Ahojte. Oplatí ? Vzhľadom na tuto situáciu na Slovensku ? Velmi by ma to bavilo, odrádza ma velmi nízky nastuplny plat...ale učiteľov bude vzdy treba.
Oplatí sa študovať pedagogiku?
Tak oplati... neoplati. Ale kazdy ma ine priority. Vela nezarobis ale zasa ani nic nerobis a nemas ziadnu zodpovednost. Okrem toho, ako zena, mas p*cu keby trebalo.
Ale ked ta to velmi taha, tak chod do toho, lebo inak zas budes cely zivot lutovat, ze robis nieco ine nez si chcela. ;)
tak ono byť učiteľom je poslanie je povolanie
Podľa mňa sa oplatí robiť všetko, čo Ťa baví. Je to jednoduché. Ak Ťa práca baví, robíš ju dobre. Ak ju robíš dobre, si so sebou spokojná. Ak si spokojná a sú spokojní aj iní, budeš robiť to čo robíš ešte lepšie. A tak stále dokola.
Každá profesia má svoje výhody aj nevýhody a má ich určite aj učiteľovanie. Ale určite si mala aj Ty nejakú učiteľku, ktorá Ti bola bližšia ako ostatné. Skús sa popýtať, dostaneš informácie z prvej ruky.
Tie platy su nizke, pozri, ako vyzeraju ucitelky a ake maju nervy. Plus cisto zensky kolektiv, zase kvoli platu. V zahranici robia muzi aj v skolkach. Tu je to bieda. Ked sa s tym vies zmierit, tak dobre, ale vies co ta caka. Plus studium na skole je velmi lahke, ako pre blbeckov, takze to ta tiez nebude naplnat. Vyber si.
Jaja15 ja si nemyslim ze by mali az tke nizke platy ale zase na druhu stranu je to zodpovednost a tiez sa taky citel nemoze len tak pohnut z miesta ked zu uci.. ked to porovnam napr s nejakou uradnickou na danovom ... zase na druhu stranu ucitelia robia ovela kratsie ako napr ti danovaci
Aj ja rozmýšľam nad liečebňou p. na UK :)
Dakujem za názory. A smiem sa este spytat, co sa s takou skolou da ine robit ? Da sa zamestnám aj inde ?
Nemyslím si že učitelia sú podhodnotení.....ano nástupný plat je nízky, ale tam treba prerobiť len tabuľky, zvýšiť nástupné platy a predĺžiť odbobia pri navyšovaní za odrobené roky....Treba si uvedomiť že sme na Slovensku a ide o štátnych zamestnancov a sú štátni zamestnanci ktorí majú oveľa nižšie platy ako učitelia a majú tiež VŠ...k tým nízkym platom učiteľov, treba si porovnať dôchodok učiteľa s bežným dôchodcom....ten kto má dôchodok 600 eur, nemohol mať 700 eurový plat....
A ako sa potom v praxi aplikuje liečebná pedagogika? Že mi lekár povie: Tak budeš už ticho, či nie? Tak už mi tu toľko nebedákaj, choď k tej bielej tabuli tabuli a vyzlečte sa do pol pása!!!
Ahoj, aj ja idem na pedagogickú VS, konkrétne liečebná pedagogika UK. Čo sa uplatnenia týka, súhlasím s tebou, učiteľov bude vždy treba, čiže v tomto by som problém nevidela, no každopádne, pokiaľ chces zbohatnúť, nesla by som do toho. Práca učiteľa je podhodnotena a neocenena.