Takže čaute. Mám jeden problém a naozaj by som v tejto chvily potrebovala poradiť. Mám 13, no veľa ľudi mi hovori že vyzeram a aj sa chovam vyspelejšie. s mojími rovesnikmi si velmi nerozumiem preto väčšinu času travim so staršími luďmi odomna. No často sa stalo, źe ma brali ako fajn babu, kamaratku a jednoducho sa somnou chceli baviť, no keď zistili moj vek ich správanie sa zmenilo o 180°. A teraz k veci.
Spoznala som jedného chlapca. Naozaj som ešte nikdy nespoznala niekoho, s kym by som mala tolko spoločneho, rovnaky hudobny vkus,humor,povahu a proste.. Sam povedal že ak by som byvala bližšie by somnou určite chodil. Akurát problem je v tom, že on má 19. zo začiatku mi prišiel fakt v pohode a nechcela som aby ma odstrcil tak som povedala že mam 15. Na to povedal že som celkom mladunká ale v pohodke. Teraz sme sa celkom posunuli a ja mu už ďalej nechcem klamať. Ale bojim sa že keď sa dozvie pravdu, vykašle sa na mňa a naozaj o taku osobu ako je on, prisť nechcem. za 2 mesiace mam 14 tak dom rozmyšlala ze mu to poviem vtedy a nebude to az taky rozdiel lebo by to vyzeralo ze ide len o jeden rok. Ale ajtak sa na mňa môže vykašlať. :/ Prosim poradte mi, ako mu to povedat aby sa naše kamaratstvo nezničilo, popripade kedy? :/
klamala som o veku
podľa mňa, to že sa niekam posunuli je že sa zaľúbili do seba. Bývajú ďaleko od seba.
Keďže " teraz ste sa už CELKOM POSUNULI", trestné stíhanie hrozí aj Tvojim rodičom za zanedbanie Tvojej výchovy, nakoľko sú do 15-tky zodpovední za Teba oni a Tebe "slečna" reedukačný ústav!!!
ehm, klamať je naozaj vyspelejšie chovanie.
Slečna, rozumieš tomu, že v 13-tich, nech sa na to pozrieš AKOKOĽVEK si stále a len DECKO. Chodíš na základnú, starajú sa o teba rodičia, možno varíš, pečieš, staráš sa o domácnosť... ale aj tak si fyzicky, psychicky, emocionálne len decko. Dozrievaš, vyvíjaš sa a to všetko EŠTE potrebuje ČAS. Môžeš vyzerať, aj sa chovať ako stará babka, to je jedno! To, že ťa niekto bere ako fajn babu, kamarátku a chce sa s tebou baviť - veď to je fajn. Si príjemný človiečik, tak ťa ľudia majú radi. Snáď sa bavíš aj s babami a nie len s chlapmi, nie? A žene nemá prečo tvoj vek vadiť. Ale pokiaľ ide o chlapov, pozri sa na to z ich pohľadu.
Pre chlapa baviť sa 13 ročným deckom (a špeciálne s dievčaťom) = pedofilný úchyl, prasák najvyššieho zrna, ktorý chce zneužiť nevinné dieťa. Rozumieš? Žiadny normálny chlap sa nevystavuje takémuto riziku, AJ KEĎ STE IBA KAMARÁTI. Preto to, čo si urobila je dosť hnusné. A priprav sa, že aj tento "kámoš" s tebou asi preruší kontakt.
Máš preboha 13!! Kam sa ponáhľaš? Sa bojíš, že v 16-tich budeš na vzťahy stará? Všetko má svoj čas a miesto a randiť v 13 je ako šoférovať kamión, keď si si nespravila vodičský ani len na auto. Proste je to obrovský rozdiel. Tento vek máš využívať na kamarátstva a priateľstvá v partii, nie si začínať vzťah s jedným človekom. Máš sa venovať sebe, rozvíjať sa, hľadať čo ťa baví a venovať sa tomu, pôjdeš na strednú, vieš aspoň približne kde? Možno ti chýba otec, alebo máš v rodine ťažkú situáciu ale vešaním sa po chlapoch to nevyriešiš. Psychológ by ti mohol pomôcť, možno na škole máte nejakého, vyhľadaj ho, porozprávaj sa s ním. Ak potrebuješ oporu, hľadaj radše blízku osobu v rodine, sesternicu, dedka.. A prosím ťa, nezačínaj si vzťahy ešte minimálne DVA roky (kľudne i desať). Ty nie si žena, nie si dosť silná, nie si ešte sama sebou... rozumieš? Viem, je dosť dospelých ľudí, čo nie sú silní, ani sami sebou. To sú všetko veci čo sa jeden naučí skôr, iný neskôr a niekto nikdy. Ale v tvojom prípade, kvôli veku, neni miesto na vzťahy vôbec.
Tomu chalanovi pekne povedz pravdu čím skôr, rozlúč sa s ním a problémy, ktoré máš rieš inak. Nie hľadaním priateľa.
Lauren, ten chalan moze kvoli tebe skoncit v base, pretoze podla zakona si do 15 rokov maloleta. Zbytocne mu tym mozes sposobit dost velke problemy, obzvlast ak by doslo medzi vami k comusi viac.
V texte spomenutého adolescenta, ako už uviedol prispievateľ Kyčera, vystavuješ riziku trestného činu zneužitia maloletej osoby. Odporúčam aspoň po dobu dva roky pozastaviť váš "vzťah".
Okamžite!!!!! Inak budeš musieť znášať následky svojho nerozumného konania a jeho vystavuješ veľkému nebezpečenstvu. Môže skončiť vo väzení!!!
A vôbec, kde máš rodičov? Vedia o tom, čo stváraš?????