Dobrý večer,
Očakávam, že na túto tému zareaguje aspoň pár ľudí, ktorý sa s niečím podobným už stretli...
Podľa názvu už je jasné o čo pôjde. Takže.. ako začať.
Mám 19 rokov, priateľa (vážny vzťah) a žijem s mamou a bratom, otec pracuje v zahraničí. Už som v maturitnom ročníku a plánujem odísť na VŠ preč z mesta. Ide však o to, že s mamou nemám vôbec dobrý vzťah. Samé hádky, žiadne kompromisy, od nej len príkazy a zakazy. Rozhovory a celkovo komunikácia s ňou nezaberá. Keď mám záujem rozprávať sa s ňou, stále dostanem odpoveď "teraz nie, nemám čas nemám náladu, teraz mk s tým daj pokoj". A nikdy sa k ničomu nedopracujeme. Keď mi niečo zakáže, povie len "lebo som povedala". Neverí, že by mi vzťah mohol vydržať a stále ma má za malé hlúpe dievčatko, ktoré je len zaľúbené.. No dôvod na to nemá.
Hovorí mi nepekné veci, ktoré by matka nikdy nemala povedať svojej dcére či synovi. Bolí to a mrzí ma to, veď predsa, je to moja matka. Ale sme si čím dalej tým viac cudzie.
Pred nedávnom som mala stužkovú, ktorú som preplakala.. bola celá pokazená vďaka nej. Nechcela som to takto, ale v poslednom čase je toho na mňa veľmi veľa. Otec je tiež zúfalý, radil ni, ako na mamu, ale nič nezabralo. Dobrou cestou to nepôjde, na to som už prišla. Taktiež som už rozhodnutá, že Vianoce nejdem stráviť doma, ale s priateľom a jeho rodinou. Bude to tak lepšie akoby som sa mama trápiť a byť smutná doma.
Ani neviem, či je ten text nejak ucelený, ale prosím, ak sa dá, ak viete, poraďte mi. Priateľ sa o mňa bojí, že mi toto všetko pokazí psychiku a skončím na práškoch.. pretože áno, je to stále horšie a horšie. Úprimne, čakala som, že raz sa stane toto, že sa veľmi pohádame, ale nečakala som, že to bude počas dňa, ktorý mal byť jedným z najkrajších v živote každého človeka. Jej reakcia ma doslova šokovala. Dostať facku na stužkovej.. už neviem, čo môže byť horšie.