Ahojte moje problémy začali v auguste v dna 20.8.2015 . Nikdy som nemal zdravotne problémy okrem bežných chorob ako je angína a podobne , soplíky atd .)
Dňa 20.8.2015 na rodinnej dovolenke pri pití kavy som sa strašne zlakol šokový stav , zbadal som v káve osu alebo včelu načo som si uvedomil či ma nahodou neštipla atd , vten moment mi začalo trpnut hrdlo tažko sa mi dychalo , nachvilku to prestalo potom znova. Tak moji rodičia neváhali a brali ma do nemocnice kde prišla premna Rychla zdravotná , v sanitke som bol napojeny na EKG monitor kde pri každom šoku mi začalo bit rychlo srdce diagnostikovali mi Sinusoidovu Takychardiu .. Pomehal som toho vela od Kardiologie cez Infekčne , Interne , Sono orgánov , očne , ORL . Neskor sa to doplnilo bolestou hrudnika a chrbtice .. Diagnostikovali mi Skoliozu + kard.syndrom - dali mi rehabilitacie a odporucili mi Psychiatriu .. Chvilu som rozmyšlal ale šiel som , po konzultacii mam že vraj panickú poruchu . 5tyzdnov som jedol Tianeptín Sandoz RANO , VECER upravilo mi to tlak ,, Dávku mi pani doktorka zvysila na Rano , Obed , Večer od vtedy citim neuveritelne bolesti v chrbtici a v hrudniku možu tie AD sposobovat niake nervy v tele alebo reakcie ? Dnes som bol v žiary nad hronom s ocinom v nemocnici a dostal som opat závrat , raz sa mi lahko dýcha raz tažko , mám bolest pod lavou pazuchou ako keby tie uzliny či čo su tam ma bolia .. ALebo je to seknutym nervom ? Fakt uz neviem . za kým ist , v sobotu idem skusit masaž , či to pomože alebo nie .. VOpred vám dakujem za kazdu radu alebo pomoc .. ak bude treba mam prefotene zaznamy s karty pošlem..ak sa najde niekto kto má chápe... Necitim sa psychicky zostresovany alebo podobne , nikdy som ani nebol . prajem pekny den ..
Mám o seba strach . Aj ked to nedám najavo , každý vraví že som v poriadku že je to všetko psychika ale niekdy mam pocit že t to tak neni ..
Neboj nic vazne ti nie je. Mas typicku panicku poruchu. Potrebujes navstevovat psychiatra mozno aj psychologa. Dobre je naucit sa autogenny trening, sportovat, zdrava zivotosprava a tesit sa zo zivota. Ten tvoj stav je len pocit, nezadusis sa ani ti nic nehrozi. A moc sa nesleduj a nebehaj so vsetkym co ta zaboli po lekaroch. Sam prides na to ako spravne panicku poruch zvladat.
Nie som lekár, takže naisto nemôžem vedieť nič, ale kámo, poviem ti, poznám tie stavy. A prešla som si vyšetreniami, oveľa viac, než ty už dokonca, a predsa je všetko cca v poriadku.
Človek niekedy neverí, čo všetko dokáŽe psychika spôsobiť, A panické ataky neprichádzajú "odôvodnene". Nie je to vyslovene panika spôsobená nejakou situáciou, ale panika spôsobená telesnými prejavmi paniky. Preto si človek myslí, že mu buď hrablo, alebo ho práve porazilo. Sú to hrozné stavy. A aj keď zrniečko obáv stále bude, či ti nie je niečo vážne, poviem ti, ak by si mal také silné prejavy a bolo by to vážne, asi by to uź vedeli. (napríklad ja som párkrát mala pocit, že som dostala infrarkt.. ale garantujem, že keby to bol ozaj infarkt, tak by sa to prejavilo ovela silnejšie a nepochybovala by som).
Lieky kľudne ber, ale zaberú až o nejaklú dobu, sem tam sú aj výkyky (napríklad u mňa hormonálne a potom mám zas panické ataky) ale hlavne kľud, ono to čiastočne prejde aj samo... len si treba vytvoriť pohodu a návyk kaślať na paničáky - keď to príde, hovori'ť si, že to je len v hlave... dookola si to opakovať, až kým to prejde. Do toho pravidelný režim, šport, príroda... toto mi hodne zlepšilo stavy.
A tá bolesť chrbta - ľudia s panickými a celkove citlivejsou povahou majú asi aj cilivejšie nervy - ja som trpela a stále trpím obrovskými boleťami chrbta, keď sa mi sekne nerv, tak to vyráža kade tade po tele...
je to ako žiť s nejakým obmedzením - možno že musíš cvičiť každý deň a spať pravidelne... kým zdraví ľudia si môžu dovoliť ponocovanie alebo necvičiť, ke'd majú veľa školy, pre nás to musí byť priorita, inak sa zbláznime. Ale ak cvičíš, časom sa to určite zlepší, len treba vydržať prvú fázu, kedy máš pocit, že robíš všetko pre to, aby si bol v pohode a ešte nie si...
Takže, fajne jedz, dopraj si rituál vo forme super raňajok, cvič, pomáha mi aj studená voda pred raňajkami, veľa spánku, pohyb na vzduchu a zážitky v prírode.... Hlavne sa neboj, s veĺkou pravdepodobnosťou to nić telesné nebude a aj psychické prejde - a možno nezaškodí pátrať v sebe, aký to má pôvod - niekedy máme strachy alebo traumy, ktoré sa schovali a manifestujú sa cez telesné prejavy....