Oplatí sa vôbec vzťah ?

Príspevok v téme: Oplatí sa vôbec vzťah ?
anonymnyclovek96

Ahojte, chcem sa opýtať, že ako to vidíte zo vzťahmi ?

Dneska je toľko rozvodov a podvodov, že už nemám vôbec nádej, že si nájdem normálnu partnerku. Nikdy som vzťah nemal, a neviem, že či vôbec chcem.

Oplatí sa mi investovať toľko času, snahy, energie a peňazí do niekoho, kto ma nakoniec aj tak podvedie ? Dá sa dnes ešte vôbec niekomu okrem rodiny veriť ? Asi ani nie....

Nebolo by pre mňa lepšie nadväzovať len krátkodobé známosti na jednu noc, užívať si a netrápiť sa vo vzťahu ? Asi aj bolo, a tak to chcem aj spraviť, ale aj tak mi to bude v živote tak trošku chýbať.

Stále nad tým rozmýšľam a vychádza mi to tak, že najlepšie bude prispôsobiť sa trendu dnešnej doby, stať sa hajzlom, nájsť partnerku, využiť a odkopnúť :/ Znie to hnusne, ale tak čo mám robiť ? Ja už ani neviem, že či som vôbec schopný milovať a veriť. Akože na oko sa tak môžem tváriť, ale inak....

Mám len 21 rokov, a už teraz viem, že budúcnosť bude hrozná :/ Síce budem mať kopu času pre seba, budem sa vzdelávať, budem mať výhodu v práci, ale aj tak mi tam to "niečo" bude chýbať, ale dnes sa nedá veriť, dnes každý len podvádza a strieda partnerov :(

lolinka

Takže ty sa bojíš že ťa niekto oklame podvedie a preto chceš ženám robiť to, čo sa bojíš že ony budú robiť tebe? A z čoho pramení tvoj strach keď si nikdy žiaden vzťah nemal, nemohol si byť teda podvedený ani oklamaný? Ty s týmto zmýšľaním radšej zostaň len pri prostitútkach, tam nikomu neublížiš, je to dopredu jasný obchod. Alebo ti robí dobre keď môžeš niekomu ubližovať?

kafe

nezrelí, neistí ľudia ako ty, narobia vo vzťahoch najviac bordelu. Takže ty si naozaj partnerku nehľadaj, lebo na pekný vzťah jednoducho nemáš vlohy. To by si najprv ty sám musel byť normálny a zásadový.

Vieš čo je paradox? Že je celkom možné, že si nájdeš na prvý šup milú, pohodovú, vernú babu s ktorou by si mohol prežiť celý život šťastne, ale preventívne ju podvedieš TY, aby to náhodou neurobila ona tebe prvá. Vyhovárať sa na dobu a že sa nikomu nedá veriť, to dokáže každý blb. Nuž tak sa ukáž, čo si ty zač? To ako sa chováš, o tom rozhoduješ LEN a IBA TY SÁM. Žiadna doba, ani nikto druhý ťa do toho nemôžu dotlačiť. Ľudí vo svojom živote si vyberáš tiež - priateľov, frajerku, kolegov.. Prácu môžeš zmeniť, mizerných priateľov škrtneš zo svojho života, a keď sa nezhodnete s priateľkou na svojich predstavách o živote, pôjdete od seba. Kde je problém?

Strašne debilne rozmýšľaš. Ani decko nechodí hneď na prvý šup, že jednoducho sa narodí, vstane a ide. Všetko sa učí. Pomaly, postupne. To isté platí vo vzťahoch, človek dozrieva, zisťuje jasnejšie čo vlastne chce v živote alebo od partnera. Len nečakaj, že keď sa budeš chovať ako chuj, dopracuješ sa k nádhernému, celoživotnému vzťahu. Ano, môže sa stať že ti bude trvať 20 rokov nielen nájsť skvelú partnerku, ale hlavne BYŤ vhodným partnerom pre opačné pohlavie. Takže nebuď posera, čo to vzdá hneď na začiatku, buď normálny chlap, váž si to pekné čo v tebe je a ak TY dokážeš byť fajn chlap, musí tam vonku byť nejaká rovnaká fajn baba, s ktorou sa stretnete a obom vám bude spolu krásne. A ak takú nenájdeš, potom v 80-ke mi tu príď vynadať, že drístam sprostosti a vôbec to neni pravda :) To je ešte more času, tak ho prosím ťa využi inak ako rozmýšľaním nad hnusnou budúcnosťou.

dalmatinec

tam v jednej casti som to myslela tak, ze som tiez nemala hned prvy vazny vztah taky podareny, ze by trval navzdy aj so svadbou atd. Kym som spoznala manzela, parkrat som mala aj ine vztahy, ktore dopadli zle.

dalmatinec

Ale prosim ta, naco ten pesimizmus. Ano, vztahy su dost nahovno, pretoze mnohi ludia, ktori ich maju, su nezreli a ego stale vitazi. Ale iluzia, ze kedysi to bolo lepsie, je nanic - kedysi sa len tolko o vztahoch nevedelo. Clovek vedel max o svojich a po vztahoch medzi priatelmi a v rodine, potom max nejake pletky. Ludia boli vzdy, aj su, schopni alebo neschopni na vztah. Zalezi hodne aj od teba a to je pozitivna sprava :)
Je dost mozne, ze sa parkrat sklames, ale nieco si z toho urcite vezmes - tiez som nemala hned prvy vazny vztah a sup svadba.... a clovek nemusi byt ani podvedeny, ale vztah mu aj tak krachne z inych dovodov.
Dolezite je, aby si si ujasnil, co chces a co nie... ono sa to aj samo, jak budes starsi, zrelsi, zaroven budes spoznavat stale viac a viac ludi, budes si pomaly tvorit rebricek hodnot... (uz ho urcite aj nejaký mas). Mat par zasad, z ktorych nepolavis - to su hlavne tvoje alebo vase spolocne hodnoty... a potom su samozrejme preferencie, kde je normalne robit kompromis (vek, krajina, z ktorej partner je....a pod. - nezanedbatelne veci, ale da sa s nimi pracovat.) No a potom je dolezita vec, aby si na sebe pracoval, zbieral skusenosti, ako ti tu uz povedali, nasiel si pracu, zil plny zivot - kultura, knihy, priatelia, praca, to ti prirodzene nahodi aj sebavedomie a sebahodnotu a o to lahsie sa ti potom stane, ze si najdes dievca podla svojich tuzob a podla tvojich hodnot, budes si verit, ze na taku holku mas. :)

br

ved to nesil, nechaj to na nahodu a ano v 21 naco toto vobec riesit, nie je to tema dna
a zas no a co ked ta niekto podvedie, hadam neskocis kvoli tomu pod metro, najdes si druhu a zivot pokracuje

ANGEL-DEMON

21???? super... keby to písal niekto, kto sa sklamal , niekto 30 ročný, po 10 ročnom vztahu tak OK... ale sorry decko.... si ešte mladý...
najprv si rieši studium ked chces studovat, potom prácu, bývanie aby si tu svoju buducu mal kam doviest.... a nie rodičom na krku byť.... takže máš čas....