami a liekmi, tak isto sa kontaktujú s nemocnicou a pripravujú čo treba na príchod pacienta, jednoducho je to lepšie koordinované ako keď to urobíš opačne - dotrepeš človeka k lekárovi.
Ak si ale v nejakej diere, na chate, ďalej od civilizácie, ano, vtedy je jednoduchšie sadnúť do auta a ísť do nemocnice. A neviem či to tak funguje, ale zavolať 150, aby oni dali echo do nemocnice (povedať konkrétne do ktorej idete), že idete s takým a takým stavom a kedy približne prídete.
Pozri si video jedného borca, "ktorý robil cestu sanitke " a ten posledný komentár dopravného analytika - ak takto niekto jazdí vo svojom aute dopúšťa sa trestného činu všeobecného ohrozenia. NIE, takto sa jazdiť ani do nemocnice NEMôŽE!
www.youtube.com
to by musel byt fakt neodkladny pripad
Príspevky od tohto používateľa boli zablokované, na základe opakovaného porušovania pravidiel diskusie.