chcem sa vas spytat, ci ste sa uz niekedy pohadali s rodicmi a vynadali ste im? ja byvam s mamou a docasne sa ku nam nastahovala sestra s rodinou, pretoze stavaju dom. a niekedy sa sestra s mamou vedia pochytit a padaju aj tazke slova. je pravda, ze mama im casto ofrfle, ze ako stavaju ten dom a ze to maju zle, a sestre to uz lezie na nervy. ze vsetko len kritizuje. minule ked sa pohadali, mi sestra hovorila, ze s nou skoncila, a ze je p**a. a este povedala, ze tatko je asi lepsi ako ona. pritom on je alkoholik, nezije s nami, a ked s nami byval, tak sme si vytrpeli svoje. sestra sa s nim nerozprava. preto som ostal uplne zaskoceny ked jej nieco take vyslo z ust. keby nie mami, tak skoncime bohvie ako. mozno nedostudujeme ani strednu skolu. pritom sestra ma vysoku, ja tiez. mama sa im starala o deti, ked potrebovali. ja tiez nie som svaty, pohadam sa s mamou, ale nikdy by som nepovedal, ze je horsia ako tatko. pravdou je, ze mama ma taku svojsku povahu a vzdy musi mat pravdu a niekedy je to tazko. preto su aj hadky niekedy.
Sestra a hadky s mamou
andrej neboj, ono sa to utrasie, ked sestra odíde do svojho. Vypusti obe paru a nájdu k sebe i krajšiu cestu.
Len, ako tu už bolo povedané, mne to tiež príde že ségra si sere do huby. Nemusela ísť predsa s rodinou ísť bývať k mame (vedela predsa dobre, aká mama JE). Mohli byť v podnájme, u svokrovcov a mať svätý pokoj. ALE, samozrejme, že kvôli peniazom, radšej využili lacnejšiu možnosť a teraz ide na matku pindať?? Do riti! Tiež mám s rodičmi skôr búrlivý ako láskyplný vzťah, PRETO s nimi nebývam! Segra by si mohla uvedomiť, že mama jej robí obrovskú službu a AJ vďaka nej je tam, kde je. Ano, mama by sa mohla zdržať blbých komentárov ako zle ten dom stavajú, no segra je taká istá ako mama - hovoriť o nej vugárne je už len úroveň. Takže sú obe rovnaké (aká matka, taká katka) a nemá jej čo vyčítať.
nestaraj sa do toho nie je to tvoja vec :)
tak ja uz nebyvam doma, iba na vikendy chodim domov. jednu vec nechapem, preco isli byvat ku mame, hoci mali aj ine moznosti, a vedeli, ze budu z toho mozu byt nejake konflikty. uz raz kratku dobu u nas byvali a tiez sa vedeli hadat.
Problém je v neschopnosti osamostatniť sa. Ty aj tvoja sestra máte VŠ a aj tak stále "vysíte" na krku matky.Sestra síce len dočasne, ty trvalo. Prečo sú asi potom tie hádky, či už bežné, alebo aj ostrejšie.
Som z troch detí a my sme odišli z domu keď sme začali študovať na výškach. Nik z nás sa už nevrátil bývať ku rodičom, lebo sme sa osamostatnili. Nebol proste priestor na hádky, lebo sme spoločne nebývali to je alfa a omega všetkých vzťahových problémov dospelých detí, keď žijú v jednej domácnosti s rodičmi aj v dospelom veku.
S mamou som za celý život nemal ostrejší konflikt, s otcom asi tri krát a to len vtedy keď som mu pomáhal s jeho firmou a už trebalo byť ráznejší, lebo bol mäkký na ľudí čo si to nezaslúżili.
Sestre povedz, že si serie do vlastných úst ak povie mame čo jej dala v detstve zázemie, možnosť študovať, starala sa jej o deti a keď je v núdzi /pre stavbu domu/poskytne ubytovanie slovo p... tak nech sa nad sebou vážne zamyslí, lebo to p.. sa hodí skôr na ňu.
mne ide skor o to, ze ma to trapi, ze nieco take mi sestra povedala na adresu mami. ako deti sme nemali bohvieaky zivot, mama si musela tiez vytrpiet, sama nas v podstate vychovala a takejto vdaky sa jej dostalo. ja ked sa s nou pohadam, tak potom mi je to luto a zoziera ma to.
Andrej. Ty sa od tychto ich zabomysich vojen distancuj a nech si to tie dve medzi sebou same riesia. Co si navaria napecu, tak sa budu mat. Ty maj svedomie OK ci uz voci matke ci voci sestre. Tebe je to predsa matka a sestra. Co uz maju medzi sebou ony dve, je ich vec a problem.
Nedaj sa zatiahnut do ich hier a intrig. Bud neutralny a zi si svoj zivot.