Vedlajsie ucinky Diane 35

Príspevok v téme: Vedlajsie ucinky Diane 35
Geddes

Zdravím,

pred mesiacom mi gynekologička doporučila Diane 35 ako riešenie na moje prisilné bolesti na zač. menštruácie a ako vedľajšia výhoda aj úprava pleti.
Povedala mi, že tabletku denne a ja hlúpa som si ani neprečítala príbalový leták, kde sa píše o nejakej prestávke týždňovej zatiaľ čo ja som to cez ten mesiac brala denno denne a taktiež sa tam píše, že každá tabletka je určená na určitý deň a ja ich beriem tak všeliak - myslím trebárs tabletku určenú na utorok si dám v nedeľu...proste jak vytlačím z obalu tak beriem, nuž a teraz neviem, či každá tabletka má iný obsah a musí sa brať len v daný deň na ktorý je určená (čo hádam nie ...) alebo sú tie dni tam iba pomôcka aby človek vedel kedy si dal a kedy nie...:/ Teraz neviem či som sa mala riadiť jej dávkovaním alebo ako píšu?
Druhá vec je tá, že ma po tom mesiaci začali bolieť prsia (mám dojem, že sa aj zväčšili-voda asi) a ako som bola zvyknutá ani nevedieť, že nejaké mám, tak teraz mi vadia lebo sú ťažie a cítim každý pohyb na nich. A taktiež som dostala síce menštruáciu bez akejkoľvek počiatočnej bolesti ale je slabá a trvá už dlhšie ako mojich bežných 5 dní + ma brucho pobolieva tak všeliak slabo, pár sekundové bolesti, síce znesiteľné ale každý deň.
Pred tým než sa spýtam tej mojej gynekologičky neochotnej tak sa tu chcem spýtať, či je to bežné a jedná sa len o počiatočnú úpravu hormónov a mám vyčkať a prejde to.

Ďakujem