Ahojte som 27-týždni Tehulkovania a čakám prvé bábätenko ,chcela by som sa spítať veľmi ma to trapi a neviem ako to vlastne je ,bývam v rodinom dome a mam surodencov a hlavné brat ktorý ma uš 22 rokov a je tak netolerantný že vkuse ziape po mladšej sestre tak silno az niekedy mam naň nervy a vždy ziape na ňu len predomnu , myslite že ten ziapot až rév tým jeho hrubým hlasom neubliži to nejako bábätku čo nosím pod srdcom lebo som čitala že miminko v brušku všetko počuje a bojím sa či to nejako ten hluk neubliži bábätku na ušička???
Hluk v tehotenstve myslite že to neubliži bábätku?
odid z miestnosti ked sa hadaju, dieta to vnima uz od embrya vnima zvuky aj vyciti to ako sa citis ty vsetko vplyva nan, ak bude pocuvat tie hadky a ty si v tej chvili tiez urcite nervozna ked sa hadaju budes mat nepokojne a nervozne aj babatko. To vplyva aj na jeho vyvin a celkovu pohodu.Vsetko ho ovplyvnuje. Zvuky aj nalady. Snaz sa viac relaxovat a meditovat. Ak budes ty v harmonii bude aj babatko spokojne. Tiez hlucna a najma agresivna hudba je nevhodna.
akoze vnimat hluk dokaze to je jasne akurat ze bezne hluky neublizia .. fakt tam je rizikova len ta diskoteka teda fakt extremny hluk pocas dlhsej doby. teda to e niekto krici alebo padne hrniec ublizit nemoze
A prečo mu to nepovieš rovno do očí? Však nech sa trochu uvedomí.
Čítala som pekný článok - Čo vníma bábätko v brušku blog.mimulo.sk.
ked dokaze vnimat hudbu, tak urcite aj hluk
ono zase pozor taka navsteva diskoteky moze sposobit poruchy sluchu... a ak ma slecna na sebe len tenke triko tak aj epilepsiu
Bábätko je chránené viacerými vrstvami svaloviny takže nebála by som sa že mu ublíži hluk.Ale tvoje stresy áno takže kľud a držím palce :-)
Pozri, choď za rodičmi, nech to riešia oni. Ty sa tomuto a všetkým stresom snaž vyhýbať. A ak to znova začne, nasaď na uši slúchadlá a pusť svojmu bábu upokojujúcu hudbu - Enya... alebo peknú rozprávočku. Dieťa dokáže vnímať takmer všetko - to, čo sa s matkou deje, jej obavy, dotyky...
Bože takéto sprosté otázky vedia len puberťàci dávať. Ale hej môže ublížiť mala by si nosiť šťuplu v ušiach a hrubý sveter či pulóver aby ten plod nič nepočul
nemyslím si že by to malo mať dáky veľký vplyv na dieťa