Surove maso

Príspevok v téme: Surove maso
Milaela

posledny rok mavam neodolatelne chute na surove maso, hlavne rybacie, hovadzie a vnutornosti. Kazdy den rozmyslam nad krvavym steakom ci cerstvym tatarakom z lososa alebo nad krasnym lesklym kusom kuracej pecene. Z obav o choroby sa snazim minimalizovat tieto dobrory, no pri krajani suroveho maska dokazem ujest aj stvrt kila len tak jemne napepreneho. Neviete mi poradit, co za vitamin v nom je, preco sa mi po nom telo tak pyta? Dakujem

Kycera

@ Lieskovček, ja osobne mám pri surovej pečeni, aj pri jej príprave dýchacie problémy. Konzumovať ju však bez problémov dokážem. Aj ja som sa zbláznila?
Si mladý, neskúsený, tak sa uč! Vráť sa k príspevku od Bielej Kobry a čítaj s porozumením!!! A predtým, ako niečo napíšeš, rozmýšľaj! To dokážeš, už si sa tu takto predviedol!

@ Odpisovať od druhých a používať ich slovné zvraty tu dokáže kde - kto!!!

fero zelezo

Nemávaš v poslednom čase silnejšiu menštruáciu? Mala by si si dať spraviť testy na krvný obraz, vyzerá to na nedostatok železa, ako ti tu už hovorili. Ak sa to potvrdí, Biela Kobra ti napísala, ako doplniť železo aj zo stravy a v prípade silnej menštruácie to rieš s gynekológom.

A vy dvaja sa tu netvárte, ako keby jedla výkaly. Veď aj keď vaša mama varí, tak ochutnáva jedlo, ešte kým nie je hotové.

0vecka

u lekara si Bola? napr ci ti nechyba zelezo? nechapem ako sa moze niekto niekoho odsudzovat na zaklade toho co mu chuti .... saq to je chore

Biela Kobra

Ja to mám odmalička, najviac mi asi vonia bravčová pečeň. Kedysi som sa liečila na anémiu, liekmi, mala som nedostatok železa a šialene mi voňalo všetko krvavé. Hodnoty železa mám dnes relatívne v poriadku, ale vegetarián zo mňa nebude, napriek tomu, že zabíjanie zvierat sa mi prieči. Surové mäso nejem kvôli možnosti nákazy toxoplazmózou alebo parazitmi, aj keď skladovaním v mrazničke na - 18 stupňov by sa malo toto riziko eliminovať. Keď mám chuť, spravím si raz začas stejk a podobne. Veľmi mi pomáha prekonať toto nutkanie listová zelenina (najlepšie hlávkový šalát), jablká a ako dochucovadlo čerstvý cesnak - ale niekomu možno chutí iná zelenina s vyšším obsahom železa. Vraj je pri nedostatku Fe dobré aj červené víno, ale to ja nemôžem, takže neviem potvrdiť.