Šikanujú ma

Príspevok v téme: Šikanujú ma
Lenka12345

Ahojte potrebovala by som nejakú radu alebo aspoň povzbudiť. Na základnej škole ma šikanovali kvôli dobrým známkam. Kvôli tomu ma neznášali a vylučovali z kolektívu. Keďže som sa tam skoro psychicky zrútila lebo som nemala kamarátky a mala som depresie že ma nikto nemá rád, prestúpila som na druhú školu. Avšak bývam v malom meste Rimavská Sobota a tam nie je veľa škôl, takže sa hneď moji nový spolužiaci dozvedeli od tých starých že som najväčšia bifľoška a začali ma za mojim chrbtom ohovárať ako tí starí. Myslela som si že mi už bude iba dobre a získala som aspoň časť svôjho sebavedomia ale bojím sa že to dopadne tak ako ma starej škole a už sa to tak pomaličky začína vyvíjať že už čakám že sa mi začnú vysmievať aká som bifľoška aj keď ako som prestúpila som si zhoršila známky. Prosím pômožte mi ako mám vydržať základku až do 9. A ako sa brániť aby ma už nešikanovali. Predom ďakujem všetkým za radu a za to že ste si našli čas prečítať môj príbeh ☺.

Kycera

Lenka, som rada, že si sa ozvala a že si na tom lepšie. Že si využila služby psychologičky, aby si sa stala voči ľudskej zlobe odolnejšia.
Tak nech sa Ti aj naďalej darí vo všetkých oblastiach života a nikomu nedovoľ, aby zraňoval Tvoju dušičku. Ak ak zraní, tak to nenechaj na sebe znať, skry to za úsmev....
Drž sa!

Lenka12345

Ďakujem vám všetkých za rady veľmi ma to povzbudilo a potešilo :) Moji rodičia to na tej starej škole riešili ale moja triedna učiteľka sa nezastávala mňa ale druhých a hľadala dôvody aby sa to nemuselo riešiť a takisto aj riaditeľka školy. Išla som aj ku psychologičke aby sa zistilo či som bola šikanovaná čo sa potvrdilo. A mala byť v triede sociálna diagnostika ale z nejakého dôvodu sa zamietla takže nikto nebol potrestaný. Ale pomaly si kvôli vám a mojej rodine uvedomujem, že mám byť hrdá za svoje známky. Veď ja som nikdy nikomu nič zlé nespravila, ku každému som sa správala milo a rada som mu so všetkým pomohla. Im však na mne vadili moje známky a úspešnosť. Už pracujem na tom aby som bola psychicky v pohode a aby ma závisť ľudí nerozhodila. Ešte raz ďakujem, že ste si našli čas na prečítanie a na odpoveď :)

Doktorko5

musis si uvedomit ze oni su kreteni a povzniest sa nad to...urcite to dotiahnes dalej ako tyco sa ti vysmievaju....co je trapne na tom ze sa vzorne ucis ? poloz si tuto otazku....nic natom neni trapne...proste sa musis nad nich povzniest a nedavat najavo ze ti to vadi ale prave im hovorit dik za kompliment alebo nieco take...chapeme sa dufam

lisa00000

Moji rodicia, ked prisli do skoly a dohovarali tym deckam, potom to este bolo vysmievanie...este dvakrat horsie.

lisa00000

Volat policiu je hlupost a rodicia ti nepomozu. Za to sa ti budu smiat este viac, keby pridu do skoly. Mam odskusane :) A viem, ze je to tazke, ale ti, co sa ti teraz smeju za dobre znamky, tak ti maju vacsinou sami so sebou problem. A bud rada, ze si inteligentna baba. Skus si ich nevsimat alebo im na to nievo povedz, nenechaj sa hlavne zastrasovat. Kludne sa aj pobi, ked prekrocia hranice a uvidis, ze daju pokoj. A okrem toho, ty sa budes mat v zivote lepsie ako oni. Teraz si pretrpis par rockov a oni si pretrpia dalsich 50 :)

Kycera

Lenka, si ešte dieťa a nedokážeš sa sama brániť. Tak využi radu Angel - Demon a zájdi s rodičmi za psychológom, kt. Ťa na takéto útoky pripraví. Drž sa!