Zdravim,po sono vysetrení mi zistili nezvadčena nehomogenna prostata.mam 38 rokov,ziadne tazkosti s prostatou. Prosim o vysvetlenie.
Prostata
Skoro každý chlap by chcel mať s partnerkou análny styk,ale ukazováka urológa sa desí.Neboj sa,nie je to nič hrozné,je to nepríjemné,používa vazelínu a samotné vyšetrenie netrvá snáď ani 30 sekúnd.Okrem toho prehmatá dokladne varlata,uzliny v okolí,penis, urobí sono obličiek, mechúra,vyšetrenie robí lekár, sestrička mu len asistuje.
Nemala by bit skor homogenna ? Lebo nehomogenna prostata - o tom som nasiel len malo info na nete. Kazdopadne urologa navstivim aj ked to vysetrenie prstom mi nahana hrozu. Vdaka za odpovede.
na sono ti nezistili nic, uvedene opisanie prostaty znamena, ze je v poriadku
Nemala by bit skor homogenna ? Lebo nehomogenna prostata - o tom som nasiel len malo info na nete. Kazdopadne urologa navstivim aj ked to vysetrenie prstom mi nahana hrozu. Vdaka za odpovede.
Znamená to, že prostata je v poriadku,nie je zvačšená,to býva s vekom okolo 50 rokov.Súčasťou urolog. vyšetrenia je i odber moču,krvi a stanovenie hodnoty PSA.Tuhosť,ohraničenie a veľkosť zistí lekár vyšetrením prstom cez konečník.