Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Sestra a hadky s mamou

Príspevok v téme: Sestra a hadky s mamou
andrej_op

chcem sa vas spytat, ci ste sa uz niekedy pohadali s rodicmi a vynadali ste im? ja byvam s mamou a docasne sa ku nam nastahovala sestra s rodinou, pretoze stavaju dom. a niekedy sa sestra s mamou vedia pochytit a padaju aj tazke slova. je pravda, ze mama im casto ofrfle, ze ako stavaju ten dom a ze to maju zle, a sestre to uz lezie na nervy. ze vsetko len kritizuje. minule ked sa pohadali, mi sestra hovorila, ze s nou skoncila, a ze je p**a. a este povedala, ze tatko je asi lepsi ako ona. pritom on je alkoholik, nezije s nami, a ked s nami byval, tak sme si vytrpeli svoje. sestra sa s nim nerozprava. preto som ostal uplne zaskoceny ked jej nieco take vyslo z ust. keby nie mami, tak skoncime bohvie ako. mozno nedostudujeme ani strednu skolu. pritom sestra ma vysoku, ja tiez. mama sa im starala o deti, ked potrebovali. ja tiez nie som svaty, pohadam sa s mamou, ale nikdy by som nepovedal, ze je horsia ako tatko. pravdou je, ze mama ma taku svojsku povahu a vzdy musi mat pravdu a niekedy je to tazko. preto su aj hadky niekedy.

andrej_op

tiez si vravim, ze nezasahovat do toho, ale ked vidim sestrine spravanie, tak neviem co si mysliet a dost ma to stve.

andrej_op

oni sa stravuju sami, aj si robia nakupy. vsak ked kupili tak sme jedli z toho vsetci aj mama aj ja. ale potom ako sa zacali hadat, a aj (podla mami) padli nejake vycitky zo sestrinej strany na to, ze mama im je jedlo, tak uz si mama vari sama. ale ci to tak naozaj bolo neviem, nebol som vtedy pri hadke. no a az ked sa riadne posekali, tak mame dali peniaze. mama to brala tak, ze im chce pomoct, ale predsa kazdemu sudnemu cloveku je jasne, ze viac ludi, vacsia spotreba energii a ze treba prispievat, mali sa hned na zaciatku dohodnut, lenze neiniciovala to ziadna strana, minimalne sestra mala s tym prist. keby ja pridem ku mame byvat s rodinou, tak tiez prispievam a nezijem si len tak.

Messje

Samozrejme ze je normalne aby prispievali.A nielen na energie.Mama nie je tazny kon aby tahala vsetko sama.Sestre by si mal toti co podes tu povedat ty nech si uvedomi ze tam nemusela byt,ze mohli byt v podnajme a neusetrit nic.A mas pravdu,su u mamy tak nech rešpektujú jej pravidla.Ked sa im nepaci nech idu inam.

andrej_op

opat trosku prispejem. niekto pisal, ze ked sa odstahuju, tak sa to zlepsi. zatial sa ale neodstahovali a to napatie je tam citit a nemyslim si, ze to len tak prejde, aj ked sa odstahuju. opat sa pochytili a sestra posielala mamu na psychiatriu. ja som povedal, ze nech su ticho a ze nikto sa tu nebude hadat. ja jednoducho nedokazem pochopit, ze ak je niekto u niekoho docasne, tak bude akceptovat nejake pravidla alebo nech tam nebyva, nech si to predom rozmysli. mama ich tam prijat nemusela, mali a maju aj ine moznosti. nevravim, ze mama je svata, tiez sa montuje do veci, do ktorych ju ani nic nie je a to vytaca aj mna. tiez sa s nou pohadam, ale potom ma to riadne stve, lebo mi je to luto.
apropo, myslite si, ze je bezne, aby prispievali mame na energie?

andrej_op

dufam, ze sa to zlepsi. ku svokre nemohli ist, ta sa im ani neponukla a ona byva zas s dcerou. ja zastavam nazor, ze byvat so svokrovcami nie je to najidealnejsie a ked uz sa musi urcity cas tak byvat, treba respektovat ich pravidla. mama hovori, ze vsetci mame povahu z tatkovej strany. ja osobne sa tiez dokazem nastvat a pohadat s mamou, ale potom ma to mrzi a vycitam si to, ale take slova co sestra mi povedala, by som nepovedal, uz len zato, ze ma mama vychovala. bez nej by sme neviem ako skoncili.

a_dr1a

Andrej. Ja som sa vyjadrovala hlavne k tebe. Lebo si citlivejsej povahy. A vies co je vdacnost slusnost ucta ai k matke. Vazis si ju ako matku aco pre vas robila robi a znamena. Tvojej sestre by to bolo zrejme treba vsetko spatne pripomenut a asi jej dat aj riadne spakruky)
Ja som akoze pohodova, ale ked mi niekto siaha (aj keby to bolo slovne a prip.aj o clena rodiny by malo ist) na blizkych milovanych, tak to by videli este len 3svetovu :D takze ja viem co by u mna nasledovalo po vypusteni niecoho takehoto z ust dotycnej. A ver, tvoja sestra este nepreskocila a zrejme bude vacsmi na otca podana. Takze klud. Jej toto vsetko este raz zivot vrati aj s urokami)

ANGEL-DEMON

ved to nerieš... v kazdej rodine je niečo.... pokial sa to teba osobne nedotýka, tak sa do toho nestaraj...