Zlý vzťah s matkou

Príspevok v téme: Zlý vzťah s matkou
Elza957

Dobrý večer,

Očakávam, že na túto tému zareaguje aspoň pár ľudí, ktorý sa s niečím podobným už stretli...
Podľa názvu už je jasné o čo pôjde. Takže.. ako začať.
Mám 19 rokov, priateľa (vážny vzťah) a žijem s mamou a bratom, otec pracuje v zahraničí. Už som v maturitnom ročníku a plánujem odísť na VŠ preč z mesta. Ide však o to, že s mamou nemám vôbec dobrý vzťah. Samé hádky, žiadne kompromisy, od nej len príkazy a zakazy. Rozhovory a celkovo komunikácia s ňou nezaberá. Keď mám záujem rozprávať sa s ňou, stále dostanem odpoveď "teraz nie, nemám čas nemám náladu, teraz mk s tým daj pokoj". A nikdy sa k ničomu nedopracujeme. Keď mi niečo zakáže, povie len "lebo som povedala". Neverí, že by mi vzťah mohol vydržať a stále ma má za malé hlúpe dievčatko, ktoré je len zaľúbené.. No dôvod na to nemá.
Hovorí mi nepekné veci, ktoré by matka nikdy nemala povedať svojej dcére či synovi. Bolí to a mrzí ma to, veď predsa, je to moja matka. Ale sme si čím dalej tým viac cudzie.
Pred nedávnom som mala stužkovú, ktorú som preplakala.. bola celá pokazená vďaka nej. Nechcela som to takto, ale v poslednom čase je toho na mňa veľmi veľa. Otec je tiež zúfalý, radil ni, ako na mamu, ale nič nezabralo. Dobrou cestou to nepôjde, na to som už prišla. Taktiež som už rozhodnutá, že Vianoce nejdem stráviť doma, ale s priateľom a jeho rodinou. Bude to tak lepšie akoby som sa mama trápiť a byť smutná doma.
Ani neviem, či je ten text nejak ucelený, ale prosím, ak sa dá, ak viete, poraďte mi. Priateľ sa o mňa bojí, že mi toto všetko pokazí psychiku a skončím na práškoch.. pretože áno, je to stále horšie a horšie. Úprimne, čakala som, že raz sa stane toto, že sa veľmi pohádame, ale nečakala som, že to bude počas dňa, ktorý mal byť jedným z najkrajších v živote každého človeka. Jej reakcia ma doslova šokovala. Dostať facku na stužkovej.. už neviem, čo môže byť horšie.

palko12

Ahoj,asi ta sklamem,ale sravanie tvojej mami sa voci tebe asi tak skoro nezmeni. Pravdepodobne sa k nej takto spravala jej mama a ona sa s tym nezmierila a prenasa to na teba a vobec si to neuvedomuje. Alebo je tam iny problem z jej minulosti,ktory neodokaze prijat. Mozno raz si to uvedomi. Nevidim do toho,ale je to aj trocha vina tvojho otca,ktory by mal zasiahnut raznejsie,lenze ked je v zahranici. Musis to minimalne vydrzat,kym nezmaturujes. Ak sa v spravani tvojej matky nic nezmeni,bude najlepsie sa od nej odstrihnut,pretoze by ti zasahovala do zivota neustale. Ak sa s priatelom mate radi a myslite to vazne,urcite nech ti pomoze. Ale nebud na nom uplne zavisla. Vysoka skola je dobry krok,budes pracovat dalsich 40 rokov,tak obetuj 5 rokov,aby si mala lepsiu pracu. Vyber si skolu,po ktorej najdes uplatnenie a nauc sa cudzi jazyk.Cez leto brigada,popri skole mozes tiez brigadovat,bude to tazke,ale da sa to zvladnut. Moja byvala priatelka mala rovnaky problem,bolo to velmi tazke.

Elza957

Takže, drzá nie som a matku neočierňujem. Fajn, je mi jasné, že nechápete moju situáciu podľa tohto, čo tu píšete, ale ok, to veľa ľudí. Čakala som rady, nie urážky, ďakujem.
A keď sme pri práci.. pracujem..
A áno, AŽ v 20 maturujem, bohužiaľ.

ANGEL-DEMON

zaujima ma ci brigadujes? ci sa nejako snazis aby si mala vlastne peniaze... ja som uz od 19 rokov pracovala, hned po mature..neviem ako ty to mas ked ak dobre rozumieme más 19 a mala si iba stuzkovu, v 20 budes az maturovat??? uz teraz mozes brigadovat, aj cez sviatky potrebuju do kauflandu, tesca pokladne... kaufland chce vyslovene iba studentov napriklad... hned po skole sa zamestnaj, pories si svoje byvanie... neviem ako to mas s priatelom ci by bolo mozne u neho zatial byvat, ze by si im prispievala na domacnost a ostatnu cast penazi si odkladala niekde na vkladnu knizku a šetrila si... vš si mozes aj časom urobiť externe...nebola by si ani prva ani psoledna... ked ju tak strasne chces.... alebo mozes ist do zahranicia zarobit...

ANGEL-DEMON

zird ma pravdu v jednom... velmi zvaž tu vš... či ju fakt potrebujes k zivotu, ci ti nie je dolezitejsie psychicke zdravie,.. ja som to tiez tak porisila... miesto vš som si vybrala pokoj, rychlo sa zamestnala, v 22 som si zobrala hypoteku a mam vlastny byt a pokoj svätý...! a vobec nebanujem že nemam vš, nepotrebujem ju...
a nekvačkaj sa na chlapa! nerieš to tak ze sa zakvacis na krk chlapovi, staraj sa o seba sama,.. nadobudni si vlastne byvanie... budes mat pokoj... matku nerieš už sa nezmení...žial...

zird

Ked ti jednu vlepila asi dobre vedela preco , urcite si dobra drzana ...vsak sa zober z domu a chovaj sa sama , z coho ked nezarabas ? Ale mamu ospinovat to budes , vsak raz ked ti zomrie mozno aj necakane sa ty spamatas
Ked sa budes musiet sama chovat potom sa ty spamatas o com je zivot - rozmaznany fracek