Ahoj! So sestrou by sme hrozne chceli adoptovať mačku, ktorú už máme na bazare aj vyhliadnutú. Ale mama s tým nesúhlasí, vlastne nesúhlasí skoro so žiadným zvieraťom. Mali sme predtým dvoch škrečkov, ale staral sa o nich niekedy viac náš dedo než mi :/ ale chceme jej vysvetliť, že mačka neni náročná, nemuíš jej každý týždeň čistiť klietku, iba jej vymenit piesok v toalete a dať jej jedlo. Chceli by sme jej to čo najskôr povedať, ale najskôr musíme mať dostatok argumentov, čiže prosím vás nám pomôžte a poraďte ako ju presvedčiť (hlavne rodičia ak tu nejaký sú). Ďakujem :)
Ako presvedčiť mamu
Ahoj, zial neporadim ti. Naopak sa mi zda, ze mama ma pravdu. Macka je praveze ovela narocnejsia nez skrecok!
Vyzaduje viac pozornosti a ked ju nema nici nabytok. Cistenie pelieska a toalety mozno postacuje raz za tyzden v prirucke, ale ked ti macka zacne robit potrebu po byte, co spravis? vyhodite ju? Navyse skrecok zije cca 3 roky, kym macka aj 20. Bude dedo schopny sa o nu tak dlho starat??? ked vas prestane bavit?
Nechcem ta sklamat, ale kup si radsej znovu skrecka alebo potkana a ked so sestrou zvladnete hravo starostlivost, tak potom uvazuj nad mackou.