Dialkové štúdium vysokej školy

Príspevok v téme: Dialkové štúdium vysokej školy
ToNeries

Zdravím..
Už dlhšie zvažujem, že chcem začať študovať. Podcenila som vzdelanie, myslela som si, že so strednou školou to bude vpohode, ale nie je. Pracujem vo fabrike, platovo je to síce celkom slušné ale narobím sa ako taká sviňa. Rozhodla som sa, že si podám prihlášku a začnem študovať popri práci.
Aký je Váš názor dá sa to zvládnuť skĺbiť prácu a školu ? Ako prebieha také externe štúdium ?
Ďakujem za každý názor.. :)

Si_mona

Neviem, akú VŠ máš v pláne, ale si si istá, že Ti zabezpečí lepšiu budúcnosť?!
Ja študujem právo - externe, za štúdium platia moji rodičia a nie sú to malé položky a už teraz viem, že mi bude diplom k ničomu.
Väčšina mojich známych - absolventov, si prácu ani nenašla, poniektorí pracujú na miestach, ktoré s právom nemajú nič spoločné, poniektorí mali známosti a pracujú za minimálnu mzdu v advokátskych kanceláriách ako koncipienti, alebo asistenti.
Ja popri škole pracujem v jednej architektonickej kancelárii ako sekretárka, takže čas na štúdium mám a nerobí mi problém skĺbiť školu a prácu. Mám kamarátku, ktorá pôsobí pri jednej spoločnosti, ktorá sa špecializuje na vymáhanie pohľadávok a tá to má omnoho ťažšie. Času má veľmi málo a ani zamestnávateľ nie je nadšený zo štúdia. Všetko závisí od toho, koľko máš voľného času a ako Tvoje rozhodnutie prijme zamestnávateľ.