Ahojte potrebovala by som nejakú radu alebo aspoň povzbudiť. Na základnej škole ma šikanovali kvôli dobrým známkam. Kvôli tomu ma neznášali a vylučovali z kolektívu. Keďže som sa tam skoro psychicky zrútila lebo som nemala kamarátky a mala som depresie že ma nikto nemá rád, prestúpila som na druhú školu. Avšak bývam v malom meste Rimavská Sobota a tam nie je veľa škôl, takže sa hneď moji nový spolužiaci dozvedeli od tých starých že som najväčšia bifľoška a začali ma za mojim chrbtom ohovárať ako tí starí. Myslela som si že mi už bude iba dobre a získala som aspoň časť svôjho sebavedomia ale bojím sa že to dopadne tak ako ma starej škole a už sa to tak pomaličky začína vyvíjať že už čakám že sa mi začnú vysmievať aká som bifľoška aj keď ako som prestúpila som si zhoršila známky. Prosím pômožte mi ako mám vydržať základku až do 9. A ako sa brániť aby ma už nešikanovali. Predom ďakujem všetkým za radu a za to že ste si našli čas prečítať môj príbeh ☺.
Šikanujú ma
Cez policiu by som to neriesila tam sa skorej riesi fyzicka sikana a to je ovela horsi pripad. Tito idioti sa ti len smeju to sa naucis pustit hluchom. Pozri, nemusis mat v skole kamaratov. Mozes ich mat inde, ja som napr mala cez net a obcas sme sa stretli. Sice boli zdaleka ale pritom mi boli tak blízki. A v skole mi boli vsetci vzdialeni. Pamatam ako som sa kvolitomu v prvaku trapila a aj som sa im do riti pchala tak som sa ponizovala. Potom to skoncilo a ani nevedia ze ma maju v triede :) parkrat ked som chybala na nultej ma ani nepovedali ze chybam lebo aj zabudla ze som ich spoluziacka :D skola nie je vsetko. Odsedis si tam 4 roky a bansaaaj ides prec :)
Ale zase hneď to riešiť cez políciu neviem či je najlepšie riešenie
Treba aby rodicia zavolali do skoly policiu a ty budes konfrontovat osoby ktore ta sikanuju a policia urobi potrebne kroky a garantujem ti ze budu dotycny frajerikovia tak posrati , ze uz budes mat od kazdeho svaty pokoj.
aj s rodičmi by som sa o tom porozrpávala ale možno aj svojej triednej učiteľke by som to povedala
ako mozes takto k tomu pristupovat?
treba im dať najavo že nemáš strach
U nas na gympli su vsetci biflosi!! Okrem mna ja sa ucim na trojky lebo mi to vyhovuje. Ale fakt nechapem preco niektori ludia musia mat same jeenotky uz len v prvom polroku ved na nom nezalezi. Poznam par bab ktore by sa asi psychicky zrutili keby mali jednu dvojku na vysvedcku. Tu by si dokonale zapadla.
nevsimaj si to a nakrič na nich. chod sa poradit techniky proti tomu, bojový postoj na odstrasenie- bojove umenir- sebaobrana,
podlož mu nohu,vytahaj uši. Si pekna krasna a plno ludi sa uči na jednotky a čo?Stale budes utekat. Postav sa proti tomu,povedz že si take neželáš,alebo nech si to vybaví učiteľ s nimi, netreba psychologa.
venuj sa tomu čo ta baví a kasli na nich.
skús zájst za psychologom... poradí ti ako sa k nim správať...atd... ak mate v skole alebo v RS urcite nejaky je...
Šikanovanie žiakov napĺňa skutkovú podstatu priestupku proti občianskemu spolunažívaniu (§49).
Na základe vyššie uvedeného Vám odporúčam, aby ste so skutočnosťou uvedenou v nadpise témy a v obsahu samotného úvodného príspevku témy oboznámili Vaších zákonných zástupcov. Tí by mali v danej veci podniknúť kroky k vyriešeniu problému.