Dobrý deň :)
S priateľom sme spolu spali asi pred 13 dňami a nejak nešikovne stihol "vytiahnuť" ze sa mi urobil na ľavú stranu podbruška. Menštruácia mi mešká už 6 dní, takto nemam ziadne príznaky (az na tu meškajúcu menštruáciu) len by som sa chcela opýtať ci je mozne ze to nejako stieklo a dostalo sa to tam kde by sa to dostat nemalo.
Lebo co ja viem tak semeno hrozne rychlo schne. A pokial viem tak zivotnost spermie mimo zenskeho tela je 10 minut najviac...ale mam z tohi trosku obavy. Pretoze sa na dieta este necitim.
Mohlo sa "postastit"?
Myslím, že dnes už každý vie, že najprirodzenejšou cestou, ako sa dostať k dieťaťu, je práve sexuálny styk. Treba to akceptovať ako fakt a nie to prehliadať potom sa čudovať, aká náhoda či nešťastie sa to stalo. Ak nechcem dieťa, buď sexuálne nežijem, alebo prijímam riziko, že otehotniem, ale potom už nemám právo dieťa usmrtiť potratom.
Hovoríte o ochrane. Pred čím a prečo sa chcete chrániť? Ak je láska dvoch zrelá a nesebecká, nepotrebujú sa chvieť strachom pred dieťaťom. Veď je to ich spoločné dieťa, plod ich lásky, milované dieťa milovanej osoby. Ak to tak nevidia, nie sú zrelí mať sex. Sex nie je zábava a užívanie si rozkoše, je to sebadarovanie sa druhej osobe z nesebeckej lásky.
Tá tzv. ochrana, ako je HAK či tabletka po, tak táto ochrana tiež spôsobuje potrat, aj keď to tak nebije do očí, lebo za tak krátky čas žena nemá šancu spozorovať, že otehotnela a tabletka tehotenstvo ukončila. Užívanie HAK neslúži budovaniu lásky, ale skôr egoizmu.
Ak sa dvaja naozaj ľúbia a ich láska dozrela, nemajú problém sa k sebe pripútať manželským zväzkom a sľúbiť si vernosť do smrti. Toto je bezpečné prostredie vhodné na výchovu dieťaťa. Pri užívaní manželstva majú byť stále otvorení na prijatie dieťaťa - to znamená, že aj keď z istých dôvodov ešte dieťa neplánujú, môžu využívať neplodné dni na sexuálny styk, avšak ak by sa predsa len stalo, že by neplánovane počali, dieťa prijmú ako dar.
Páry, ktoré nie sú manželmi, by mali spolu chodiť a spoznávať sa výlučne na duševnej úrovni, pretože ak by došlo k počatiu dieťaťa, to by bolo vystavené riziku vyrastania v neúplnej rodine (ak by sa rodičia nakoniec rozišli, čo sa aj veľmi často stáva).
Vyššie popísané správanie je jediné zodpovedné, zodpovednosť nie je brať antikoncepciu a keď náhodou otehotniem, myslieť si, že mám plné právo ísť na chirurgický potrat. Nie, pri takomto vnímaní človek nerešpektuje základný fakt: následkom sexuálneho styku môže prirodzene dôjsť k počatiu.
Život je najvyššia hodnota. Život dieťaťa je neporovnateľne viac ako predstavy o budúcnosti jeho rodičov, ktorí spolu nezáväzne spia a potom sú prekvapení, že čakajú dieťa. Život dieťaťa je viac ako škola, kariéra či pohodlný život jeho rodičov. Skutočná zodpovednosť je brať toto do úvahy pred tým, ako sa rozhodnem s niekým spávať. Ak sa dieťa počne, už je neskoro ospravedlňovať sa a chcieť svoj vlastný život späť. Moje právo je menšie ako právo môjho dieťaťa žiť - moje menšie právo musí ustúpiť jeho najvyššiemu právu na život, rovnako ako to bolo v prípade mňa ako počatého dieťaťa a mojej matky, ktorá ma prijala a musela mi prispôsobiť svoj život. Nemôžem svoje dieťa ukrátiť o to, čo som sám dostal ako dar od svojich rodičov - o život.
Prečo sa nechránite?
Gretche tak v ziadnom pripade alebo ked tak?
To snad nemyslis vazne tie v ziadnom pripade nie si tehotna z toho.Ak aj si tak z toho ze nieco malo mohlo v tebe ostat tzv.kvapka lasky
A len prvy krat sme isli bez ochrany takze normalne ochranu mame
Ono to bolo tak ze sme boli trosku pripiti
mohlo aj ked nepravdepodobne.. ako dlho vytahujete vcas? tam sa da potom zistit ta pravdepodobnost lepsie...
antikoncepcia nič??!!!
A ty si myslíš že ti spermie z podbruška este budú hľadať tvoju vagínu?
Evuska, nechcem moralizovať, ale ak sa na dieťa ešte necítiš, prečo nepoužívate ochranu??