Zavislost- strasne abstaky

Príspevok v téme: Zavislost- strasne abstaky
Mimonka141

Ahojte, prosim vas ma niekto skusenost so zavislostou na liekoch- benzodiazepinoch- rivotril, xanax, neurol, lexaurin atd..som 4 dni cista..vysadzovala som 0, 5 mg rivotrilu, brala som ho 4 roky, vysadila som pod dohladom lekara za 2 mesiace..mam strasne abstaky- nevladzem zit...neviete niekto poradit ako to lepsie prekonat? Alebo za kolko to pominie

D7

Najprv ti daju liek, na ktory sa vytvara zavislost, potom sa riesi to, ako sa tej zavislosti zbavit, hoci teoreticky nemusis nic. Na uplne vysadenie takej 'pochutiny' si asi treba zobrat dovolenku, lebo nie kazdy ma pochopenie pre vyrazy tvare, ktore je znat a su ocividne. Mozes tu zavislost zobrat ako vyzvu a popasovat sa s nou, po vysadeni toho oneho na to asik neumries, to bude asi spravny predpoklad. Alebo to ber tak, ze nieco riesis a tym zabijas cas, lebo nuda je dobry sluha, ale zly pan.

Ivetttkaaa

Ahoj Mimonca.. este funguje toto forum?.. chcela by som vediet ako si zvladla uplnu odvykacku, ja nou prechadzam prave teraz.. o tri tyzdne prestavam brat diazepam.. prezivam si muky od zaciatku vysadzovania.. iba mam dost obavy po uplnom vysadeni.. taz som to uz skusila po mesiaci vysadenie pod dohladom psychiatricky.. no nedalo sa.. musela som sa vratit k urcitej davke a potiahnut to aspon na 4 mesiace lebo po mesiaci sa to nedalo zvladnut a este nevyhoda ze zijem sama a ta samota dost zle vplyva na to.. urcite lepsie by sa to zvladalo ked mi mal clovek niekoho pri sebe a oporu.. citila by som sa odvaznejsie bez strachu.. najde sa tu niekto kto tym presiel alebo momentalne prechadza?.. mali ste niekto aj take stavy ze ked ste mali ist niekam von dostavili sa hrozne tlaky v tele v hlave nepokoj, silne busenie srdca, pocit na zblaznenie a len rychlo sa ponahlat domov sa v domacom prostredi ukludnit?.. budem vdacna za kazdu skusenost, dakujem.

simonca5890

Ked som sa cistila od liekov bolo mi na skapanie aj fyzicky aj psychicky.. Nevladala som nic, nic sa mi nechcelo ani najest sa, vyjst medzi ludi no je toho vela. Zvysene zmysly enormne. Mala som sem tam stavy deliria a nieco ako halucinacie (mala som pocity ze lezu po mne mravce, supy ze mi dobu do hlavy a take) fakt nic prijemne. A vyboje v celom tele

simonca5890

Tie diagnozy su podla mna len take nalepky co davaju ludom, nemusia sa ani zakladat na pravde lebo napr mne bola diag.bipolarna porucha (pritom manie nemam)...po case ju zmenila na tazku depresiu, afektivna, soc.fibia a tiez gener.uzkostnu cize je toho dost
Nerozumiem preco ti ho doktorka nevysadila skor, tento druh lieku je vysoko navykovy..par mesiacov je hazard lebo uz je tam navyk a nie roky :-(

Som dlho stabilizovana ale obcas si nudzovom stave dam bud diazepam (nevznika zavislost pri uzivani sem tam) a ulavi od paniky, uzkosti nadlhsi cas

Mimonka141

Simonca5890 dakujem za podporu..inak na aku chorobu si povodne brala ten liek? Ja mam diagnostikovanu uzkostnu poruchu s obcasnymi depresiami. Po vysadeni lieku si brala estr nieco? Inak je to strasne smutne, ze tieto abstaky som nemusela mat keby doktorka mi to vysadila v normalnom case. A citila si sa viac psychicky alebo fyzicky zle?

simonca5890

Viem presne co zazivas, mne to pripadalo ako nekonecny pribeh, ako ked fetaci maju detox od drog...bud silna, ked tento najhorsi stav prejde bude uz lepsie
U mna kriticke boli 2 tyzdne, potom uz len detox a ocista od organizmu.
Vies totizto, ja som isla za 2tyzdne z 4-5mg na 0 mg - ten skok sposobil zle stavy ale nelutujem !
Nikdy viac do toho nespadnut

romanusaa

fu toto by si podla mna mala riesit s lekarom, je to vazne ked mas taketo abstaky ale ani sa moc necudujem kedze tieto lieky ktore si vymenovala su navykove

Mimonka141

@Simonca5890 dakujem za odpoved..prave teraz zazivam tie najhorsie dni v mojom zivote...a som rada ze existuju ludia co to zvladli, motivuje ma to vydrzat. Kolko prosim ti trvalo kym si sa z tych najhorsich abstakov dostala...

medikament

Najhorsie sa paradoxne vysadzuje uz ta najnizsia davka lieku.

Rivotril sa vysadzuje lepsie ako Neurol. Pomaha Diazepam, ten je asi najmenej navykovy.

simonca5890

Ahoj z mojej osobnej skusenosti ti viem poradit len tolko. Bola som velmi zavisla od neurolu (brala som konske davky, niekolko mg) a vysadila som ho cca za mesiac cely. Ako podporu pri vysadzovani som mala diazepam. Bolo mi tak zle ze sa to neda opisat... pomohlo mi zo zaciatku len vydrzat a vsugerovat si ze to prejde a kazdym dnom to bolo lepsie,zdravsia strava,caje proste komplet detox organizmu.Ale tie stavy deliria,trasu,zvysene vnemy iba preckat :-( pomoze aj prechadzka na cerstvom vzduchu, cvicenie..
Drzim palce.